VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
14. 5. 2024

Avstralski tehnični black/death metalci Werewolves bodo 12. julija izdali že peti album v petih letih delovanja. Ta bo nosil naslov Die for Us in bo prinesel devet komadov:

Die for Us
Beaten Back to Life
Fuck You Got Mine
My Hate Is Strong
The Company Wolves
Spittle-Flecked Rant
We All Deserve to Be Slaves
Under a Urinal Moon
Stay Down

13. 5. 2024

Purtugalski death/blackened thrash pankerji Spitgod so z videospotom za komad You Know It's Coming napovedali EP z naslovom Through Life 'till Death. Seznam pesmi:

Unwillingly Brought Into this World
March of the Dead
Nothing But the Will
Embrace Yourself
You Know It's Coming
Vile Evils

10. 5. 2024

Na festivalu Metaljot Raspaljot 2024 bo 5. julija v Laškem nastopila ljubljanska atmosferična black metal zasedba Dekadent, ki bo konec meseca izdala svoj sedmi studijski dolgometražec Dionyst.

Kot osma potrditev si bodo Dekadent oder delili s Slugpit, Bombarder, Rotting Christ, Skytower, 1914, Kaoz in Pestilence.

V predprodaji so še na voljo ugodnejše vstopnice po 32 EUR (omejene na 200 vstopnic), nato pa bodo vstopnice v redni prodaji znašale 35 EUR oziroma 37 EUR na dan dogodka.

8. 5. 2024

Društvo Subart išče nove posameznike za sodelovanje na dogodkih v kranjskem klubu TrainStation SubArt. Če obožujete glasbo, radi delate v živahnem okolju in uživate v timskem delu, se lahko pridružite njihovi ekipi.

Ponujajo:

– priložnost za delo na raznolikih glasbenih dogodkih in festivalih,
– izkušnje pri organizaciji in izvedbi dogodkov,
– dinamično delovno okolje in možnost za osebno rast ter razvoj veščin,
– priložnost za sodelovanje s priznanimi umetniki in organizacijami v glasbeni industriji.


Iščejo:

– šankiste,
– prodajalce vstopnic,
– izvedbenike,
– tonske tehnike,
– lučkarje.

Če se prepoznate v zgornjih opisih in bi radi postali del njihove ekipe, se prijavite tukaj.

7. 5. 2024

Ameriški black/death metalci Altar Of Gore bodo 17. maja pri Nameless Grave Records izdali album Litanies of the Unceasing Agonies. Komad Destined for the Pit je bil včeraj premierno predstavljen na portalu MetalSucks, sicer pa sta na voljo za poslušanje vsega skupaj že dva komada od sedmih:

Introduction
Excoriation Prayers
Infinite Visions of Violence
Destined for the Pit
Carrion Womb
Blood for Blood (Flesh for Flesh)
Litanies of Unceasing Agonies

Avtorica: Tina Urek
6. 5. 2024

Danski heavy/doom metalci Altar Of Oblivion bodo izdali svoj četrti dolgometražec, ki bo nosil naslov In the Cesspit of Divine Decay. Ta bo izšel 28. junija pri založbi From The Vaults in prinesel deset novih komadov:

Nothing Grows from Hallowed Ground
The Fallacy
Ghosts in the Trenches
Mark of the Dead
Altar of Oblivion
The Night They Came
Silent Pain
Damnation
In the Cesspit of Divine Decay
Wind Among Waves

6. 5. 2024

Znan je razpored nastopajočih po dnevih za letošnjo edicijo avstrijskega Area 53 Festivala. Ta zgleda tako:

četrtek, 11. julij:
AMORPHIS, Katatonia, Orden Ogan, Infected Rain, Grailknights, Mission In Black, Vertilizar, Psych, Shimmer.

petek, 12. julij:
AVANTASIA, KK's Priest, Decapitated, Angelus Apatrida, Nachtblut, Robse, Skull Crusher, Sonic Riot, Dystersol.

sobota, 13. julij:
BEHEMOTH, Alestorm, 1349, Blaze Bayley (30 let Iron Maiden), Nakkeknaeker, Vinegar Hill, Silenzer, Watch Them Fail, Dearish, Frühschoppen (z Jazz Gitti).

3. 5. 2024

Sedma potrditev za Metaljot Raspaljot 2024 je nova ljubljanska disonantna grindcore, black, death, punk in d-beat zasedba Slugpit, v kateri so združili moči nekdanji člani Teleport in Natt. Sredi maja bodo izdali debitantski EP Mentally Unengaged.

Festival Metaljot Raspaljot bo potekal 5. julija na občinskem dvorišču v Laškem, kjer bodo poleg Slugpit nastopili še Bombarder, Rotting Christ, Skytower, 1914, Kaoz in Pestilence.

V predprodaji je po ugodnjši ceni 32 EUR na voljo 200 vstopnic, po razprodaji teh pa bodo vstopnice v redni prodaji stale 35 EUR oziroma 37 EUR na dan dogodka.

3. 5. 2024

Ljubljanska zasedba Slugpit, v kateri delujejo nekdanji člani Teleport in Natt, je v sredo svojo glasbo predstavila v oddaji Desadovnjak na Radiu Študent. Tri od šestih komadov z debitantskega EP-ja Mentally Unengaged, ki ga bodo izdali sredi meseca, ponuja v posluh na Bandcampu.

Člani Slugpit so:
Vid Fekonja – vokal
Joao C. – bobni
Matej Veren – baskitara
Jan Medved – kitara

Avtorica fotografije je Ronja Matijevec Jerman.

26. 4. 2024

Ameriški black metal pankerji Spiter so obelodanili naslovni komad prihajajočega EP-ja Enter the Gates of Fucking Hell, ki ga bodo izdali 24. maja pri Hells Headbangers Records. Tracklista:

Enter the Gates of Fucking Hell
Drowning in Darkness
Tears of Blood
The Creeping Serpent Psychosis
666 on the Crucifix
Reflection of the Vampire

26. 4. 2024

Disonantna/ekstremna pank zasedba Slugpit iz Ljubljane bo 15. maja izdala debitantski EP Mentally Unengaged, za katerega je produkcijo, miks in mastering opravil Anže Čanžek, naslovnico EP-ja pa je naslikal Sant V. Schreiber. Bandov logo je oblikoval Chris Kiesling (Misanthropic-Art).

Band bo prvi komad razkril v sredo ob 23. uri v oddaji Desadovnjak na Radiu Študent. EP Mentally Unengaged prinaša komade:

Goat Obliteration Machine
Scum
Sonic Eradication
Machete Carnage
Phantasmal Fist
Sentient Gas

Avtorica fotografije: Ronja Matijevec Jerman

25. 4. 2024

… 8.511 EUR! Končno lahko z vami delimo vest, na katero smo pri Paranoidu izjemno ponosni. Iz srca se zahvaljujemo vsem, ki ste ob naši 25. obletnici podprli nas in društvo Rdeči noski, pomagali izpeljati dvodnevno praznovanje, poskrbeli za prodajo vstopnic, nastopili (nekateri tudi večkrat) in se z nami podružili na odličnih koncertih ter pokazali, da zna naša skupnost stopiti skupaj za dober namen.

Tukaj je še izjava društva Rdeči noski:

»Iz dna srca se zahvaljujemo Paranoid Metal Webzine, Veseli Dihurčki (Dirty Skunks) in vsem, ki ste z organizacijo, nastopi in udeležbo pripomogli k uspešnemu praznovanju 25. svečke Paranoida.

Z zbranimi sredstvi v višini 8.511 EUR ste nas podprli pri širitvi poslanstva rdečega nosu!

Vaša dobrodelnost bo otrokom v bolnišnici omogočila, da ne glede na to, kaj se dogaja z njimi in okoli njih, preživljajo dneve v veselju. Hvala vam za to!

Skupaj gradimo bolj zdravo in nasmejano družbo!
«

9. 4. 2024

Make Them Suffer so predstavili nov single Epitaph, ki se zvokovno delno vrača k njihovim začetkom.

Avtorica: Tina Urek
9. 4. 2024

Deathcoraši Chelsea Grin so prekinili delovanje z uradnim bobnarjem Pablom Viverosom in tudi s t. i. live session bobnarjem Nathanom Pearsonom. Na mesto bobnarja prihaja Josh »Baby J« Miller (ex-Emmure, Spite, Darko), ki bo prevzel tako studijske kot koncertne dolžnosti.

Avtorica: Tina Urek
4. 4. 2024

Poleg Bombarder in Rotting Christ bo na letošnjem festivalu Metaljot Raspaljot 2024 nastopila postojnska crossover/thrash metal zasedba Skytower, ki je bila aktivna med letoma 1992 in 2005. Člani so se predlani znova zbrali skupaj in se bodo po 20 letih premora poleti vrnili na oder.

Metaljot Raspaljot se bo 5. julija odvijal na občinskem dvorišču v Laškem. Vstopnice so že v prodaji, in sicer bo prvih 100 vstopnic na voljo po ceni 29 EUR, cena naslednjih 200 vstopnic bo 32 EUR, redna cena pa bo nato 35 EUR. Na dan dogodka bo vstopnina 37 EUR. Vstopnice lahko kupite na portalu Olaii oziroma v vseh trafikah 3DVA ter bencinskih črpalkah Shell in OMV (MOL).

KONCERTI & FESTIVALI
14. 5. 2024
Cultura Tres
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna