Na današnji dan
1976
Iron Maiden odigrajo svoj prvi koncert v zasedbi Terry Rance, Ron Matthews, Paul Day, Dave Sullivan in Steve Harris
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
23. 4. 2024

Pionirji death/doom metala My Dying Bride se žal za nedoločen čas poslavljajo od odrskih nastopov. Družbena omrežja so sicer že pred nekaj časa preplavile novice o nenadnih odpovedih njihovih nastopov na letošnjih poletnih festivalih, včeraj pa so vse skupaj obrazložili z uradno objavo.

Snemanje oziroma celoten proces ustvarjanja sveže izdanega albuma A Mortal Binding je med člani povzročilo oziroma povzročil kar nekaj napetosti, ki so pri nekaterih žal pripeljale tudi do izgorelosti. V upanju, da bodo lahko vse te napetosti reševali brez posredovanja zunanjih oseb in tako izpeljali tudi vsaj nekaj koncertov, so nekako zavlačevali tudi z uradno izjavo. Pa vendar naj bi zaradi pomanjkanja komunikacije in nerazumevanja profesionalnih partnerjev prišlo do še večjega kaosa in težav, ki bodo terjale kar nekaj časa za razrešitev. Upamo, da bodo te težave uspešno rešili.

Je pa zasedba ob izidu albuma objavila tudi besedilni video za enega izmed novih komadov, in sicer Her Dominion.

Avtorica: Tina Urek
29. 3. 2024

Na letošnjo velikonočno nedeljo bo Škuc Ksb v ljubljansko Gromko pripeljal nekaj za vse ljubitelje tehničnega in disonantnega death metala – ameriške Replicant, ki bodo naslednji mesec obljubljajo tretji studijski album Infinite Mortality, in švicarski kvartet Anachronism, ki je lani izdal tretji dolgometražec Meanders.

Za ogrevanje bo poskrbel domači death metal band Siderean. Za več informacij lahko dogodku sledite na Facebooku in v našem napovedniku. Vstopnina na vratih znaša 12 EUR.

Replicant so ravno včeraj objavili videospot za komad Nekrotunnel s prihajajočega albuma Infinite Mortality, ki ga bodo 12. aprila izdali pri založbi Transcending Obscurity Records.

29. 3. 2024

Organizator Sindian Underground sporoča, da je koncert skupin Ektomorf, Tag My Heart, The Broken Horizon in Inmate, ki bi se moral 5. aprila odviti v klubu MC Pekarna v Mariboru, zaradi slabe prodaje vstopnic odpovedan. Izjava organizatorja:

»Spoštovani, predprodaja kart za koncert ni dosegla pričakovanj in smo se skupaj z nastopajočimi odločili, da dogodek še pravočasno odpovemo. Zelo nam je žal, da je prišlo do tega, saj smo si dalj časa prizadevali, da po dolgem času pripeljemo ta odličen line-up v Slovenijo. Denar za karte boste seveda dobili povrnjen na prodajnem mestu – mojekarte.si ali MC Pekarna.«

11. 3. 2024

V okviru promocijske turneje lanskega albuma Godlike se v Ljubljano vračajo Thy Art Is Murder. 3. julija bodo obiskali Kino Šiška, s seboj pa pripeljejo death metal veterane Dying Fetus, metalcorovce Fit for a King, avstralske Alpha Wolf in japonske Knosis.

6. 3. 2024

Založba Avantgarde Music je pod okrilje vzela nov black wave projekt Nel Buio, ki ga je že lansko jesen med žive pripeljal Clod »The Ripper« De Rosa (Blasphemer, Candlelight Records). Band, ki ga sestavljata še Neil Grotti na kitari in Francesco Vellacifer za bobni, prepleta black metal z darkwave glasbo 80-ih. Več informacij sledi kmalu.

27. 2. 2024

Italijanske simfonične death metalce Fleshgod Apocalypse, ki so nedolgo nazaj nastopili v Ljubljani, je zapustil ustanovni član/basist Paolo Rossi. Paolo je bil kot mnogi drugi glasbeniki v času koronavirusne pandemije namreč primoran poiskati službo zunaj glasbenega sektorja. Ko pa je življenje počasi stopalo v normalne tirnice, je Paolo skušal usklajevati novo službo z bandom, kar pa se je žal izkazalo za nemogoče. Prevladala je nova kariera, in Rossi se je odločil zapustiti zasedbo. Fleshgod Apocalypse bodo nadaljevali kot kvintet, Francesco Paoli, trenutni kitarist zasedbe, bo prevzel dolžnosti basista, Veronica Bordacchini (klaviaturistka in back vokalistka), pa bo prevzela še clean vokale. Pripeta fotografija je zadnje darilo oboževalcem zasedbe, gre pa za delo vizionarskega fotografa Francesca Esposita.

Avtorica: Tina Urek
1. 2. 2024

Black/death metal veterani Diocletian iz Nove Zelandije se bodo spomladi mudili po stari celini, organizatorska ekipa Abyssal Booking in Nasty Events pa jih bo v petek 19. aprila pripeljala v klub Močvara v Zagrebu. Za ogrevanje bojo poskrbeli domači black metalci SitiS. Za več informacij lahko dogodek spremljate na Facebooku.

27. 11. 2023

Danes bodo gotičarji Deathstars obiskali ljubljanski Orto Bar, s seboj pa pripeljejo dve močni zasedbi, in sicer Priest in Liv Sin. Časovnicva je takšna:

19.00 vrata//blagajna
19.30 Liv Sin
20.20 Priest
21.30 Deathstars

25. 9. 2023

Poljska black metal zasedba Batushka, ki jo vodi Bartłomiej Krysiuk, se bo ta četrtek podala na evropsko turnejo, ki bo zasedbo pripeljala tudi v zagrebški Boogaloo in ljubljansko Cvetličarno. Na tej turneji bodo Poljaki med drugim odigrali komade s svojih zadnjih dveh EP-jev, katerih naslovnici najdete na priloženi sliki.

Če želiš brezplačno prejeti enega od omenjenih EP-jev, se udeleži aktualne nagradne igre.

7. 6. 2023

Ali bi šli na Brutal Janez Fest? Kaj pa na Cahn Fest in Breka Fest? Če je vaš odgovor pritrdilen za vse tri domače festivale, potem imamo za vas dobro novico. V kolikor se za obisk katerega izmed omenjenih festivalov še odločate, vas bodo prihajoče besede morda prepričale v to. Omenjeni trije festivali so se namreč povezali tako, da so v prodajo dali t. i. zlato karto, s katero vam je omogočen obisk vseh treh festivalov po znižani ceni.

Dogajanje bo otvoril Cahn Fest, ki se bo med 23. in 24. junijem odvijal v Trbovljah, kot nosilci festivala pa bodo nastopili Ektomorf. Konec avgusta mu bo sledil Breka Fest, ki bo 25. in 26. avgusta v Srednji Bistrici gostil Cytotoxin, Putrid Pile, Vulvathrone, Eruption in mnoge druge. Sveta trojica pa bo sklenjena v začetku septembra, natančneje že med 1. in 2. septembrom, ko bo Brutal Janez v mariborsko dvorano Štuk pripeljal med drugimi The Stone, Fleshless in Cvinger. Zlato karto po ceni 69 EUR lahko kupite v spletni trgovini On Parole.

Avtorica: Tina Urek
14. 3. 2023

Ameriški »spoken word« doom metal projekt Atheist Alien je pretekli petek pri Laser Yoga Records izdal nov album z naslovom A Tale Of Pentacles.

Projekt sta ustanovila avantgardni pisatelj Brian Horustopheles Labrecque in dark metal multiinstrumentalist Paul Dinenthal Taylor. Atheist Alien je poskus, da mračno brutalno poezijo pripelje do logičnega zaključka. Brianovo pisanje prikliče pijane grške bogove in večdimenzionalne mrzlične sanje. Zidovi resničnosti so v tej mračni epski zgodbi neusmiljeno popačeni.

Dvojici se je nedavno na bobnih pridružil tudi naš Simon Škrlec (Sinister, Melechesh, Vulvathrone, Obnounce). Na albumu kot gostujoča vokalista sodelujeta še Robert Lowe (ex-Solitude Aeturnus, ex-Candlemass, ex-Grief Collector) in Nita Morrigan (Lost Requiem).

9. 3. 2023

Konec marca se bo v Postojni pripetila prav posebna medgeneracijska »veselica«. 24. marca namreč v tamkajšnji mladinski center prihajajo thrasherji Eruption, ki bodo skupaj z veterani Game Over poskrbeli za pravšnjo metal eksplozijo. Več o samem dogodku najdete v našem Napovedniku.

13. 2. 2023

Finski heavy metalci Woundstripe so minuli petek izdali EP z naslovom Primis. Tracklista:

Primis
Murder Room
Dirty Road
Madness
Hauted Shadows
Name On The Shell

5. 12. 2022

Organizatorja današnjega koncerta Heilung, Eivør in Lili Refrain v Litostroju sporočata, da »znaša cena vstopnice na dan koncerta 45 EUR. Blagajna v dvorani L56 bo odprta od 18.00 ure dalje, za nakup vstopnice na dan koncerta pa prosimo, da imate pripravljeno gotovino (v bližini ni nobenega bankomata, Društvo ŠKUC pa žal nima pos terminala). Hvala za razumevanje!

Število parkirnih mest okoli dvorane je omejeno, zato vas vabimo, da se nam pridružite v trajnostni naravnanosti in izberite kolo, taksi ali avtobusni prevoz. Avtobus (LPP) vas z linijo 18 (smer Kolodvor–Živalski vrt (ZOO)–Industrijska cona Šiška–Center Stožice (P + R). Izstopna postaja I.C. Šiška) pripelje točno pred vhod dvorane.«

Časovnica:
18.30 vrata
19.00 Lili Refrain
19.45 Eivor
20.45 Heilung

10. 11. 2022

Legende norveškega black metala Emperor prihajajo k našim zahodnim sosedom, s seboj pa bodo pripeljali še ene velikane. Govora je seveda o Mayhem. Zasedbi bosta v milanskem klubu Alcatraz nastopili 18. decembra, predvozači bodo Necromass in Selvans. Več o samem dogodku pa najdete tukaj.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb