Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
13. 10. 2023

Slipknot so objavili video za komad Hive Mind, ki se nahaja na aktualnem albumu The End, So Far iz lanskega leta.

25. 8. 2022

Kot smo že poročali, bodo Slipknot 30. septembra pri Roadrunner Records izdali svoj nov album The End, So Far. Druščina je na začetku tedna objavila videospot za single Yen, prav tako pa je razkrila naslove komadov, ki so našli svoje mesto na albumu:

Adderall
The Dying Song (Time To Sing)
The Chapeltown Rag
Yen
Hivemind
Warranty
Medicine For The Dead
Acidic
Heirloom
H377
De Sade
Finale

Avtorica: Tina Urek
11. 8. 2022

Slipknot objavljajo drugi single Yen s prihajajočega albuma The End, So Far. Album naj bi izšel 30. septembra pri založbi Roadrunner Records, komadu Yen pa lahko prisluhnete tukaj.

21. 7. 2022

Zamaskiranci Slipknot po treh letih od izida zadnjega dolgometražca We Are Not Your Kind napovedujejo nov album The End, So Far. Izid albuma je napovedan za 30. september pri založbi Roadrunner Records, spodaj pa si lahko ogledate video za single z naslovom The Dying Song (Time To Sing) s tega albuma.

9. 8. 2021

Ameriška heavy metal/gothic rock zasedba Unto Others, ki je mogoče nekaterim bolj znana pod imenom Idle Hands, najavlja izid drugega albuma z naslovom Strength. Prva izdaja pod novim imenom naj bi izšla 24. septembra pri založbi Roadrunner Records, pred izidom pa fantje privržencem predstavljajo tudi drugi singel s prihajajočega albuma, tokrat gre za skladbo Downtown. Znana pa je tudi že tracklista novega albuma: 

Heroin
Downtown
When Will Gods Work Be Done
No Children Laughing Now
Destiny
Little Bird
Why
Just a Matter of Time
Hell is For Children
Summer Lightning
Instinct
Strength

18. 6. 2021

Ameriška heavy metal/gothic rock zasedba Unto Others, prej poznana pod imenom Idle Hands, je podpisala za založbo Roadrunner Records. Ob tej priložnosti je skupina objavila tudi videospot za nov single z naslovom When Will Gods Work Be Done.

Unto Others se bodo med drugim pridružili Behemoth, Arch Enemy in Carcass na obširni evropski turneji, ki se bo pričela septembra 2021.

16. 4. 2021

Konec meseca, natančneje 30. aprila bo pri Roadrunner Records izšel težko pričakovani dolgometražec zasedbe Gojira, Fortitude. V začetku tedna so v javnost poslali še komad Into The Storm.

Avtorica: Tina Urek
29. 3. 2021

Francoski velikani Gojira so pretekli konec tedna predstavili videospot za komad Amazonia, okoli katerega so postavili posebno dobrodelno iniciativo. Tisti, ki zasedbo spremljate dalj časa, veste, da so fantje skozi komade že večkrat pokazali posebno ljubezen do okolja in našega planeta, s projektom Amazonia pa želijo tokrat opozoriti na načrtno uničevanje amazonskega pragozda, ki vpliva tudi na uničevanje domov mnogim avtohtonim plemenom. Poleg spota so pričeli tudi z dvema dobrodelnima iniciativama. Na tej povezavi potekajo dražbe - med predmeti so unikatna gravirana in podpisana kitara Joa Duplantierja (trenutna cena 3500 $), Slayer motoristična čelada (trenutno 600 $), podpisana činela bobnarja Eloya Cassagrande (Sepultura, trenutno 450 $) ter poseben graviran bass Roberta Trujilla (trenutno 1800 $) - predmeti se bodo tedensko tudi menjavali oz. dodajali. Iniciativo pa lahko podprete tudi z nakupom posebnega plakata, na katerem bodo po zaključku dražbe zapisana vsa imena podpornikov. Dolgometražni album Fortitude bo izšel 30. aprila pri Roadrunner Records.

Avtorica: Tina Urek
18. 2. 2021

Francoski moderni progresivni velikani Gojira bodo 30. aprila pri Roadrunner Records izdali album Fortitude. Včeraj so objavili videospot za prvi single Born For One Thing, ki bo album tudi otvoril:

Born For One Thing
Amazonia
Another World
Hold On
New Found
Fortitude
The Chant
Sphinx
Into The Storm
The Trails
Grind

Avtorica: Tina Urek
20. 8. 2020

Corey Taylor, sicer pevec zasedbe Slipknot in kitarist pri Stone Sour, je objavil videospot za komad Black Eyes Blue, ki se nahaja na prihajajočem debitantskem solo albumu. CMFT izide 2. oktobra pri založbi Roadrunner Records.

 

 

Avtorica: Tina Urek
30. 7. 2020

Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour) bo 2. oktobra pri Roadrunner Records izdal solo album CMFT. Včeraj je predstavil kar 2 komada s tega albuma, in sicer CMFT Must Be Stopped in Black Eyes Blue. Prvi oziroma naslovni je precej rappersko obarvan, saj s Coreyem sodelujeta Tech N9ne in Kid Bookie, v spotu pa se pojavi še kar nekaj znanih obrazov, med drugimi Rob Halford, Lars Ulrich, Nergal, Marilyn Manson in Randy Blythe. Drugega, ki je pa precej bolj moderno rockovski, pa lahko slišite na tej povezavi.


Avtorica: Tina Urek
20. 4. 2020

Trivium predstavljajo skladbo Amongst The Shadows & The Stones, tretji single z novega dolgometražnega albuma What The Dead Men Say, ki bo izšel ta petek pri založbi Roadrunner Records.

What The Dead Men Say prinaša sledeče skladbe:
IX
What The Dead Men Say
Catastrophist
Amongst The Shadows & The Stones
Bleed Into Me
The Defiant
Sickness Unto You
Scattering the Ashes
Bending The Arc To Fear
The Ones We Leave Behind

27. 3. 2020

Trivium so objavili naslovni komad prihajajočega albuma What The Dead Men Say, ki bo izšel 24. aprila pri Roadrunner Records.

Avtorica: Tina Urek
26. 3. 2020

Korn so objavili videospot za single Can You Hear Me z aktualnega studijskega izdelka The Nothing, ki je izšel septembra lani pri Roadrunner Records/Elektra Records.

12. 3. 2020

Code Orange so objavili animirani videospot za single Sulfur Surrounding s prihajajočega albuma z naslovom Underneath, ki izide jutri pri Roadrunner Records.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška