Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
21. 3. 2024

Atmosferični black metalci Elderwind predstavljajo nov single Prospectors, ki je tudi znanilec novega albuma. Kdaj bo album ugledal luč sveta, pa je zaenkrat še zavito v tančico skrivnosti.

26. 10. 2023

Nizozemski thrasherji Cryptosis bodo 1. decembra izdali EP z naslovom The Silent Call. Seznam komadov je sledeč:

The Silent Call
Master Of Life (Bionic Swarm Sessions)
Prospect Of Immortality (Live In Athens)
Transcendence (Live In Athens)

21. 12. 2020

Nizozemski futuristi Cryptosis so objavili nov single Prospect Of Immortality. Zasedba se bo v prihodnjem letu dvakrat ustavila tudi v naši bližini, in sicer 18. maja v Salzburgu (Rockhouse), 22. maja pa bodo nastopili na Vienna Metal Meeting 2021.

Avtorica: Tina Urek
14. 5. 2018

Five Finger Death Punch so posneli videospot za skladbo Sham Pain z novega albuma z naslovom And Justice For None, ki ta petek izide pri Prospect Park/Eleven Seven Music.

10. 5. 2018

Five Finger Death Punch so objavili besedilni video za skladbo When The Seasons Change s prihajajočega albuma And Justice For None, ki bo izšel 18. maja pri Prospect Park/Eleven Seven Music.

25. 4. 2018

Five Finger Death Punch nameravajo 18. maja pri Prospect Park/Eleven Seven Music izdati svoj sedmi studijski album, ki bo nosil naslov And Justice For None.

Novi album prinaša naslednje skladbe:
Fake
Top Of The World
Sham Pain
Blue On Black
Fire In The Hole
I Refuse
It Doesn't Matter
When The Seasons Change
Stuck In My Ways
Rock Bottom
Gone Away (priredba The Offspring)
Bloody
Will The Sun Ever Rise

4. 12. 2017

Five Finger Death Punch predstavljajo besedilni video za priredbo The Offspring z naslovom Gone Away s kompilacije A Decade Of Destruction, ki je pravkar izšla pri Prospect Park/Eleven Seven Music.

21. 10. 2014
Ljubljanski progresivci Unspoken so objavili lyric video za single Boundaries of Hope. Gre za prvi posnetek, odkar je projekt Simona Jovanoviča (ex Prospect) prerasel v pravi band. Peterica prekaljenih glasbenikov trenutno pripravlja material za drugi album, ki bo predvidoma izšel jeseni prihodnje leto. /P.G./

17. 4. 2014
Za šestimi gorami in šestimi vodami je v šestem kraljestvu z desne živel pogumni vitez. Njega kovinski oklep je bil bleščeč, njega meč daljši kot DeMaiov, obkrožalo pa ga je več lepotic, kot jih je moč našteti čakajoč v vrsti v lekarni naslednje jutro po koncertu Steel Panther.
A vse to mu ni bilo dovolj, kajti še nikoli ni imel prilike okusiti dušenih zmajevih testisov v korenčkovi omaki. Preostalo mu ni drugega, kot da se odpravi v najbližjo votlino in si upleni zmaja. Toda votlina je bila prazna, naslednja prav tako, pa naslednja in naslednja in tako naprej. Tako je prepotoval mnogo dolin in hribovij, premagal je pripeko, nevihto in žled ter končno prispel do votline, iz katere je vel vonj po gnijočem drobovju in žveplu – dvoma ni bilo, tam je prebival zmaj. Zagnal se je vanjo s pogumom Hammerfall in hitrostjo Dragonforce ter z enim zamahom pokončal krvoločno zver. Zmaj je namreč takrat ravno spal. Istočasno je tri kraljestva stran Luca Turilli iz neznanega razloga potočil solzo.
Vitez se je sklonil, da bi prevzel svojo nagrado, a med plemenitim dejanjem ga je nekaj zmotilo. Točno vmes med obema testisoma je namreč naletel na trd predmet, vendar ne tistega, ki bi ga na pošasti moškega spola pričakoval. Ogledal si je čudno stvar in ugotovil, da gre za proizvod pradavne mitološke tehnologije, imenovan videokaseta, ki je v tem pregrešnem predelu ob-tič-al bogsigavedi kdaj. Z zanimanjem v očeh je nenavadni predmet pospravil v boršo, si prilastil še težko priborjene dragulje ter se odpravil nazaj domov.
Odločil se je, da mu bo ogled tega videoposnetka v prav poseben užitek. Na mizo si je dal pripraviti vroč obrok, pod mizo pa vročo felacijo. Pritisnil je »play« in že nekaj sekund kasneje ugotovil, da pravzaprav gleda Paranoidovo video reportažo s festivala Metal Koroška 2000, zaklad, že na veke izgubljen. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da je bil to najbolj orgazmičen večer njegovega življenja.
Taisti videoposnetek, iz naftalina povlečen in v spletni medij preobražen, si lahko ogledate spodaj, vabimo pa vas, da preberete tudi našo reportažo v obliki članka ali pregledate manjši nabor fotografij v naši galeriji.
Posnetek zajema nastope in intervjuje s skupinami Sabaium, Prospect, Giljotina, Abattoir in Curse Of Instinct. Nostalgiki in vsi ostali, uživajte v ogledu! /J.G./

Avtor: Gorjanec
6. 2. 2013
Založba On Parole Productions, ki bo izdala prvenec skupine Black Diamond, sporoča: "Za imenom Black Diamond že od leta 2005 stojita Nejc Vidmar in Igor Manasljevič. Zdaj je napočil čas, da 7. marca luč sveta ugleda prvenec, naslovljen Last Man Standing. Nejc in Igor sta k sodelovanju na tem albumu pritegnila vokalista Žanila Tataja – Žaka (Mary Rose, ex Divlje Jagode), Simona Jovanoviča (ex Prospect), Sama Urbančiča in Sandro Tomovič (ex Moveknowledgement) in bobnarja Roberta Kovačiča (Scaffold). Nedavno se je ekipi Black Diamond priključil tudi Urban Medič (Prospect)."
Tracklista albuma je sledeča:
Opus 91-96
Edge Of Sanity
Power Of Mind
Dreams Of Tomorrow
Hold Me Tonight
Black Diamond
The Thing That Couldn't Die
Lažne zvezde
Mastermind
Tears In Eyes


/P.G./

5. 4. 2012
The Kandidate so objavili videospot za skladbo Let The Maggots Have It z aktualnega albuma Facing The Imminent Prospect Of Death, ki ga je režiral Rasmus Sejersen. /B.B./

1. 3. 2012
The Kandidate so na svoji MySpace strani objavili skladbi Death in Beyond The Mind, Sleep You'll Find z novega albuma Facing The Imminent Prospect Of Death. /B.B./

16. 12. 2011
Terrorizer so razkrili tracklisto novega albuma Hordes Of Zombies, na katerem se nahajajo naslednje skladbe:
Intro
Hordes Of Zombies
Ignorance And Apathy
Subterfuge
Evolving Era
Radiation Syndrome
Flesh To Dust
Generation Chaos
Broken Mirrors
Prospect Of Oblivion
Malevolent Ghosts
Forward To Annihilation
State Of Mind
A Dying Breed.
Album bo izšel 28. februarja pri založbi Season Of Mist. Vinilna in digitalna izdaja bosta vsebovali tudi bonus skladbo Wretched, limited edition digipak pa še demo verzijo naslovne skladbe. /B.B./

21. 11. 2011
Danski thrasherji The Kandidate so objavili trailer za prihajajoči album Facing The Imminent Prospect Of Death, ki 27. januarja izide pri Napalm Records. /B.B./

11. 11. 2011
Unbodied, nova zasedba, ki jo sestavljajo bivši člani skupin Karen Page in Nova Prospect ter trenutni člani Cryptic Abuse in Abigail Williams, so tukaj objavili novo skladbo Filth And Fertilization s samonaslovljenega debitantskega EPja. /B.B./

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb