VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
17. 4. 2024

Organizatorji dogodkov Hangtime Agency sporočajo, da je nedeljski koncert zasedb Grima in Ultar v zagrebškem klubu Močvara odpovedan. Odpovedana sta tudi koncerta v Beogradu in Novem Sadu ter tudi 40 drugih nastopov skupin po Evropi. Zapletlo se je namreč pri vizah. Izjava banda:

»Dear followers of the Grima cult, sometimes even the biggest and oldest spruce tree can't withstand (in)human acts. There is a point where we have to bow down and accept what cannot be changed.
After 4 months of non-stop efforts from everyone involved behind the scenes, the best we got is a 30 days stay in the Schengen area. We have applied for a 90 days arts science visa, which we have been granted in past years, but not this time, the reasons have not been communicated to us.
We did everything we could do, Asgaardian Events and even Les Acteurs de L'Ombre Productions helped us as much as possible, but all we got are these 30 days for now, which we shall use to the fullest.
Our first show will be on the April 25 in Switzerland and the last one will be on the May 22 in Paris. Any other show will be cancelled. There will be no further rescheduling. We will be happy to see each one of our cultists at these shows. We won't have any other Central European tours in the near future, except a few festivals next year, which we are already negotiating with.«

18. 10. 2023

Organizatorji Earsplitter sporočajo, da je otvoritev koncertnih večerov Kadilnica of Death, ki je bila napovedana za jutri, žal odpovedana. Vsi ostali koncerti bodo izvedeni, kot je napovedano. Uradna otvoritev letošnje sezone Kadilnice of Death se bo torej zgodila 2. novembra. Spodaj si lahko preberete izjavo organizatorjev v celoti:

»Zaradi nepričakovanih zapletov smo primorani otvoritev KoD - z bandi Dethrone the Corrupted, Decair in Divine Inferus, preklicati. Bandom in obiskovalcem se opravičujemo. Vsi ostali koncerti seveda ostanejo.

Otvoritev KoD se tako prestavi na 2. november, ko bodo v Menzi nastopili Vulvathrone, Samperium, Cryptic Terror - na tem dogodku si bo mogoče nabaviti tudi člansko izkaznico, s katero si zagotovite prost vstop na vse špile v okviru KoD.

Za preklicano KoD se bo v novem letu dodalo še en koncert, zato število koncertov v okviru KoD ostane isto. Se vidimo v začetku novembra!«

 

23. 3. 2023

Koncert zasedb Loudness, Grey Attack in Thola, ki bi se moral zgoditi 15. aprila v ljubljanskem Orto Baru, je odpovedan. Dejansko je odpovedana celotna evropska turneja. Tukaj pojasnilo banda:

»We are very sorry that we must announce, the European Tour of Loudness is cancelled. We discussed multiple options back and forth in order to find a solution.

However, we can’t perform the tour under the circumstances given.

We are very sorry for everyone, who looked forward to these shows and hope to be back as soon as possible.«

Organizator koncerta pa še dodaja: »Kupnina vstopnic bo povrnjena na mestu nakupa.«

19. 10. 2022

Legende Uriah Heep, ki letos praznujejo 50 let delovanja, so zaradi logističnih težav ter vedno večjih stroškov turneje primorani odpovedati določene koncerte na njihovi evropski turneji. Med drugim sta odpovedana koncerta v Zagrebu in Beogradu.

9. 6. 2022

Žal moramo sporočiti, da je današnja Kadilnica Of Death z Big Bad Wolf, Terminal Disease in Cryptic Terror odpovedana! A brez skrbi, paket se bo dodal naslednji Kadilnici in tako se bo oder v Orto Baru naslednji teden, natančneje 17. junija, tresel v vižah Sovrag, Vulvathrone, Trobec, Terminal Disease in Big Bad Wolf.

8. 6. 2022

Po zadnji odpovedi evropske turneje le prihajajo dobre vesti iz hiše Uada. Black metalci se namreč poleti skupaj s Panzerfaust odpravljajo na turnejo po Evropi, ki bo nosila naslov Svns ov the Void European Tour 2022, jih bo v naše konce pripeljala na festival MetalDays. Več informacij o sami turneji najdete tukaj.

24. 2. 2022

S tabora ameriških black metalcev Uada sporočajo, da odpovedujejo evropsko turnejo Retraversing the Void z Winterfylleth in Afsky. Zapletlo se je pri logističnih ter organizacijskih zadevah in tako kljub vsem sprostitvam omejitev žal turneje ne bi bilo mogoče izpeljati. Bodo pa Uada letos nastopili ne več poletnih festivalih, med drugim tudi na letošnji ediciji festivala Metaldays.

3. 2. 2022

Društvo Brutal Partysan od februarja 2015 v mariborskem klubu MC Pekarna prireja koncertne večere z imenom Metal Erection. Zaradi trenutne zdravstvene krize je morala biti 13. edicija, prvotno napovedana za 3. aprila 2020, odpovedana. Če bodo vladni ukrepili to dopuščali, bo Metal Erection XIII izveden 1. aprila letos, nastopili pa bodo: Showdare, Decline the Fall, Ashine in Morost.

17. 1. 2022

Švedski atmosferični post-metalci Cult Of Luna sporočajo, da so primorani odpovedati prvi del turneje ob izidu svojega najnovejšega albuma The Long Road North, ki bo izšel 11. februarja. V sklopu turneje bi se zasedba skupaj s kolegi Alcest in Svalbard ustavila 2. marca tudi v ljubljanskem Kinu Šiška.

15. 11. 2021

Iz Medvod sporočajo, da je odpovedana letošnje edicija Svarunove noči, ki bi bila sicer na programu to soboto.

3. 11. 2021

Kultni madžarski Tormentor z Attilo na vokalu bi morali 21. januarja skupaj s Cult Of Fire obiskati Ljubljano. Včeraj je bilo preko Facebook profila slednjega banda objavljeno, da je celotna turneja zaradi zapletov v zvezi s covidom-19 odpovedana.

Poleg tega sta odpovedana tudi nastopa Finntroll in Sonata Arctica.

30. 8. 2021

Iz mariborske Pekarna prihaja naslednje sporočilo: »TISTO, KAR SMO UPALI, DA SE NE BO (TAKO HITRO) ZGODILO, SE JE SPET ZGODILO:

Obletnico smo razdelili na dva dela v upanju, da bomo lahko v drugo izvedli dogodek v prvotno načrtovani obliki. Ampak so nas hitro razvijajočih dogodki prehiteli in smo bili v luči sprejetih ukrepov ter v nevarnosti še dodatnih zaostrovanj, prisiljeni ponovno oklestiti program. To pomeni, da smo morali Happy Ol' McWeasel in Alo!Stari odpovedati, povrh tega pa so odpovedali nastop V okovih in Etceteral. Prve so zamenjali ROCK GALLERY, druge pa Haloban. Odpovedana je tudi otvoritev HLADILNICE. Ostali program je ostal nespremenjen.

Zaradi tega smo se odločili, da bo VSTOP PROST! Vseeno pa bomo pobirali prostovoljne prispevke, tako da bomo veseli vsakega dinarčka, ki bo podprl razvoj KC Pekarne v nadaljnje.
Hvala za razumevanje in se vidimo na drugem delu obletnice!«

Metalski del programa ostane torej nespremenjen, v petek, 3. septembra, bodo kot napovedno nastopili Decatholicize in Taste Of Plague.

25. 2. 2021

Včeraj je organizator norveškega festivala Inferno Metal Festival naznanil, da je tudi letošnja edicija odpovedana. Postopek v zvezi z vračilom vstopnine bo enak kot za lansko edicijo in se bo začel s 1. marcem, kdor pa želi drugo leto obiskati festival, pa mora samo obdržati že kupljeno vstopnico.

Drugo leto bo festival potekal od 14. do 17. aprila, potrjenih pa je prav tako že veliko letošnjih bandov: Kreator, Mayhem, Venom, Ihsahn, Kampfar, Ved Buens Ende, Vreid, Cadaver, Myrkskog, Entombed AD, Asphyx, Benighted, Bølzer, Dark Fortress, Tulus, Whoredom Rife, Djerv, Hamferd, Dyscarnate, The Great Old Ones, 1914, Sylvaine, Asagraum, Nyrst, Isvind, From The Vastland, Regarde Les Hommes Tomber, Nachash, Ulvehyrde, Kosmos Brenner, Sovereign, Gnida, Eridu, Zifir, Solbrud, Xenoblight, Oranssi Pazuzu.

13. 8. 2020

Zaradi pandemije Covid-19 je odpovedana tudi največja glasbena konvencija na svetu NAMM Show. Ta naj bi potekala pričakovano januarja prihodnje leto v Anaheimu (CAL), a se bo zaradi trenutnih razmer preselila v virtualni svet. V tednu, začenši z 18. januarjem, se bo na tej povezavi odprla virtualna tržnica, ki bo povezala prodajalce in uporabnike glasbene opreme, ponujala pa bo tudi vse ostale dejavnosti NAMM-a, kot so koncerti, predstavitve in delavnice z znanimi glasbeniki.

Avtorica: Tina Urek
21. 7. 2020

Iz tabora Winter Days Of Metal je prišlo obvestilo o dokončni ukinitvi zimskega festivala. Za vas smo ga v skrajšani verziji prevedli iz angleščine:

Z mešanimi občutki najavljamo, da je era festivala Winter Days Of Metal končana. Po 4 letih festivala je prišel čas, da se vam zahvalimo in se od vas poslovimo. Zaradi trenutne pandemije so vsi nastopajoči odpovedali letošnje turneje, zato je seveda letošnja edicija festivala prav tako odpovedana. Ker pa nismo prepričani, kakšna sploh je prihodnost koncertov, smo se odločili, da WDoM pokopljemo. Zelo smo se trudili, da bi ta postal najboljši zimski festival, ki bi bil finančno neodvisen od naših poletnih dogajanj, žal pa smo potrebovali kar 4 edicije, da smo lansko leto stopili iz ledu v pozitivo. WDoM je bil financiran s sredstvi Metaldays, kar pa glede na to, da ta letos ni izveden in promoviran, v prihodnje več ne bo mogoče. Ko bodo turneje ponovno stvar interesa bandov in organizatorjev, si enostavno ne moremo privoščiti tekmovanja za WDoM, saj je na prvem mestu Metaldays.

Organizatorji se tako zahvaljujejo vsem, ki so festival obiskali, in vsem, ki so bili v festival tako ali drugače vpeti. Obenem pa s pozitivnimi mislimi napovedujejo nove projekte, ker kot pravijo: »Ko se ena vrata zaprejo, se druga odprejo«.

Avtorica: Tina Urek
KONCERTI & FESTIVALI
14. 5. 2024
Cultura Tres
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna