VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
3. 5. 2024

Včeraj so velikani švedskega melodeath metala Dark Tranquillity izdali single Unforgivable, za katerega so posneli spodnji videospot. Omenjeni single je že drugi komad s prihajajočega albuma Endtime Signals, ki ga lahko pričakujemo 16. avgusta in ga bo izdala založba Century Media.

3. 4. 2024

Cemetery Skyline je gothic rock/metal zasedba, ki jo sestavljajo Mikael Stanne (Dark Tranquillity) na vokalih, kitarist Markus Vanhala (Insomnium), basist Victor Brandt (Witchery), Vesa Ranta (ex-Sentenced) na bobnih in klaviaturist Santeri Kallio (Amorphis). Band je izdal prvi single Violent Storm in ga podkrepil z videospotom, ki ga najdete spodaj. Več informacij o prihajajočem dolgometražcu sledi kmalu.

8. 3. 2024

Švedi Dark Tranquillity so objavili vizualizer za novi single The Last Imagination, ki bo del novega dolgometražca Endtime Signals, katerega izid so napovedali za 16. avgust pri Century Media Records.

9. 1. 2024

Včeraj so organizatorji češkega festivala Brutal Assault razkrili še 23 novih zasedb, ki bodo nastopile na letošnji različici festivala, ki ga obišče vse več Slovencev. Med novo potrjenimi so Carcass, Cytotoxin, Aborted, Dark Tranquillity, Vltimas, Misery Index, Rotten Sound in drugi. Celotni razpored nastopajočih lahko preverite na uradni strani festivala.

Avtorica: Tina Urek
18. 12. 2023

Poljski black metalci Behemoth so bili minuli petek napovedani kot glavni headliner na Tolminatorju 2024. Poleg njih je organizator najavil še legendarne Testament in druge zanimive zasedbe: Rise Of The Northstar, Asphyx, Misery Index, Stoned Jesus in Lik.

Celoten seznam nastopajočih je zdaj takšen: Behemoth, Testament, Exodus, Dark Tranquillity, Rise Of The Northstar, Primordial, Suffocation, Tankard, Asphyx, Gutalax, Toxic Holocaust, Misery Index, Harakiri for the Sky, Deströyer 666, Gaerea, Lik, Sinister, Stoned Jesus, Milking The Goatmachine, Dopelord, Devil Master, Necrot, Dark Insanity.

25. 10. 2023

Švedi Dark Tranquillity sporočajo, da se trenutno nahajajo v Fascination Street Studios, kjer so začeli s snemanjem novega albuma, ki bo nasledil leta 2020 izdan plošček Moment. Več informacij sledi kmalu.

 

15. 9. 2023

Znanih je 5 novih bandov, ki bodo nastopili na Tolminator Metal Festu 2024, in sicer: Exodus, Dark Tranquillity, Toxic Holocaust, Devil Master in Dopelord. Vsi do zdaj napovedani nastopajoči so navedeni na priloženi sliki.

31. 7. 2023

Zasedba Dark Tranquillity je ostala brez kitarista Christopherja Amotta. Kitarist je odhod naznanil pretekli teden, razlog za tem pa tiči v fokusiranju na ustvarjanje lastne glasbe.

Avtorica: Tina Urek
23. 9. 2022

Prezir in Beastlurker bodo 21. oktobra pri založbi Chaos Records izdali split z naslovom Faustian Hallucinations, ki prinaša naslednje komade:

Prezir – Devil of Englewood
Prezir – Murder at the Helm
Beastlurker – Holocosmic Entombment
Beastlurker – Quills of Faustian Meditation

9. 5. 2022

Enočlanska melodično-tehnična death metal zasedba Buried Realm je objavila single Poison Palace. Pri snemanju singla, ki je del prihajajočega samonaslovljenega albuma, sta sodelovala Christian Münzner (Obscura) in Heikki Saari (Finntroll). Album z devetimi komadi je napovedan za 3. junija:

Entrance
Spectral Light
Poison Palace
The Iron Flame
Witch Bones
Where the Armless Phantoms Glide
Elder Gods
Quicksand Memory (ft. Christopher Amott (Dark Tranquillity, ex-Arch Enemy))
He’s Back (The Man Behind the Mask (Alice Cooper cover))

22. 4. 2022

Bolgarska skupina Gwendydd predstavlja video za skladbo Rape s prihajajočega drugega albuma z naslovom Censored, ki bo izšel 6. maja. Štiri dekleta in bobnar se sredi maja odpravljajo na evropsko turnejo kot predskupina Dark Tranquillity in Ensiferum, sledi pa ji samostojna turneja, ki se bo najbliže nam ustavila 20. junija v Zagrebu v klubu Hard Place.

19. 4. 2022

Švedska death metal superskupina Grand Cadaver je posnela videospot za komad World Mausoleum z debitantskega albuma Into The Maw Of Death, ki ga je oktobra lani izdala založba Majestic Mountain.

Grand Cadaver so:

Stefan Lagergren (The Grifted, ex-Treblinka, Expulsion) – kitara
Alex Stjernfeldt (Novarupta, Let Them Hang) – kitara
Daniel Liljekvist (Disrupted, ex-Katatonia) – bobni
Mikael Stanne (Dark Tranquillity) – vokal
Christian Jansson (Pagandom) – baskitara

14. 4. 2022

Melodic death metal superskupina The Halo Effect, ki jo sestavljajo nekdanji člani zasedbe In Flames in vokalist Mikael Stanne (Dark Tranquillity), je izdala svoj tretji single Days Of The Lost. S tem so fantje tudi uradno napovedali izid enako naslovljenega studijskega prvenca, ki bo 12. avgusta izšel pri Nuclear Blast. Kot smo že pisali, bodo The Halo Effect letos nastopili na festivalu Metaldays.

Avtorica: Tina Urek
7. 2. 2022

Poljski heavy metalci Aquilla so tik pred izdajo svojega drugega albuma Mankind's Odyssey. Ta bo izšel 22. februarja pri Ossuary Records na zgoščenki in pri Jawbreaker Records na vinilu in kaseti. Tracklista je takšna:

Echoes of the Past
Arrival
Pathfinder
Scarlet Skies
The Awakening
Rapt in Darkness
Intersection
Saviors of the Universe
New Dawn of Evadera
Zero (2021)

16. 12. 2021

The Quill predstavljajo priredbo Iron Maiden klasike Where Eagles Dare s prihajajoče kompilacije neobjavljenih skladb z naslovom Live, New, Borrowed, Blue, ki bo izšla 28. januarja pri založbi Metalville Records.

Švedsko stoner/hard rock zasedbo trenutno sestavljajo vokalist Magnus Ekwall (Ayreon, Mountain Of Power), kitarist Christian Carlsson (Cirkus Prütz), basist Roger Nilsson (Spiritual Beggars, Arch Enemy, Firebird) in bobnar Jolle Atlagic (Hanoi Rocks, Electric Boys, Firebird).

KONCERTI & FESTIVALI
14. 5. 2024
Cultura Tres
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna