Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
19. 6. 2023

Tudi kanadski melodični metalci/metalcorovci Orchid's Curse imajo nov EP. Ta nosi naslov The Decay in je spodaj na voljo za poslušanje.

25. 4. 2023

Black Orchid Empire so objavili besedilni video za skladbo Scarlet Haze z aktualnega albuma Tempus Veritas, ki je sredi meseca izšel pri založbi Season of Mist.

13. 4. 2023

Progresivci Black Orchid Empire so v celoti objavili svoj prihajajoči album Tempus Veritas. Ta sicer uradno izide jutri pri Season Of Mist.

Avtorica: Tina Urek
29. 3. 2023

Trio Black Orchid Empire je pred izidom albuma Tempus Veritas objavil single The Raven. Album izide 14. aprila pri založbi Season Of Mist.

1. 3. 2023

Black Orchid Empire pred izidom albuma predstavljajo še en single. Tokrat gre za komad Glory to the King, ki ga boste našli na prihajajočem albumu Tempus Veritas, ki bo izšel 14. aprila pri založbi Season Of Mist.

6. 2. 2023

Black Orchid Empire z novim videospotom predstavljajo single Deny The Sun s prihajajočega albuma Tempus Veritas, ki bo 14. aprila izšel pri založbi Season of Mist.

1. 8. 2022

Po 20 letih se vračajo gotičarke Black Widows, prva portugalska metal zasedba, sestavljena samo iz ženskih članic. Za 21. oktober napovedujejo naslednika svojega prvenca Sweet... The Hell iz leta 2002. Album z naslovom Among the Brave Ones bo izšel pri Inverse Records in bo vseboval 10 komadov:

Black Orchid
Schizo
Among The Brave Ones
Philosophy Of Fools
Electrify Me
I'm A Monster
Drowning
Dead Heaven's Vibe
Forgive To Forget
Eden Denied

28. 1. 2022

Včeraj smo poročali, da naj bi dvojec Inflected, ki je povsem nov na sceni, v ponedeljek objavil svoj prvi single s prihajajočega debitantskega EP-ja Hiraeth. Toda stvari so se pri bandu očitno spremenile, kajti omenjeni single je že od danes zjutraj na YouTubu na voljo za poslušanje. Tega pa lahko poslušate seveda tudi na naši strani.

27. 1. 2022

Inflected je povsem svež projekt, ki ga sestavljata Sani Može (Luminescence, ex-Underground) in Nina Pohleven, pevka, učiteljica glasbe in komponistka. Na obzorju je prvi EP z naslovom Hiraeth, na katerem bodo tri težkometalne pesmi, ki so nastale tekom prejšnjega leta. Prvi single Black Orchid z omenjenega EP-ja bo luč sveta ugledal čez nekaj dni, natančneje 30. januarja, EP pa 22. februarja.

16. 12. 2021

Kanadski Depleted Uranium nadaljujejo s promocijo prihajajočega albuma Origins, in sicer s komadom Beta Particles. Album, ki naj bi nagovoril ljubitelje bandov, kot so Charles Bronson, Orchid in The Mars Volta, bo na voljo 28. januarja, prednaročila so možna tukaj.

28. 2. 2020

Sigiriya so objavili skladbo Tau Ceti s prihajajočega albuma Maiden Mother Crone, ki bo izšel 15. aprila pri založbi Burning World Records. Novi album so posneli z Adamom Howellom ob pomoči vokalista Matta Williamsa, medtem ko so miks in mastering zaupali izkušenemu Richardu Whittakerju (Lord Vicar, Solstice, Orchid).

4. 12. 2019

Ameriški doom metal veterani Pale Divine, eni od vidnejših nosilcev tradicije Black Sabbath in Saint Vitus, so podpisali za založbo Cruz Del Sur Music. Skupina s producentom Richardom Whittakerjem (Lord Vicar, Orchid, Solstice, Beelzefuzz) že snema svoj šesti studijski album Consequence Of Time, ki bo luč sveta ugledal maja prihodnje leto. Za naslovnico bo poskrbel Brian Tutlo, ki je bil za artwork odgovoren že na njihovih prvih dveh albumih, Thunder Perfect Mind in Eternity Revealed.

Kvartet iz Pennsylvanije, ki je bil ustanovljen leta 1995, trenutno sestavljajo kitarist/vokalist Greg Diener (ex-Beelzefuzz, ex-Righteous Bloom), bobnar Darin McCloskey (ex-Sinister Realm, ex-Beelzefuzz), kitarist Dana Ortt (ex-Beelzefuzz, ex-Righteous Bloom) in basist Ron McGinnis (Admiral Browning, Thonian Horde).

2. 9. 2019

Severnoirska epic metal zasedba Terminus je podpisala za založbo Cruz Del Sur Music, pri kateri bo novembra izdala svoj drugi studijski album A Single Point Of Light. Novi album je nastal v domačem studiu multi-inštrumentalista Davida Gillespieja, medtem ko je za miks in mastering poskrbel Richard Whittaker (Solstice, Orchid).

A Single Point Of Light prinaša sledeče skladbe:
To Ash, To Dust
Harvest
As Through A Child's Eyes
Flesh Falls From Steel
Mhira, Tell Me The Nature Of Your Existence
Cry Havoc
Spinning Webs, Catching Dreams

12. 8. 2019

Finska zasedba The 69 Eyes je objavila videospot za komad Black Orchid, ki se nahaja na prihajajočem albumu z naslovom West End. Ta bo izšel 13. septembra pri založbi Nuclear Blast, na njem pa gostuje kar nekaj glasbenikov, med drugimi Dani Filth ter Wednesday 13.

Avtorica: Tina Urek
3. 1. 2019

The Watchers so objavili priredbo klasike Believer, ki jo v originalu izvaja legendarni Ozzy Osbourne. Posnetek je nastal med snemanjem njihovega debitantskega albuma z naslovom Black Abyss, izdanega lani spomladi pri založbi Ripple Music.

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška