Na današnji dan
2007
Ensiferum izdajo album Victory Songs, ki je prvi izid s Petrijem, Samijem in Jannejem kot novimi člani
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
25. 4. 2024

Ameriška tehnična death metal/deathcore zasedba Cognitive je z videospotom za pesem A Pact Unholy napovedala peti album Abhorrence. Ta bo izšel 17. maja pri Metal Blade Records in bo prinesel deset komadov:

Abhorrence
Insidious
A Pact Unholy
Ivory Tower
As the Light Fades
Savor the Suffering
Containment Breach
Rorschach
Lunar Psychopathy
Cold Dead Hands

24. 4. 2024

Švedsko-kanadski death metalci Darkened bodo 14. junija pri Edged Circle Productions na zgoščenki, vinilu, kaseti in digitalno izdali tretji album Defilers of the Light. Ta prinaša enajst komadov:

Waves of Desolation
Defilers of the Light
Those Who Dwell Below
In Praise of Shadows
Just Close Your Eyes
Echoes of Solitude
On We Slaughter
Dead Inside
Masses of Vain Observance
As Apocalypse Dawns
Final Sanctuary

17. 4. 2024

Francoski black metalci Seth so posneli videospot za skladbo Et Que Vive le Diable ! s prihajajočega albuma La France des Maudits, ki bo izšel 14. julija pri založbi Season Of Mist.

Paris des Maléfices
Et que Vive le Diable !
La Destruction des Reliques
Dans le Cœur un Poignard
Marianne
Ivre du Sang des Saints
Insurrection
Le Vin du Condamné

17. 4. 2024

Melodični death metalci Ancient Settlers so objavili single Coven Garden, ki je del njihovega prihajajočega studijskega albuma Oblivion's Legacy. Ta bo izšel 17. maja pri Scarlet Records.

Avtorica: Tina Urek
15. 4. 2024

Nemški melodični death metalci Ira Tenax bodo po desetih letih studijskega zatišja, in sicer 13. junija, izdali nov album. Ta bo nosil naslov Dark Awakening in bo nasledil bandov četrti celovečerec Portrait of the Fallen iz leta 2014. Poleg naslovnice je band še razkril, da bo album ponujal enajst komadov.

11. 4. 2024

Metalcorovci SetYøurSails, ki bodo jutri izdali nov album Bad Blood, predstavljajo nov single z naslovom Bad Company. Album bo poleg omenjenega singla zajemal te komade:

Bad Blood
Best of Me
T.F.M.F.
Halo
Lately
Dangerous
Bad Company
In My Head
Heart Attack
Eternally

11. 4. 2024

Sporočajo, da je umrl Horst Odermatt. Horst je bil na sceni dejaven že od zgodnjih devetdesetih, ko je deloval kot urednik revije Heavy oder was? Bolj znan pa je bil privržencem trših zvokov kot vodja ter ustanovitelj festivala Bang Your Head, od leta 2006 pa tudi festivala Rock Of Ages. Star je bil 60 let. Naj počiva v miru.

10. 4. 2024

Tukaj lahko prednaročite Rito Funebre, split kaseto domačih doomerjev Chains in italijanskih psihedeličnih doomerjev Black Spell.

10. 4. 2024

Indonezijski brutalneži Anthropophagus Depravity so s komadom Obliterate the Sanctified napovedali drugi dolgometražec Demonic Paradise. Plošček, ki bo izšel 21. junija pri Comatose Music, prinaša vsega skupaj deset komadov:

The Obscure Realm
Dogma Weakened Souls
Malicious Catastrophe
Obliterate the Sanctified
Preaching Above Depravity
Demonic Paradise
When the Darkthrone Reigns
Pseudo Salvation
...of Condemnation
Delusions of the Unholy

5. 4. 2024

Britanski stonerji Orange Goblin predstavljajo besedilni video za single (Not) Rocket Science s prihajajočega albuma, ki bo njihov deseti po vrsti in bo izšel pri založbi Peaceville Records.

4. 4. 2024

Novonastala zasedba Ortolan, v kateri delujejo Dan Gargiulo in Oleg Zalman (Artificial Brain), Jeremy Salvo (Xoth) in Andy Horn (Crossspitter), predstavlja svojo prvo skladbo Holy to Whom?. Z njo napovedujejo samonaslovljeni demo Ortolan, ki bo izšel 15. aprila na kaseti in prinaša naslednje skladbe:

Sudden Loss
Holy to Whom?
Drowned in Armagnac
Multiple Hidden Magicians
Early Departure

4. 4. 2024

Francoski brutal death metalci Benighted so posneli videospot za komad Metastasis. Gre za tretji single z desetega albuma Ekbom, ki ga bodo 12. aprila izdali pri založbi Season of Mist. Tracklista:

Prodome
Scars
Morgue
Le vice des entrailles
Nothing Left to Fear
Ekbom
Metastasis
A Reason for Treason
Fame of the Grotesque
Scapegoat
Flesh Against Flesh
Mother Earth, Mother Whore

4. 4. 2024

Band Pelhan iz Ajdovščine je po malo več kot desetih letih danes izdal nov album Zgrabi me. Ploščku lahko trenutno prisluhnete v digitalni obliki v YouTubovem kanalu in na strani Bandcamp, v fizični obliki pa bo na voljo od 20. aprila, ki je tudi datum koncerta ob izdaji nove plošče.

Avtorica: Anja Smrdel
3. 4. 2024

Španski brutalneži Christ Denied bodo po enajstih letih prekinili studijski molk in ponudili album številka tri. Ta bo nosil naslov Christopsy, izšel bo 21. maja pri Xtreem Music, vseboval pa bo deset komadov:

Scream Bloody Blasphemy
Fake Deity
A Blinding Light?
Take, Eat; This Is My Body
Why Call Him God?
Voracious Disciples
Starving Acolytes
Oozing Blood Nails
Liar's Meat Aftertaste
Mutant Christ (Cryptopsy cover)

2. 4. 2024

Iz društva Železni Aktivizem sporočajo, da so v prodaji ugodnejše vstopnice (super early bird) za Vratolom 2024. Do konca aprila stanejo samo 20 EUR, kupite pa jih lahko v spletni trgovini On Parole. Festival se bo odvijal 12. in 13. julija na letnem kinu ob Škalskem jezeru v Velenju, potrjeni nastopajoči pa so: Escuela Grind, Hellripper, Traitor, Basement Torture Killing, Hobos, Rabid Dogs, Srd, Vulvathrone, Human Host Body, Diamond Dust in Black Camo.

Deseta izvedba festivala bo na žalost tudi zadnja, zato ga nikakor ne zamudite. Ogrevanje na Vratolom v klubu Jalla Jalla na Metelkovi bo 18. maja s skupinama Dead Corcoras in Marjetice.

KONCERTI & FESTIVALI
27. 4. 2024
Nanowar of Steel
((szene)) Wien, Dunaj, Avstrija
27. 4. 2024
Sovrag, Okl's Fruitloops, HellMetAll
Swenak, Idrija
27. 4. 2024
Apocalyptic Resonance Metal Night: Kalah, Inmate, Zaria
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
27. 4. 2024
RVR RIVER, Romachild
Orto Bar, Ljubljana
27. 4. 2024
Rock fešta: Einschlog, Žuta Minuta
Radenci, Stari Svet
27. 4. 2024
Local Blood, Northern Revival
Klub eMCe plac, Velenje