Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
15. 3. 2024

Domači power metalci Space Unicorn On Fire že nekaj časa niso stopili na oder, saj so se posvetili ustvarjanju nove glasbe, ki jo fantje sicer v teh dneh snemajo pri The Kraken ProductionsStudiu Urgenca in jo bodo premierno predstavili prav na našem odru. Ljubljančani pravijo takole: »Ključne besede so sence, preporod, prihodnost in gas. Oziroma Cellar Door, Island Rising in Ocean Drive. Samorog je našpičen in pripravljen na dir!«

8. 3. 2024

Na sliki lahko preverite časovni razpored po klubih za Paranoidovo obletnico.

Poleg tega sporočamo, da bo cena enodnevnih vstopnic zvečer na blagajni 20 EUR, medtem ko bodo dvodnevne na voljo za 30 EUR. Sicer pa lahko do četrtka zvečer kupite dvodnevne vstopnice po predprodajni ceni 25 EUR. Te so na voljo v spletni trgovini On Parole.

7. 3. 2024

V okviru promocije praznovanja 25 let delovanja Paranoida smo se v uredništvu odzvali še enemu vabilu na kratek intervju, ki ga je tokrat izvedel Urban Klančnik. Intervju oziroma prispevek lahko preverite tukaj.

6. 3. 2024

V okviru promocije praznovanja 25 let delovanja Paranoida smo se v uredništvu odzvali vabilu na kratek intervju, ki ga je za Val 202 oziroma oddajo Rockoteka izvedel Tomaž Purkart. Celotno oddajo, ki je gostila tudi Primoža Benka, kitarista Siddharte, ter našega bivšega sodelavca in vrhunskega basista Tilna Hudrapa, lahko preverite tukaj (prispevek o Paranoidu se začne pri 25:30).

4. 3. 2024

V tretji in zadnji nagradni igri, vezani na praznovanje 25 let delovanja Paranoida, vam podarjamo dve vstopnici. Nagradno igro najdete tukaj.

23. 2. 2024

Znan je razpored nastopajočih po dnevih za Paranoidovo obletnico. Ta izgleda tako:

Petek, 15. marec: Chains, Classified, Dekadent, Kamra, Metalsteel, Morost, Nefarious Vermin, Root A' Balluta, Space Unicorn on Fire, Terminal Disease, Vulvathrone.

Sobota, 16. marec: Brutart, Cvinger, Challenger, Divine Illusion, Einschlog, Extreme Smoke 57, Hellcrawler, Mist, Penitenziagite, Sarcasm, Shanti Nilaya, SkyEye, Smrt, Sovrag, Woygn.

12. 2. 2024

Uredništvo Paranoida podeljuje novo Paranoidovo kratko majico oziroma bolje rečena kar dve. Za to vam ni treba narediti nič drugega, kot nam sporočiti, katero obletnico praznuje spletni metal časopis Paranoid 15. in 16. marca na Metelkovi. Nagradno igro najdete tukaj.

5. 2. 2024

Medvoški thrasherji Classified bodo na Paranoidovi obletnici nastopili namesto Kaoz, ki so morali udeležbo odpovedati iz zdravstvenih razlogov.

1. 2. 2024

Heavy rockerji Einschlog bodo nastopili na Paranoidovi obletnici namesto Omega Sun, ki so morali udeležbo odpovedati zaradi službenih obveznosti.

22. 1. 2024

Thrasherji Terminal Disease bodo nastopili na Paranoidovi obletnici namesto Dethrone The Corrupted, ki so morali udeležbo odpovedati zaradi kadrovskih težav.

22. 1. 2024

Znova lahko prejmete Paranoidovo skodelico, tokrat z motivom prihajajočega festivala ob 25. obletnici delovanja, ki jo bomo spet podelili preko družbenega omrežja Facebook.

Obiščite torej našo stran na Facebooku, kjer morate všečkati objavo in v komentarju označiti band, s katerim bi želeli nazdraviti na naši obletnici. Nagradna igra poteka tukaj.

Hkrati ne pozabite, da do 31. januarja zbiramo prednaročila za festivalske majice in skodelice, in sicer s pomočjo domače založbe On Parole Productions. Majico lahko prednaročite tukaj, skodelico pa tukaj. Več informacij o prodaji mercha najdete v tej novici.

15. 1. 2024

Minuli teden smo poročali, da so morali Eruption in Dickless Tracy, ki si delijo bobnarja, odpovedati nastop na Paranoidovi obletnici zaradi prekrivanja s koncertoma v Španiji. Obljubili smo hitro napoved menjave, ki jo sporočamo na tem mestu. Dolgemu seznamu bandov se bodo pridružili prekmurski death metalci Smrt in slovenjgraški stonerji Woygn.

9. 1. 2024

Zaradi nastopa v Španiji so odpovedali nastop na festivalu za Paranoidovih 25 let ljubljanski thrasherji Eruption. Ker si zasedba deli bobnarja z grinderji Dickless Tracy, so tudi oni odpovedali nastop na obletnici.

Pogovori z bandi že potekajo, tako da bosta zamenjavi za oba banda naznanjeni kmalu.

22. 12. 2023

Začela se je predprodaja mercha (kratke majice, znamke SOL'S Imperial, in skodelice) za Paranoidovo obletnico. Svoja prednaročila, ki jih bomo zbirali do 31. januarja, nakar gredo majice v tisk, lahko oddate na spletni strani založbe On Parole Productions, in sicer za majico tukaj in za skodelico tukaj.

Na priloženi sliki si lahko ogledate dizajn obeh, spodaj pa karto velikosti majice:

6. 11. 2023

Naslednje leto, natančneje 14. marca 2024, praznuje spletni časopis Paranoid 25 let delovanja. Praznovanje bo potekalo tradicionalno metalsko, in sicer v obliki dvodnevnega festivala. V petek in soboto, 15. in 16. marca 2024, bo tri klube ljubljanske Metelkove zasedlo 25 slovenskih metal bandov, ki so tako ali drugače zaznamovali slovensko metal sceno.

Nastopili bodo (v abecednem vrstnem redu): Brutart, Challenger, Chains, Cvinger, Dekadent, Dethrone The Corrupted, Dickless Tracy, Divine Illusion, Eruption, Extreme Smoke 57, Hellcrawler, Metalsteel, Mist, Morost, Nefarious Vermin, Kaoz, Kamra, Omega Sun, Penitenziagite, Sarcasm, Shanti Nilaya, Skyeye, Sovrag, Space Unicorn On Fire in Vulvathrone.

Praznovanje četrt stoletja delovanja bo v duhu dobrodelnosti, saj bodo vsa zbrana sredstva od prodaje kart namenjena Društvu Rdeči noski. Sicer pa kot vedno najdete vse podrobnejše informacije v našem Napovedniku.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška