Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
29. 4. 2024

Over Müra Breka Fest V, ki bi se moral zgoditi v Tuzli (BiH), je zaradi tragičnega dogodka odpovedan.

Tako pravi ekipa Breka Festa: »Gone but never forgotten! Svet nikoli več ne bo isti brez tebe, prijatelj! Vedno si nas nasmejal, vedno bil pozitiven, luč v tem temnem svetu. Hvala za vse trenutke, ki smo jih preživeli skupaj. Počivaj v miru, Tivek!«

17. 4. 2024

Organizatorji dogodkov Hangtime Agency sporočajo, da je nedeljski koncert zasedb Grima in Ultar v zagrebškem klubu Močvara odpovedan. Odpovedana sta tudi koncerta v Beogradu in Novem Sadu ter tudi 40 drugih nastopov skupin po Evropi. Zapletlo se je namreč pri vizah. Izjava banda:

»Dear followers of the Grima cult, sometimes even the biggest and oldest spruce tree can't withstand (in)human acts. There is a point where we have to bow down and accept what cannot be changed.
After 4 months of non-stop efforts from everyone involved behind the scenes, the best we got is a 30 days stay in the Schengen area. We have applied for a 90 days arts science visa, which we have been granted in past years, but not this time, the reasons have not been communicated to us.
We did everything we could do, Asgaardian Events and even Les Acteurs de L'Ombre Productions helped us as much as possible, but all we got are these 30 days for now, which we shall use to the fullest.
Our first show will be on the April 25 in Switzerland and the last one will be on the May 22 in Paris. Any other show will be cancelled. There will be no further rescheduling. We will be happy to see each one of our cultists at these shows. We won't have any other Central European tours in the near future, except a few festivals next year, which we are already negotiating with.«

29. 3. 2024

Organizator Sindian Underground sporoča, da je koncert skupin Ektomorf, Tag My Heart, The Broken Horizon in Inmate, ki bi se moral 5. aprila odviti v klubu MC Pekarna v Mariboru, zaradi slabe prodaje vstopnic odpovedan. Izjava organizatorja:

»Spoštovani, predprodaja kart za koncert ni dosegla pričakovanj in smo se skupaj z nastopajočimi odločili, da dogodek še pravočasno odpovemo. Zelo nam je žal, da je prišlo do tega, saj smo si dalj časa prizadevali, da po dolgem času pripeljemo ta odličen line-up v Slovenijo. Denar za karte boste seveda dobili povrnjen na prodajnem mestu – mojekarte.si ali MC Pekarna.«

6. 3. 2024

Sobotni koncert zasedb Relentless Youth, Gründ, The Kripless v idrijskem Swenaku je odpovedan. Tako pravi organizator: »Due to unfortunate circumstances we are being forced to cancel the Relentless Youth release party!! We'd like to extend an apology to the bands and to all of you that were planning on coming this Saturday.«

29. 1. 2024

Festival MetalDays 2024 je odpovedan, tako pravi organizator:

Dragi prijatelji in obiskovalci festivala MetalDays, z mešanimi občutki vam sporočamo novico, da smo zaradi vseh izzivov, s katerimi smo se morali soočiti, sprejeli težko odločitev, da festivala MetalDays v letu 2024 ne bomo organizirali.

Po dolgotrajnih pogovorih vseh vpletenih v organizacijo festivala smo se soglasno odločili, da festival MetalDays 2024 prestavimo in se osredotočimo na organizacijo festivala MetalDays 2025, ki bo potekal od 27. julija do 2. avgusta 2025. Čeprav ta odločitev ni bila sprejeta enostavno, verjamemo, da je razumna in v predvsem v interesu vseh vključenih v organizacijo tako obsežnega dogodka.

Do sedaj že veste, da smo z vami delili vse izzive in prepreke, s katerimi se je festival srečeval, in zavedamo se, da na žalost še zdaleč nismo edini festival, ki se je v letu 2023 soočil z nepredvidenimi dogodki. MetalDays 2023 se je soočil z nepredvidenimi težavami zaradi hudih poplav, kar je privedlo do odpovedi zadnjih dveh festivalskih dni. Posledice, skupaj z izpadom dohodka, so nam otežile organizacijo festivala in zagotovitev festivalske izkušnje, ki si jo obiskovalci zagotovo zaslužite.

Organizatorji festivala MetalDays smo od samega začetka zavezani k obljubi, da je festival nepozabna in edinstvena izkušnja, saj verjamemo, da si vsi sodelujoči zaslužite le najboljše. Glede na vse okoliščine menimo, da je odločitev za premor in preusmeritev naših prizadevanj za zagotavljanje nove nepozabne izkušnje v letu 2025 pravilna in logičen korak naprej. Namesto hitenja in sklepanja kompromisov vidimo to kot priložnost za premor, sveže ideje in ponovno združitev v organizaciji kar najboljše edicije festivala v letu 2025.

Še enkrat se vsem zahvaljujemo za vašo podporo, ki ste nam jo izkazovali na prav vsaki ediciji festivala MetalDays, in vam želimo vse dobro. Sledite našim družbenim omrežjem in obiščite spletno stran festivala za vse aktualne informacije, ki bodo sledile. Na snidenje v letu 2025 še boljši in s še bolj edinstveno festivalsko izkušnjo.

Ekipa festivala MetalDays.

* Vstopnice, kupljene za leto 2024, so veljavne za leto 2025, vsi imetniki vstopnic bodo o tem obveščeni tudi po elektronski pošti.
** Vsi imetniki vstopnic za MetalDays 2024 lahko brezplačno obiščejo festival GoatHell
.

17. 11. 2023

Krzysztof Drabikowski se s svojo Batushko trenutno potika po Evropi skupaj s Kanonenfieber in Uburen. Na letošnji evropski turneji bi se morali ustaviti tudi v Beogradu, vendar je bil koncert zaradi zapletov s Srbsko pravoslavno cerkvijo odpovedan. Bandi so hitro našli nadomestno lokacijo in bodo 23. novembra nastopili v Brnu na Češkem.

18. 10. 2023

Organizatorji Earsplitter sporočajo, da je otvoritev koncertnih večerov Kadilnica of Death, ki je bila napovedana za jutri, žal odpovedana. Vsi ostali koncerti bodo izvedeni, kot je napovedano. Uradna otvoritev letošnje sezone Kadilnice of Death se bo torej zgodila 2. novembra. Spodaj si lahko preberete izjavo organizatorjev v celoti:

»Zaradi nepričakovanih zapletov smo primorani otvoritev KoD - z bandi Dethrone the Corrupted, Decair in Divine Inferus, preklicati. Bandom in obiskovalcem se opravičujemo. Vsi ostali koncerti seveda ostanejo.

Otvoritev KoD se tako prestavi na 2. november, ko bodo v Menzi nastopili Vulvathrone, Samperium, Cryptic Terror - na tem dogodku si bo mogoče nabaviti tudi člansko izkaznico, s katero si zagotovite prost vstop na vse špile v okviru KoD.

Za preklicano KoD se bo v novem letu dodalo še en koncert, zato število koncertov v okviru KoD ostane isto. Se vidimo v začetku novembra!«

 

9. 10. 2023

Znan je datum thrash metal dogodka Thrashin' Tris II, ki je bil aprila odpovedan oziroma prestavljen na jesen. Thrash metal koncert, na katerem bodo nastopile zasedbe Eruption, Darkfall in Methedrine, se bo zgodil 25. novembra v Klubu Gromka.

4. 8. 2023

Zaradi močnega dežja je odpovedan zadnji dan festivala MetalDays 2023. Organizatorji so že začeli pomagati obiskovalcem festivala, da se lahko vrnejo domov ali umaknejo na varno.

12. 7. 2023

Žal je odpovedan še en letošnji festival. Tokrat je to doletelo festival Fuck the Commerce 2023, ki bi se moral odvijati 4. in 5. avgusta v Nemčiji. Spodaj lahko preberete uradno izjavo organizatorjev:

»A statement? No, we'll spare you that. We have not reached the necessary pre-sale target and therefore it is not possible to hold the FTC Festival. The time is therefore right to say goodbye. A big thank you goes to Falko, Jörg, Bogo, Jensen, Stephan, the many bands, fellow campaigners, supporters, employees and of course you, our guests, without which the many unforgettable moments would not have been possible.«

13. 6. 2023

Iz društva Železni Aktivizem sporočajo, da sobotni koncert žal odpade. Na letnem kinu pri Škalskem jezeru bi sicer morali nastopiti Rabid Dogs, Hellsword, Decage, Iritator in Black Camo.

5. 6. 2023

Zaradi slabega zdravstvenega stanja dveh članov banda je julijski nastop Suffocation v Zagrebu odpovedan. V nadaljevanju lahko preberete celotno objavo za javnost:

»It is with deep regret that we have to announce the cancellation of our Summer June/July 2023 tour scheduled within Europe/UK. As you may know we previously toured Europe last month and during this tour a few members of the band suffered extreme physical strain resulting in injuries preventing us from returning back to the area less than a month from our previous tour.

Although it's never our intention to cancel any tour the health of our bandmates is key for continuing forward into the rest of the year and it's required that these members rest accordingly and recover from their injuries sustained during this tour. The physical strain that touring takes on the bodies of musicians manifests itself in many ways that are out of our control.

We have a lot in the works for the remainder of the year including writing and completing our new album and we look forward to returning to one of our favorite territories and fans in the EU/UK bringing you Suffocation at full strength, blazing and cranking alongside you all.

As you all know, Suffocation puts their all into our live show and we want to make sure fans get our all moving forward. Health and safety is our number one priority to ensure that we can bring it for you guys for the remainder of 2023 and beyond.«

Vračilo kart je možno od danes dalje v trgovini Dirty Old Shop.

31. 5. 2023

Organizatorji festivala Download, ki bi se moral zgoditi 23. in 24. junija na Hockenheimringu, je odpovedan. Celotno izjavo organizatorja lahko preberete spodaj:

»Download Germany 2023 in Hockenheim abgesagt, Fans bekommen Tickets zurückerstattet.

Das für den 23. und 24. Juni geplante Download Germany am Hockenheimring findet in diesem Jahr nicht statt. Mit Bedauern gab der Veranstalter heute die Absage des Festivals bekannt. Sämtliche bereits im Vorverkauf erworbene Tickets werden in den nächsten Tagen automatisch von Ticketmaster zurückerstattet. Die Fans werden hierzu per E-Mail informiert.

Bis zuletzt habe man versucht, das Festival für die Fans von Download Germany zu realisieren. Die massive Anzahl von Open Air-Veranstaltungen erschwere in diesem Sommer trotz des erstklassigen Line-Ups die Organisation und Durchführung erheblich. Die damit verbundenen produktionstechnischen Hindernisse erwiesen sich leider als unüberwindbar.«

29. 5. 2023

Festival Črna Loka 2023, ki je bil sprva prestavljen iz Škofje Loke v Kranj in bi se moral odviti 7. in 8. julija, je bil včeraj odpovedan. Tako pravi organizator:

»S težkim srcem sporočamo, da je festival Črna Loka odpovedan. Eden izmed glavnih razlogov je odpoved skupine 1914, ki so bili zaradi vojnih razmer in nezmožnosti izhoda iz Ukrajine primorani odpovedati vse festivalske koncerte to poletje.

Vsem, ki ste karto že kupili, bomo denar seveda vrnili. Plačila urejena preko paypala bodo vrnjena avtomatsko, ostala pa prosimo, da podatke za nakazilo pošljete na e-mail z naslovom simona@on-parole.com Vračilo boste prejeli v roku 14 dni.

Kljub temu lahko z veseljem sporočimo, da bo gruzijski black metal bend Psychonaut 4 vseeno nastopil in sicer 8. 7. v Menzi pri Koritu na Metelkovi. Njihova podpora bodo odlični Morost, ki za ta koncert pripravljajo prav posebno presenečenje (več o tem kmalu).«

11. 5. 2023

Znana je časovnica za nedeljski koncert legendarnih W.A.S.P. v Kinu Šiška. Žal je nastop predvozačev Images Of Eden odpovedan. Spremenjena časovnica je takšna:

19.00 vrata
20.30 W.A.S.P.

Kot smo pa že poročali, je koncert razprodan.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb