VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
31. 1. 2024

Nemški groove thrasherji Smorrah, ki so konec lanskega leta objavili podrobnosti prihajajočega albuma Welcome to Your Nightmare, predstavljajo prvi single Age of Decay. Za omenjeni komad je band posnel tudi besedilni video, izid albuma pa je napovedan za 23. februar pri Sick Taste Records.

16. 1. 2024

Danski HC metalci Lifesick so minuli petek izdali EP z naslovom Love and Other Lies in videospot za komad Reverse Birth, ki ga lahko preverite spodaj.

15. 1. 2024

Nova progresivno metalska super zasedba Whom Gods Destroy, ki jo sestavljajo člani Derek Sherinian – klaviature (Dream Theater, Sons of Apollo, Black Country Communion), Ron »Bumblefoot« Thal – kitare (Guns N'Roses, Sons of Apollo), Dino Jelusick – vokal (Whitesnake, Trans-Siberian Orchestra), Yas Nomura – bas in Bruno Valverde na bobnih, so za 15. marec pri Insideout Music najavili izid studijskega prvenca z naslovom Insanium.

Predstavljajo pa tudi sveži video za prvi single In The Name Of War.

5. 1. 2024

Tako pravi zasedba SickBreed na svojem Facebook profilu:

»Dragi Andraž, sam dobro veš, da SickBreed brez tebe ne bi bil to, kar je danes. Vse od grmečih bubnov do tvojega bistrega smisla, da v vsaki situaciji najdeš humoristično gesto. Žal nama je, da zapuščaš band, ker si soustvarjal vsa ta leta, a verjetno je tako najbolje za vse. Damian in Maks pa ti vseeno želiva veliko sreče pri projektih, v katere se boš podal v prihodnosti.

Izguba ustanovnega člana in odličnega instrumentalista je definitivno globoko pretresla temelje našega banda, ampak se ne damo in z gorečo strastjo stremimo v prihodnost, ki s seboj prinaša nove izzive.

Bolna pasma torej že dela na novih projektih, ki bodo za zdaj ostali skriti (hint: unplugged breed). Ampak nič skrbet. Definitivno nismo pozabili na naše punk korenine …«

Avtorica fotografije je Saša Krajnc.

21. 12. 2023

Nemški groove thrasherji Smorrah, ki so oktobra podpisali za založbo Sick Taste Records, so nedavno razkrili nekaj podrobnosti svojega prihajajočega prvenca. Ta bo nosil naslov Welcome to Your Nightmare, izšel bo 23. februarja in prinesel devet komadov:

Welcome To Your Nightmare
Dead Snake Eyes
Age Of Decay
Killing Spree
Hope Dies Last
Buried Underneath
Death Awaits
Evil Betrayal
When The Tide Comes In

12. 12. 2023

Hardcore pornpop metalci Necrotik sporočajo, da odpovedujejo petkov nastop v Menzi pri koritu v sklopu turneje Sick 'n' Injured Tour, s katero Terminal Disease proslavljajo 25 let delovanja in izid novega albuma Through the Eye of the Disease. Zamenjali jih bodo hrvaški death metal/grinderji Corpse Grinder.

6. 12. 2023

Blackened death metalci Saasta iz Finske so izdali nov EP z naslovom Black | Death | Doom, s katerega si lahko spodaj ogledate video za naslovno skladbo. EP sestavljajo ti komadi:

Stygian Grey
Black | Death | Doom
Sickness
Murhattu

28. 11. 2023

Te dni se je na socialnih omrežjih predstavil nov progresivni rock/metal projekt pod imenom Whom Gods Destroy. Zasedbo sestavljata stara mačka scene, in sicer kitarist Bumblefoot in klaviaturist Derek Sherinian, včeraj pa je svojo prisotnost v zasedbi v vlogi vokalista najavil Dino Jelusick.

Avtorica: Tina Urek
14. 11. 2023

Ob 20. obletnici Yearning for the Grotesque, tretjega dolgometzražca legendarnih španskih death metalcev Avulsed, bo band s pomočjo Xtreem Music tega ponovno izdal, in sicer:

na kaseti,
zgoščenki,
»splatter« in črnem vinilu,
in digitalno.

Novi plošček prinaša tri bonus pesmi, live posnetke iz madridskega kluba Copernico Nova iz leta 2005:

Wormeaten
Devourer of the Dead
Pale Red Blood
Sick Sick Sex
Daddy Stew
I Feel Good... Eating Human Flesh
Foetivorous Marriage
Morbid Chef
Cadaver Decapitado
Decrepit Sigh
Amidst the Macabre (live)
Stabwound Orgasm (live)
Exorcismo Vaginal (live)

18. 10. 2023

7. novembra bodo v Cvetličarni skupaj z The Dead Daisies nastopili Jelusick. Gre za mednarodno zasedbo, ki jo vodi znani hrvaški vokalist in multiinstrumentalist Dino Jelusić.

Avtorica: Tina Urek
18. 10. 2023

Danski HC metalci Lifesick so podpisali z založbo Metal Blade. Njihovo prvo sodelovanje bo predstavljal EP z naslovom Love and Other Lies, ki bo izšel 12. januarja.

Avtorica: Tina Urek
11. 10. 2023

Nemški groove thrasherji Smorrah sporočajo, da so podpisali z založbo Sick Taste Records. Plod sodelovanja predstavlja izid prvenca, ki je napovedan za naslednje leto.

27. 9. 2023

Seraphic Entombment so objavili nov komad Quivering Majesty, ki se nahaja na njihovem prihajajočem albumu Sickness Particles Gleam.

Avtorica: Tina Urek
14. 9. 2023

Ekstremni gotičarji Cradle Of Filth se februarja naslednje leto odpravljajo na evropsko turnejo. Z njimi se bodo na pot podali Wednesday 13 in Sick N' Beautiful. Zaenkrat se bo karavana nam najbližje ustavila marca v Bratislavi in Budimpešti, sicer pa najdete vse datume turneje na priloženi sliki.

5. 9. 2023

Ameriški death/doom metal band Seraphic Entombment, v katerem delujejo člani Ectovoid in Hegemony, predstavlja komad Angel's Entrail s prihajajočega prvenca Sickness Particles Gleam. Ta bo izšel 13. oktobra pri Everlasting Spew Records in prinaša naslednje komade:

Vault of Vision
Angel's Entrail
Carried by Claws
Writhing Lungs
Quivering Majesty

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana