Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
9. 10. 2023

Švicarji Samael bodo 3. novembra pri Metal Scrap Records ponovno izdali svoj EP Rebellion iz leta 1995. Ta bo izšel na zgoščenki v limitirani luksuzni digipack izdaji, ki jo lahko naročite tukaj. Nova tracklista:

Rebellion
After the Sepulture (nova različica)
I Love the Dead (priredba Alice Cooper)
Static Journey
Into the Pentagram (nova različica)

Bonus:
I. Unnamed
II. Static Journey (nemška različica)

1. 6. 2023

Newyorški black metalci Teloch Vovin in Viserion so združili moči. Tako bodo skupaj izdali split The Iron Age Of Kali Yuga, ki bo izšel 28. julija. Vsaka izmed zasedb je na Bandcampu že predstavila po en komad, ki je našel svoje mesto na skupni izdaji.

TELOCH VOVIN – Elohim Acherim:

Elohim Acherim (Preludium)
Teloch Vovin
Keys To The Void
Dragon Sworn
Bells Ov Perdition
An Eastern Temple
Death’s Pentagrammaton

VISERION – Embrace The Void:

Reborn In Darkness
Abandoned
Fathers

Avtorica: Tina Urek
6. 3. 2023

Black metal projekt Zørormr bo 24. marca izdal svoj četrti album, ki bo nosil naslov The Monolith in obsegal osem komadov:

The Monolith
Downward Spiral
Hollow
I Have No Mouth, and I Must Scream
The Pentagram
Return to Nothingness
Per aspera, ad astra
Enter the Void

21. 2. 2023

Po Mari predstavljata Phantom Fire še videospot za skladbo Pentagram z aktualnega albuma Eminente Lucifer Libertad, ki je včeraj izšel pri založbi Edged Circle Productions.

17. 2. 2023

Grški Necromantia bodo ta marec z enoletno zamudo končno izdali svojo biografijo. Prednaročilo za biografijo, ki bo izšla v omejeni in redni nakladi pri Pagan Records, že lahko oddate, na tem mestu pa še samo kratka opazka, da je bil malenkostno spremenjen tudi naslov biografije. Ta se zdaj glasi The Serpent and the Pentagram: The Official Chronicles of Necromantia.

31. 1. 2023

Norveški speed/black metal dvojec Phantom Fire je posnel videospot za pesem Mara s prihajajočega albuma Eminente Lucifer Libertad, ki bo izšel 20. februarja pri založbi Edged Circle Productions. Po vrsti drugi album zajema naslednje naslove:

Bloodshed
Eminente
Derive from Ash
Ritual
Satanic Messenger
Lucifer
De taptes dans
Black Night
Mara
Libertad
Pentagram

22. 12. 2022

Švedi Fatal Embrace so objavili besedilni video za skladbo Empyreal Doom, ki se nahaja na prihajajočem albumu z naslovom Manifestum Infernalis. Ta izide konec marca pri založbi Black Lion Records in prinaša naslednje komade:

Empyreal Doom
The Black Oath
Wolves of Golgotha
Prometheus Sermon
Call of the Dark
Eyes of Oak
Sign of the Pentagram
The Rot
Deus Mali

8. 8. 2022

Ob zaključku festivala Wacken Open Air 2022 so organizatorji napovedali prve nastopajoče in spremembo za prihodnjo različico festivala. Wacken Open Air se bo s prihodnjim letom tudi uradno podaljšal na 4 dni, potekal bo od 2. do 5. avgusta. Nakup ločene vstopnice za t. i. »wacken wednesday« več ne bo potreben, saj bodo sredini koncerti uradno otvorili festival.

Kot se za Wacken spodobi, je prva skupina nastopajočih vse drugo kot povprečna. Osrednji nosilci festivala bodo Iron Maiden, poleg njih pa so organizatorji potrdili še The Dropkick Murphys, Megadeth, Wardruna, Jinjer, Beartooth, 2 Steps From Hell, Ensiferum, Deicide, Pentagram, Nervosa in Burning Witches.

Precej pričakovano pa je v zgodnjih jutranjih urah udarila še vest, da je Wacken Open Air 2023 tudi uradno razprodan. 80.000 glava množica zvestih obiskovalcev je karte pobrala v pičlih petih urah, za te pa je bilo tokrat treba odšteti 299 €. Prodaja se je sprostila včeraj med 20. in 21. uro, zaključila pa okoli druge ure zjutraj. Če ste med zamudniki, vam priporočamo, da spremljate uradne strani festivala, saj se večkrat, predvsem pa v tednih pred samim festivalom, objavljajo novice o prodaji vstopnic vseh tistih, ki se festivala ne morejo udeležiti.

Avtorica: Tina Urek
31. 1. 2022

Zapoznelo praznovanje 25. obletnice festivala Brutal Assault se uradno začne v torek, 9. avgusta, za to pa veljajo vse vstopnice, kupljene od jeseni 2019. Organizatorji še sporočajo, da je 60 % vstopnic že prodanih in da se prodaja trenutnega paketa vstopnic izteka ravno danes.

Zaenkrat potrjeni bandi so: 1914, Abbath, Aborted, Ad Nauseam, Ahab, Alcest, Amenra, Arcturus, As I Lay Dying, Asphyx, At The Gates, Atari Teenage Riot, Baest, Bell Witch, Benighted, Blood Incantation, Bloodbath, Butcher Babies, Cannibal Corpse, Cattle Decapitation, Clutch, Comeback Kid, Conjurer, Cradle Of Filth, Dark Funeral, Darkest Hour, Decapitated, Die Krupps, Draconis Infernum, Evil Dead, Evoken, Excrementory Grindfuckers, Exhorder, Exhumed, Extinction A.D., Fleshgod Apocalypse, Front Line Assembly, Frontierer, Fueled By Fire, Gaahls Wyrd, God Mother, Hangman's Chair, Hentai Corporation, Humanity's Last Breath, Igorrr, Imperial Triumphant, Insomnium, Jinjer, Katatonia, Leprous, Life Of Agony, Lorna Shore, Lost Society, Manes, Mass Infection, Mayhem, Melt-Banana, Mercyful Fate, Misery Index, Mors Principium Est, Municipal Waste, Mysticum, Nailed To Obscurity, Necrophobic, Necrot, Nekrogoblikon, Nunslaughter, Onslaught, Ottone Pesante, Pallbearer, Paradise Lost, Pensées Nocturnes, Pentagram, Phlebotomized, Psycroptic, Psykup, Razor, Regarde Les Hommes Tomber, Rings Of Saturn, Rivers Of Nihil, Sacred Reich, Sigh, Skywalker, Slagmaur, Soen, Soreption, Static–X, Strigoi, Suffocation, Swallow The Sun, Tallah, Tesseract, The Agonist, The Black Dahlia Murder, Uada, Undergang, Unearth, Urne, Valkyrja, Venom, Vitriol, Voices, Vola, Winterfylleth.

24. 12. 2021

Pri založbi Cruz Del Sur Music bo 4. marca posthumno izšel solo album doom metal ikone Erica Wagnerja (Trouble, The Skull, Blackfinger), ki nosi naslov In The Lonely Light Of Mourning. Na prihajajočem albumu sodelujejo tudi sedanji in nekdanji člani Trouble, Blackfinger, The Skull, LID, Pentagram, Death Row in Place Of Skulls. Spodaj si že lahko ogledate video za prvi single Maybe Tomorrow.

Tracklista je sledeča:
Rest In Place
Maybe Tomorrow
Isolation
If You Lost It All
Strain Theory
Walk With Me To The Sun
In The Lonely Light Of Mourning
Wish You Well

8. 12. 2021

Grški Necromantia bodo izdali prvo, kompletno in uradno biografijo banda, ki bo predstavila 32 let bandove zgodovine in neznanih zgodb. Knjiga z naslovom The Serpent and the Pentagram: The Official Necromantia Chronicles bo izšla spomladi 2022, njena avtorja pa sta soustanovitelj banda The Magus in Arish Shock, sicer avtor knjige Rites of the Abyss, ki je vse zgodbe ustrezno združil in uredil. Knjigo bo dopolnil 7'' EP z zelo redkim in do danes neizdanim posnetkom iz zgodnjega obdobja delovanja skupine. Še več informacij in podrobnosti v zvezi z naročilom preko Pagan Records bo znanih kmalu. 

29. 11. 2021

Black metal zasedba Yoth Iria, z nekdanjimi in aktualnimi člani zasedb, kot sta Rotting Christ in Necromantia, bo 10. decembra preko Pagan Records ponovno izdala svoj debitantski EP z naslovom Under His Sway, ki ga je prvotno posnel, zmiksal in masteriziral George Emmanuel v Pentagram Studio leta 2019. Prednaročila so možna tukaj, medtem ko lahko poslušate cleoten EP na YouTubu.

19. 11. 2021

Kanadski blackened doom/sludge one-man band Discarded Self v posluh ponuja prvi single in naslovno skladbo novega EP-ja Enter The Flames, ki izide 26. novembra pri založbi Sarcophagus Recordings.

Enter The Flames prinaša sledeče skladbe:
Enter The Flames
Standing In The Middle Of A Pentagram
Asleep Amongst The Ashes

29. 10. 2021

Orange Goblin so podpisali za legendarno založbo Peaceville Records, ki si je v začetku 90. ustvarila ime z izdajami izvajalcev, kot so Autopsy, Darkthrone, Paradise Lost, Anathema, My Dying Bride, Pentagram, At The Gates, Aura Noir in številna druga. Skupina z novim basistom že dela na materialu za svoj 10. studijski album, ki naj bi izšel enkrat prihodnje leto.

Orange Goblin po novem sestavljajo vokalist Ben Ward, bobnar Chris Turner, kitarist Joe Hoare in basist Harry Armstrong.

20. 10. 2021

Založba Cruz Del Sur Music namerava marca prihodnje leto posthumno izdati solo album Erica Wagnerja z naslovom In The Lonely Light Of Mourning. Wagner je zagotovo najbolj poznan kot nekdanji vokalist legendarnih Trouble, kasneje pa je deloval še v zasedbah The Skull, Blackfinger in LID. Na albumu gostujejo bobnar Dave Snyder (Blackfinger, ex-Trouble), basist Ron Holzner (The Skull, ex-Trouble, ex-Debris Inc., ex-Earthen Grave, ex-Novembers Doom, ex-Place Of Skulls) in še nekateri sedanji in bivši člani Trouble, Blackfinger, The Skull, LID, Pentagram, Death Row in Place Of Skulls. 

Tracklista je sledeča:

Rest In Place
Maybe Tomorrow
Isolation
If You Lost It All
Strain Theory
Walk With Me To The Sun
In The Lonely Light Of Mourning
Wish You Well

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška