Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
29. 4. 2024

Italijanski stonerji Kayleth so z animiranim videospotom za pesem The Night napovedali svoj najnovejši album New Babylon. Ta bo izšel 24. maja pri Argonauta Records in bo prinesel vsega skupaj devet novih komadov:

The Throne
The Night
Giants’ March
Weak Heart
Megalodon
New Babylon’s Wall
We Are Aliens
Cyber Slaves
Pyramids

29. 4. 2024

Over Müra Breka Fest V, ki bi se moral zgoditi v Tuzli (BiH), je zaradi tragičnega dogodka odpovedan.

Tako pravi ekipa Breka Festa: »Gone but never forgotten! Svet nikoli več ne bo isti brez tebe, prijatelj! Vedno si nas nasmejal, vedno bil pozitiven, luč v tem temnem svetu. Hvala za vse trenutke, ki smo jih preživeli skupaj. Počivaj v miru, Tivek!«

25. 4. 2024

Španski thrasherji Holycide, ki jih vodi Dave Rotten od Avulsed, so razkrili prvi komad s prihajajočega albuma Towards Idiocracy. Gre za A.I. Supremacy, ki bo skupaj z ostalimi izšel 6. junija pri Xtreem Music. Tracklista:

A.I. Supremacy
Towards Idiocracy
Remote Control
Lie is the New Truth
Power Corrupts
Technophobia
Angry for Nothing
Chemical Dependency (Atrophy cover)
Pleased to Be Deceived
Flamethrower 'em All

25. 4. 2024

Istrski black metal trio Ater Era predstavlja single Terra Rossa, za katerega je posnel videospot v sodelovanju z Mariom Karlovčecem.

Včeraj so skupaj z Britof in Srd začeli skupno turnejo v Orto Baru, v naslednjih dneh pa jih lahko v živo ujamete danes v Zagrebu in jutri v Mariboru, nato pa sledijo še nastopi v Dresdnu, Innsbrucku, Pragi, Varšavi, Kaunasu in Vilni.

25. 4. 2024

… 8.511 EUR! Končno lahko z vami delimo vest, na katero smo pri Paranoidu izjemno ponosni. Iz srca se zahvaljujemo vsem, ki ste ob naši 25. obletnici podprli nas in društvo Rdeči noski, pomagali izpeljati dvodnevno praznovanje, poskrbeli za prodajo vstopnic, nastopili (nekateri tudi večkrat) in se z nami podružili na odličnih koncertih ter pokazali, da zna naša skupnost stopiti skupaj za dober namen.

Tukaj je še izjava društva Rdeči noski:

»Iz dna srca se zahvaljujemo Paranoid Metal Webzine, Veseli Dihurčki (Dirty Skunks) in vsem, ki ste z organizacijo, nastopi in udeležbo pripomogli k uspešnemu praznovanju 25. svečke Paranoida.

Z zbranimi sredstvi v višini 8.511 EUR ste nas podprli pri širitvi poslanstva rdečega nosu!

Vaša dobrodelnost bo otrokom v bolnišnici omogočila, da ne glede na to, kaj se dogaja z njimi in okoli njih, preživljajo dneve v veselju. Hvala vam za to!

Skupaj gradimo bolj zdravo in nasmejano družbo!
«

23. 4. 2024

Pionirji death/doom metala My Dying Bride se žal za nedoločen čas poslavljajo od odrskih nastopov. Družbena omrežja so sicer že pred nekaj časa preplavile novice o nenadnih odpovedih njihovih nastopov na letošnjih poletnih festivalih, včeraj pa so vse skupaj obrazložili z uradno objavo.

Snemanje oziroma celoten proces ustvarjanja sveže izdanega albuma A Mortal Binding je med člani povzročilo oziroma povzročil kar nekaj napetosti, ki so pri nekaterih žal pripeljale tudi do izgorelosti. V upanju, da bodo lahko vse te napetosti reševali brez posredovanja zunanjih oseb in tako izpeljali tudi vsaj nekaj koncertov, so nekako zavlačevali tudi z uradno izjavo. Pa vendar naj bi zaradi pomanjkanja komunikacije in nerazumevanja profesionalnih partnerjev prišlo do še večjega kaosa in težav, ki bodo terjale kar nekaj časa za razrešitev. Upamo, da bodo te težave uspešno rešili.

Je pa zasedba ob izidu albuma objavila tudi besedilni video za enega izmed novih komadov, in sicer Her Dominion.

Avtorica: Tina Urek
22. 4. 2024

Italijanski heavy/speed metalci Tytus so danes s pomočjo Kornalcielo Records znova izdali prvenec Rises iz leta 2016. Remasterizirano različico albuma lahko preverite tukaj.

In ne pozabite: band kmalu začne svežo evropsko turnejo.

18. 4. 2024

Simfoniki Epica se te dni potikajo po studiu, kjer so skupaj s producentom Joostom van den Broekom začeli delati na devetem studijskem albumu, ki bo nasledil leta 2021 izdani plošček Ωmega. Več novic sledi kmalu.

16. 4. 2024

Nemški death/doom metalci Calliophis predstavljajo video za komad Trepak, ki ga boste našli na izdaji Dawn Of A Lifeless Age. Gre za split EP, ki so ga Nemci izdali skupaj z doom metal zasedbo Urza in bo izšel 3. maja. Na albumu bodo tako ti komadi:

Urza – Maunder Minimum
Urza – Through Ages Of Colossal Embitterment
Calliophis – Trepak
Calliophis – Endure Your Depression

11. 4. 2024

Ljubljanska progresivna stoner zasedba Ambra predstavlja komad People and Ash, ki je nastal na live sessionu v studiu Metro. Band boste sicer lahko v živo ujeli skupaj z Blu.Sine v Mariboru.

10. 4. 2024

Indonezijski brutalneži Anthropophagus Depravity so s komadom Obliterate the Sanctified napovedali drugi dolgometražec Demonic Paradise. Plošček, ki bo izšel 21. junija pri Comatose Music, prinaša vsega skupaj deset komadov:

The Obscure Realm
Dogma Weakened Souls
Malicious Catastrophe
Obliterate the Sanctified
Preaching Above Depravity
Demonic Paradise
When the Darkthrone Reigns
Pseudo Salvation
...of Condemnation
Delusions of the Unholy

5. 4. 2024

Izraelski death/doom metalci Tomorrow's Rain predstavljajo skladbo Muaka, ki so jo posneli skupaj z Attilo Csiharjem iz Mayhem. Gre za eno izmed enajstih skladb s prihajajočega albuma Ovdan, ki ga bodo izdali 19. aprila pri AOP Records.

4. 4. 2024

Poleg Bombarder in Rotting Christ bo na letošnjem festivalu Metaljot Raspaljot 2024 nastopila postojnska crossover/thrash metal zasedba Skytower, ki je bila aktivna med letoma 1992 in 2005. Člani so se predlani znova zbrali skupaj in se bodo po 20 letih premora poleti vrnili na oder.

Metaljot Raspaljot se bo 5. julija odvijal na občinskem dvorišču v Laškem. Vstopnice so že v prodaji, in sicer bo prvih 100 vstopnic na voljo po ceni 29 EUR, cena naslednjih 200 vstopnic bo 32 EUR, redna cena pa bo nato 35 EUR. Na dan dogodka bo vstopnina 37 EUR. Vstopnice lahko kupite na portalu Olaii oziroma v vseh trafikah 3DVA ter bencinskih črpalkah Shell in OMV (MOL).

29. 3. 2024

Organizator Sindian Underground sporoča, da je koncert skupin Ektomorf, Tag My Heart, The Broken Horizon in Inmate, ki bi se moral 5. aprila odviti v klubu MC Pekarna v Mariboru, zaradi slabe prodaje vstopnic odpovedan. Izjava organizatorja:

»Spoštovani, predprodaja kart za koncert ni dosegla pričakovanj in smo se skupaj z nastopajočimi odločili, da dogodek še pravočasno odpovemo. Zelo nam je žal, da je prišlo do tega, saj smo si dalj časa prizadevali, da po dolgem času pripeljemo ta odličen line-up v Slovenijo. Denar za karte boste seveda dobili povrnjen na prodajnem mestu – mojekarte.si ali MC Pekarna.«

28. 3. 2024

Ljubljanska progresivna stoner zasedba Ambra, ki kmalu načrtuje obisk studia, bo v začetku aprila skupaj z zasedba Blu.Sine odigrala dva koncerta. 6. aprila bodo nastopili v kranjskem Trainstation SubArtu, 12. aprila pa jih bo pot zanesla v Vetrinjc v Mariboru.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb