VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
31. 8. 2023

Ameriški thrasherji War Curse napovedujejo izid tretjega dolgometražca Confession, ki bo izšel 20. oktobra pri Blacklight Media. Album bo zajemal naslednje komade:

The Nothing (That is Me)
Fortress Of Agony
Confession
Miracle Broker
Power Of The Powerless
The Convoy
Return To Dust
Sowing Division
Rusty Nail (Grip Inc. cover)
Illusion Of Choice

14. 11. 2022

Ukrajinski pagan/black metal projekt Hetman s singlom Empty Abyss napoveduje svoj peti album Black Heart. Album bo izšel 9. decembra, seznam pesmi pa je takšen:

Rusty Nail
Black Heart
Wings
Thirteen
Breathe
Out Of Shame, Out Of Anger
Empty Abyss
Dawn, Eyes Of Spring Night
Value
White Threads, Black Needles

14. 12. 2021

Britanska tradicionalna heavy/doom metal zasedba Arkham Witch je v začetku tega meseca izdala nov EP z naslovom Three Bladed Doom, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj. Vinilna verzija bo izšla prihodnje leto pri založbi Journey's End Records.

Kvartet Arkham Witch sestavljajo Rusty Pickups na vokalu, Dodo na kitari, Countess Bashery na bobnih in Klankenstein na basu.

13. 8. 2021

Ameriški stoner rockerji High Desert Queen so pred kratkim podpisali za založbo Ripple Music, pri kateri bodo 15. oktobra izdali debitantski album Secrets Of The Black Moon. Za snemanje je bil zadolžen Jeff Henson (Duel), medtem ko je za miks in mastering poskrbel Karl Daniel Lidén (Lowrider, Crippled Black Phoenix, Greenleaf). Spodaj si že lahko ogledate videospot za prvi single The Mountain Vs. The Quake.

Tracklista je sledeča:
Heads Will Roll
The Mountain Vs. The Quake
As We Roam
Did She
The Rise
Skycraper
The Wheel
Bury The Queen

High Desert Queen iz Austina v Teksasu sestavljajo vokalist/kitarist Ryan Garney, solo kitarist Rusty Miller, basist Matt Metzger in bobnar Phil Hook.

22. 1. 2021

Ameriški stoner rockerji High Desert Queen so prestavili izid debitantskega albuma na junij. Album Bury The Queen, ki bo izšel pri založbi Lick Of My Spoon Records, je posnel Jeff Henson (Duel), medtem ko je za miks in mastering poskrbel Karl Daniel Lidén (Lowrider, Crippled Black Phoenix, Greenleaf). Na Bandcampu že lahko prisluhnete prvemu singlu The Mountain vs The Quake.

Skupino iz Austina v Teksasu sestavljajo vokalist/kitarist Ryan Garney, kitarist Rusty Miller, basist Matt Metzger in bobnar Phil Hook.

17. 3. 2020

Death metal zasedba White Stones pod vodstvom basista Martina Mendeza (Opeth) je razkrila besedilni video za skladbo Rusty Shell z debitantskega albuma z naslovom Kuarahy, ki bo izšel 13. marca pri založbi Nuclear Blast.

24. 2. 2020

White Stones so objavili besedilni video za skladbo Drowned In Time z debitantskega albuma z naslovom Kuarahy, ki bo izšel 13. marca pri Nuclear Blast Records. Gre za death metal solo projekt basista Martina Mendeza iz skupine Opeth.

Kuarahy prinaša naslednje skladbe:
Kuarahy
Rusty Shell
Worms
Drowned In Time
The One
Guyra
Ashes
Infected Soul
Taste Of Blood
Jasy

12. 10. 2017

Preko Metalinjection.net lahko premierno v celoti preverite novi album ameriških »umazanih« doomerjev R.I.P. z naslovom Street Reaper, ki izide jutri pri založbi RidingEasy Records.

24. 7. 2017

Soil so objavili priredbo Soundgarden klasike Rusty Cage s prihajajoče kompilacije z naslovom Scream: The Essentials, ki bo izšla 15. septembra pri Pavement Entertainment/AFM Records.

21. 2. 2017
Tegla's back. In za današnjo večerjo dozo metala vam sporoča:

Tokrat imamo novosti - progresivci Cynic so vse demo posnetke izdali v obliki nove ... em, demo kolekcije. Leta 1991 so zveneli kar brutal. Danes pa kar brutal zvenijo francoski death grinderji Benighted, njim se pridružujejo še grški Dead Congregation, ki stavijo na doomy death sound, Relics Of Humanity iz Belorusije, ki so ultra brutal (oba benda, btw, lahko vidite v soboto v Postojni), iz ZDA nam prihajajo Stages Of Decomposition, ki bodo v sredo žgali v Ortu, iz Finske pa starošolski evil death metalci Cemetery Winds, ki jim družbo delajo nizozemski blasfemiki Antropomorphia.

Black duše zaznamujejo švedski Sons Ov Omega ter ameriški Sunlight's Bane, ki stavijo na mračni crusty death black metal, ob njih se brutalno modernizirajo Eater Of Man.

Moderni metal ponovno brutalizirajo ameriški Darkest Hour, medtem ko se v miks med HC-jem in metalom na najbolj brutalen način vračajo ameriški Body Count, mehiško-ameriški Xibalba ter švedski Always War.

Domači logi pa so postregli s prvencem notranjskih blekkerjev Valuk

Metal Detektor je na sporedu vsak torek ob 22:00 na Radiu Študent (89.3 MHz oz. prek neta - klik.

Ivan Cepanec

24. 4. 2015
Death metalci Cryptic Abyss predstavljajo videospot za single Rusty Knives. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
19. 8. 2014
Rusty Eye predstavljajo video za skladbo Mamá z letošnjega albuma z naslovom Saca el Cobre. Gre za priredbo mehiške zasedbe Los Amantes de Lola. /P.G./

30. 4. 2014

Spodaj lahko prisluhnete skladbi We Like It Loud novonastale skupine The Damned Angels, ki jo je ustanovil pevec Scotty P iz Crank County Daredevils. Gre za skladbo s prvega iz serije EP-jev, ki naj bi letos izšli pri Rusty Knuckles Records. /B.B./

31. 3. 2014
Kitarski mojster Michael Angelo Batio (Nitro) je objavil videospot za single 8 Pillars Of Steel z novega albuma Intermezzo. Skladbo je Batio napisal skupaj z dolgoletnim prijateljem Marcom McNallyjem, gostujoče solaže pa so prispevali tudi George Lynch (ex-Dokken, Lynch Mob, KXM), Elliott Dean Rubinson (Uli Jon Roth, Michael Schenker), Jeff Loomis (Conquering Dystopia, ex-Nevermore, ex-Sanctuary), Craig Godly (ex-Dio), Dave Reffett (Shredding The Envelope), Andrea Martongelli (Arthemis), Rusty Cooley (Day Of Reckoning) in bobnarski virtuoz Joe Babiak. /B.B./

28. 3. 2014
Spodaj si lahko ogledate 21. epizodo glasbene oddaje Grom, v kateri so se ustvarjalci oddaje tokrat pogovarjali z Morano, Zario, Rusty Swords, Metalsteel, zavrteli videospota skupine Armaroth in Shutdown ter povedali nešteto novic. /B.B./

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana