VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
26. 4. 2024

Ameriški black metal pankerji Spiter so obelodanili naslovni komad prihajajočega EP-ja Enter the Gates of Fucking Hell, ki ga bodo izdali 24. maja pri Hells Headbangers Records. Tracklista:

Enter the Gates of Fucking Hell
Drowning in Darkness
Tears of Blood
The Creeping Serpent Psychosis
666 on the Crucifix
Reflection of the Vampire

11. 4. 2024

Kvlt ov Seitan Booking po zimskem spanju znova pripravljajo nov ritual. Spring Ritvall se bo tako zgodil 10. maja v klubu Gromka na Metelkovi, nastopili pa bodo Unviar in Solfar iz Italije ter domači Ways Of A Heretic.

Več o samem dogodku najdete v našem Napovedniku.

8. 4. 2024

Komaj smo poročali o tem, da so ameriški black metalci Akhlys napovedal album House of the Black Geminus, pa je že znan prvi komad. To je Sister Silence, Brother Sleep.

4. 4. 2024

Ameriški black metal dvojec Akhlys napoveduje peti album House of the Black Geminus, ki ga bo 5. julija izdal pri založbi Debemur Morti Productions. Album, o katerem je Alcameth več izdal v tretjem delu intervjuja za Bardo Methodology, obsega te naslove:

The Mask of Night-speaking
Maze of Phobetor
Through the Abyssal Door
Black Geminus
Sister Silence, Brother Sleep
Eye of the Daemon – Daemon I

28. 3. 2024

Metalcorovci Distorta so izdali besedilni video za drugi single Tomorrow People s prihajajočega EP-ja A Devil In The Dust. Ta izide 26. aprila preko založbe Wormholedeath.

27. 3. 2024

Po dveh letih zatišja se na sceno vračajo brutaličarji Bodybox. Včeraj so predstavili nov single Skante in najavili izid novega studijskega albuma.

Avtorica: Tina Urek
21. 3. 2024

Avstralska metalcore zasedba Distorta je podpisala za založbo WormholeDeath Records, kjer bo izdala debitantski EP z naslovom A Devil in the Dust. Tracklista:

Tomorrow People
Devil in the Dust
Chasing Shadows
Bones
Suffocate

15. 3. 2024

Death/black metal zasedba Defacement je po nedavnem razhodu s francosko založbo Debemur Morti zdaj prešla pod okrilje italijanske založbe Avantgarde Music, pri kateri bo izdala tretji studijski album.

11. 3. 2024

North Sea Echoes, nova zasedba Raya Aldera in Jima Matheosa (oba Fates Warning), je objavila videospot za pesem Throwing Stones s svežega aktualnega ploščka Really Good Terrible Things.

8. 3. 2024

Pri Nuclear War Now! Productions je znova izšel Crematory, legendarni prvenec domačih thrasherjev Sarcasm. Album na vinilu lahko naročite na spletni strani založbe.

6. 3. 2024

Založba Avantgarde Music je pod okrilje vzela nov black wave projekt Nel Buio, ki ga je že lansko jesen med žive pripeljal Clod »The Ripper« De Rosa (Blasphemer, Candlelight Records). Band, ki ga sestavljata še Neil Grotti na kitari in Francesco Vellacifer za bobni, prepleta black metal z darkwave glasbo 80-ih. Več informacij sledi kmalu.

4. 3. 2024

Perujski heavy metalci Ladrón del Fuego in bobnar Klemen Markelj so posneli pesem Miedo. Sodelovali so še: Jorge Revoredo (komponist), Airin Chávez Zárate (vokal), Sebastián Palma Castillo (vokal), John Peña (kitara), Gianmarco Magnani (ilustracija) in Armando Alva (mastering in animacija).

4. 3. 2024

Poslušate lahko Solstice, dolgometražni prvenec belgijske atmosferične sludge/post metal zasedbe PVRS.

28. 2. 2024

Doom/gothic metal zasedba Sidewalk Mafia je izdala single Bad Karma Zombies.

26. 2. 2024

Morrowphobia so nova grška alt metal zasedba, ki jo je ustanovil Michael »Makk« Giannopoulos (Moira's Touch). Kasneje so se Makku pridružili še Dimitris Koskinas na kitari in vokalu ter basist George Pagidas (oba Art Of Simplicity) in bobnar Paik Giannopoulos. Wistful Orison je prvi single te zasedbe s prihajajočega samonaslovljenega prvenca.

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana