Na današnji dan
2010
Se je poslovil Ronnie James Dio.
NAGRADNE IGRE
Traja do: 19. 5. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
12. 9. 2023

Švedska hard/psychedelic/okult rock zasedba Graveyard je objavila video za skladbo Breathe In Breathe Out. Skladba bo del prihajajočega albuma z naslovom 6, katerega izid je napovedan za 29. september pri Nuclear Blast Records.

1. 9. 2023

Brazilske thrasherke Nervosa so posnele videospot za naslovni komad albuma Jailbreak, katerega izid je napovedan za 29. september pri Napalm Records.

29. 8. 2023

Britanski simfonični/power metalci Imperial Age in domači Hogminister so odpovedali nastop na 15. ediciji MetalWitcha. Hogminister so odpovedali nastop zaradi poškodbe enega člana, namesto njih bodo nastopili Okl's FruitLoops.

Takšna pa je izjava organizatorja v zvezi z odpovedjo headlinerja: »Žal so tudi Imperial Age morali odpovedati letošnji nastop zaradi napak v komunikaciji. Uradna izjava 'Unfortunately we had to cancel our performance at Metal Witch Open Air in Ljubljana, Slovenia on the 9th of September, because the promoter failed to fulfil his contractual obligations on time.'«

Organizator pravi še, da je že našel primerno zamenjavo, ki jo bo razkril v kratkem.

25. 8. 2023

Avstralski metalcorovci Polaris predstavljajo video za tretji single Overflow, ki bo del svežega albuma Fatalism, katerega izid je napovedan za 1. september preko Resist/Sharptone.

22. 8. 2023

Brazilski thrash/death metalci Torture Squad so objavili video za komad Hell is Coming, ki bo del prihajajočega albuma Devilish, katerega izid je napovedan za 22. september pri Time to Kill Records.

22. 8. 2023

Nemški pionirji NDH (Neue Deutsche Härte) OOMPH! so objavili videospot za naslovni komad albuma Richter und Henker, ki izide 8. september pri Napalm Records.

22. 8. 2023

Nemška post hardcore/metalcore zasedba Annisokay je objavila video za nov single Throne of the Sunset. Skladba bo del prihajajočega EP-ja z naslovom Abyss Pt I, izid pa je napovedan za 22. september pri Arising Empire.

V namene promocije svoje najnovejše izdaje se odpravlja zasedba 1. oktobra skupaj z metalcore/deathcore zasedbo Samurai Pizza Cats na evropsko turnejo z naslovom Abyss Tour 2023, v okviru katere se nam bosta zasedbi najbližje zaustavili 3. oktobra v dunajskem klubu ((szene)) in 20. oktobra v klubu Barba Negra v Budimpešti.

11. 8. 2023

Melodični black metalci Verderbnis, ki so junija podpisali z založbo Black Sunset/MDD, so zdaj za 22. september napovedali prvenec z naslovom Paria. Snemanje albuma je prevzel Torsten Sauerbrey (Atomwinter, Kambrium, Dark At Dawn, Burden of Grief) v Metalsound Studiu. Poleg tega je znana naslovnica, ostale informacije pa še sledijo.

10. 8. 2023

Cannibal Corpse imajo nov video, in sicer za komad Summoned for Sacrifice, ki bo na njihovem prihajajočem albumu Chaos Horrific, katerega izid je napovedan za 22. september preko Metal Blade Records.

4. 8. 2023

Nemški post black metalci Waldgeflüster so za 29. september napovedali EP z naslovom Unter Bronzenen Kronen. Tracklista:

Unter Bronzenen Kronen
The Pit
Herbst befiel das Land MMXXIII
Black Flies

4. 8. 2023

Belgijski heavy metalci Hunter s pesmijo Wicked napovedujejo drugi album Rebel Angels Rise. Izid albuma je napovedan za 2. september. Celoten seznam pesmi:

Wicked
The Forge
Rebel Angels Rise
Requiem
The Knight of the Black Rose, part 2
Suffocate
Morior Invictus

1. 8. 2023

Švedski hard rockerji Eclipse iz Stockholma predstavljajo video za skladbo Got It!, ki bo na prihajajočem albumu Megalomanium, katerega izid je napovedan za 1. september pri Frontiers Records.

31. 7. 2023

Belgijski progresivni thrash metalci PatriarcH so podpisali z založbo Wormholedeath Records, pri kateri bo izšel njihov prihajajoči studijski album Demonic Heart. Uradni datum izida je 15. september, zasedba pa je že razkrila naslovnico, prvi single Deadlocked kot tudi naslove komadov:

Blindfolded Nation
Watch Us, Feed Us, Control Us
Deadlocked
Demonic Heart
Divided
Freed From Execution
Words Unspoken
Barely Alive, Far From Dead
In the Cold Hands of Time

Avtorica: Tina Urek
21. 7. 2023

Angleška melodična death metal/metalcore zasedba Sylosis je objavila videospot za naslovni komad ploščka A Sign Of Things To Come, katerga izid je napovedan za 8. september pri Nuclear Blast Records.

18. 7. 2023

Ameriški melodični black metalci Uada predstavljajo drugi single The Dark (Winter) s prihajajočega četrtega albuma Crepuscule Natura. Izid albuma je napovedan za 8. september pri založbah Eisenwald Records in Obsidian Spells.

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna