VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
7. 5. 2024

Švedska superskupina Grand Cadaver je izdala single Terminal Exit​​ / Skinless Gods.

Avtorica: Tina Urek
16. 1. 2024

Brutalni death metal dvojec Perveration bo 2. februarja pri Comatose Music izdal drugi album Putrefaction of Infinite Apogee. Ljubitelji bandov, kot so Skinless, Putrid Pile, Gorgasm in Guttural Secrete, naj bi prišli na svoj račun s temi desetimi komadi:

Bacterium Decomposition
Consuming Maggots Seeds
Eviscerated Innards
Festering Throat
Damaging Excrement
Infernal Apogee
Necrocannibalism
Chaotic Spreading
Devouring Voraciously
Abominable Dismembered

15. 5. 2018

Skinless so posneli videospot za skladbo Skull Session z novega albuma z naslovom Savagery, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Relapse Records.

11. 4. 2018

Death metal veterani Skinless predstavljajo komad Line Of Dissent, ki je del prihajajočega albuma Savagery. Ta izide 11. maja pri Relapse Records, na njem pa boste lahko slišali sledeče komade:

Savagery 
Siege Engine 
Skull Session 
Reversal Of Fortune 

Exacting Revenge 
Medieval 
Line Of Dissent 
Cruel Blade Of The Guillotine 
The Hordes 
High Rate Extinction

Avtorica: Tina Urek
15. 3. 2018

Skinless razkrivajo naslovno skladbo novega studijskega albuma Savagery, ki bo izšel 11. maja pri založbi Relapse Records.

18. 7. 2017

Spodaj si lahko ogledate izgubljeni videospot ameriških death metal razbijačev Skinless za skladbo Deviation Will Not Be Tolerated, ki se sicer nahaja na njihovem albumu Trample The Weak, Hurdle The Dead iz leta 2006.



24. 3. 2016

Skinless so posneli videospot za skladbo Flamethrower z aktualnega albuma Only The Ruthless Remain, ki je izšel lani pri založbi Relapse Records.




5. 11. 2015

Založba Relapse Records na svojem Bandcampu ponuja brezplačen download digitalne kompilacije z imenom Relapse Sampler 2015, kjer so zbrani vrhunci njihove ponudbe plošč v letošnjem letu. Na njej sodelujejo izvajalci kot so Exhumed, Razor, Christian Mistress, Pig Destroyer, Hooded Menace, Bedemon, Torche, Skinless, Windhand, Royal Thunder, Tau Cross, Lord Dying, Primitive Man, Graves At Sea, Rwake in številni drugi.

29. 4. 2015

Skinless so objavili video za samonaslovljeno skladbo s petega albuma z naslovom Only the Ruthless Remain, ki bo izšel 2. junija. /P.G./

15. 4. 2015

Skinless so objavili skladbo Serpenticide s prihajajočega albuma z naslovom Only The Ruthless Remain, ki bo izšel konec maja. /P.G./

17. 3. 2015
Skinless bodo v začetku junija izdali album z naslovom Only The Ruthless Remain. /P.G./

17. 3. 2015
Mednarodna zasedba The Grotesquery bo 10. aprila pri založbi Cyclone Empire izdala CD z naslovom Curse of the Skinless Bride in z njim zaključila trilogijo, ki jo je začel leta 2010 izdani album Tales of the Coffin Born, nadaljeval pa dve leti mlajši The Facts and Terrifying Testament of Mason Hamilton: Tsathoggua Tales. /P.G./

13. 10. 2014
Pred tremi leti razpadli newyorški death metal manijaki Skinless so se ponovno zbrani odpravili v studio, kjer bodo posneli svoj prvi studijski album po letu 2006. Ta naj bi izšel spomladi. /J.G./

Avtor: Gorjanec
10. 2. 2014
Tunizijski death metalci Brood Of Hatred bodo 10. marca pri založbi Crime Records izdali debitantski album z naslovom Skinless Agony. /P.G./

26. 11. 2013
Tokrat bo Tegla gostil mlade gorenjske death metalce Armaroth, ki so popolnoma razturili z EP-jem False Visions. Malce debatiranja, nekaj komadov. In zakaj bi potem oddajo posvetil drugim žanrom, ko je death metal tako lep žanr za zadnji novembrski Metal detektor?

Ob 20. obletnici Morbid Angel plate Covenant se boste spomnili, zakaj so takrat prišli na major label kot prvi ekstremni band v zgodovini. Za gušt boste poslušali Immolation in Cannibal Corpse, ker pašejo v death metal oddajo, a to ne bo oddaja, ki bi se zgolj sprehajala po nostalgičnih pokopališčih.
Na sceno so se vrnili Skinless, Deprecated bodo reizdali odlični prvenec, poljski Ass To Mouth ter nizozemski Prostitute Disfigurement napovedujejo nove albume. Pa Misery Index tudi. Šus! Vrnili so se tudi odlični ameriški Mortal Decay, prav tako pa je na sceno ponovno udaril Dave Ingram (ex-Benediction/ex-Bolt Thrower) z bandom Down Among The Dead Men z res odličnim albumom.

Seznam komadov najdete tukaj.

Metal detektor žge vsak torek ob 22:00 na Radio Študent (89.3 MHz, www.radiostudent.si).

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna