Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
7. 10. 2022

V projektu Ellefson-Soto sta združila moči basist David Ellefson (Metal Allegiance, ex-Megadeth) in vokalist Jeff Scott Soto (Trans-Siberian Orchestra, Sons of Apollo, ex-Axel Rudi Pell, ex-Yngwie Malmsteen's Rising Force ...). Album z naslovom Vacation in the Underworld bo na police prišel prihodnji mesec, za pokušino pa je tu že besedilni video za skladbo The Reason.

29. 6. 2022

Čez dober teden se ameriške thrash legende Death Angel vračajo nazaj v Evropo in nadaljujejo, kjer so končali pred dvema letoma. Evropska turneja zasedbe se bo začela 8. julija, pri nas pa se bodo fantje ustavili na festivalu MetalDays.

13. 6. 2022

Belgijski death metalci Carnation, ki bodo letos med drugim nastopili tudi na MetalDays, so posneli videospot za naslovni komad aktualnega EP-ja z naslovom Stench of Death, ki je izšel minuli teden pri Season of Mist. Tracklista:

Stench of Death
Supposed to Rot (Entombed cover)

1. 6. 2022

King Diamond oziroma bolje rečeno band Mercyful Fate bo na prihajajoči evropski turneji najverjetneje predstavila povsem novi komad. Menda gre za kar devetminutno mojstrovino, ki pa niti še ni posneta in je v zaključni fazi nastajanja. Mercyful Fate se bodo med drugim ustavili tudi na letošnji ediciji domačega festivala Metaldays, sicer pa bodo nastopili še na festivalih Graspop Metal Meeting, Hellfest, Wacken, Brutal Assault in drugih.

Avtorica: Tina Urek
8. 4. 2022

Pevec Jeff Scott Soto (Trans-Siberian Orchestra, Sons of Apollo, ex-Yngwie Malmsteen, ex-Axel Rudi Pell ...) je objavil videospot za skladbo Last To Know, ki je del prihajajočega albuma Complicated.

11. 3. 2022

Pevec Jeff Scott Soto (Trans-Siberian Orchestra, Sons of Apollo, ex-Yngwie Malmsteen, ex-Axel Rudi Pell ...) predstavlja video za skladbo Love is The Revolution, ki je na prihajajočem solo albumu z naslovom Complicated.

24. 2. 2022

S tabora ameriških black metalcev Uada sporočajo, da odpovedujejo evropsko turnejo Retraversing the Void z Winterfylleth in Afsky. Zapletlo se je pri logističnih ter organizacijskih zadevah in tako kljub vsem sprostitvam omejitev žal turneje ne bi bilo mogoče izpeljati. Bodo pa Uada letos nastopili ne več poletnih festivalih, med drugim tudi na letošnji ediciji festivala Metaldays.

10. 2. 2022

V medvoškem Klubu Jedro bo tudi letos potekal natečaj za mlade glasbene skupine z avtorsko glasbo. Nagrada je brezplačna produkcija videospota s profesionalno ekipo, kar je dobra priložnost za vse skupine, ki želite svoje ustvarjanje nadgraditi in tako povečati prepoznavnost. Natečaj bo potekal preko spleta, v kolikor ukrepi, vezani na COVID ne bodo dovoljevali izvedbe v živo. Prijave pošljite na: mladina@zavodsotocje.si 

Spodaj si lahko pogledate zmagovalni videospot natečaja BOB 2021.

Avtorica: Tina Urek
21. 1. 2022

Založba InsideOut Music bo 18. februarja izdala tretji studijski album projekta Star One z naslovom Revel in Time, ki prinaša naslednje komade:

CD1:
Fate of Man
28 Days (Till the End of Time)
Prescient
Back from the Past
Revel in Time
The Year of '41
Bridge of Life
Today Is Yesterday
A Hand on the Clock
Beyond the Edge of It All
Lost Children of the Universe

CD2:
Fate of Man
28 Days (Till the End of Time)
Prescient
Back from the Past
Revel in Time
The Year of '41
Bridge of Life
Today Is Yesterday
A Hand on the Clock
Beyond the Edge of It All
Lost Children of the Universe

Ne, ne gre za napako, oba albuma vsebujeta skladbe z enakimi naslovi, a na njih gostujejo različni glasbeniki. Gostov na albumu ni malo, saj mastermindu projekta Arjenu Lucassenu delajo družbo Brandon Yeagley, Wilmer Waarbroek, zbor Hellscore, Roy Khan, Tony Martin,Marcela Bovio, Irene Jansen, Brittney Hayes, Steve Vai, Jens Johansson, Michael Romeo, Timo Somers, John »Jaycee« Cuijpers, Russell Allen, Floor Jansen, Joe Lynn Turner, Bumblefoot, Michael Andersson, Adrian Vandenberg, Alessandro Del Vecchio, Jeff Scott Soto, Will Shaw, Ross Jennings, Marcel Singor, Damian Wilson, Erik van Ittersum, Joel Hoekstra, Dan Swanö, Michael Mills, Ed Warby in Joost van den Broek.

Video za naslovni komad (verzijo s prvega CD-ja) si že lahko ogledate spodaj.

7. 7. 2021

V spletni trgovini našega največjega metal festivala MetalDays lahko kupite vstopnice za letošnjo edicijo MetalDays - The Weekend of Solace. Na voljo je 3000 festivalskih in 1000 enodnevnih vstopnic.

22. 6. 2021

Po večtedenskih pogovorih in težko pričakovanemu sproščanju ukrepov za omejitev širjenja Covid-19 so organizatorji največjega domačega metal festivala Metaldays sporočili pozitivno novico. Čeprav je letošnji festival odpovedan, ne boste ostali brez pravega metal druženja na Sotočju ali v Puli (lokacija še ni dokončno izbrana). V času od 29. 7. do 1. 8. se bo namreč odvil krajši dogodek Metaldays - Weekend Of Solace, na katerem naj bi nastopilo med 10 in 15 bandov. Zaenkrat je mogoča zgolj rezervacija kart, ki stanejo 79 €; organizatorji so se namreč odločili, da zadevo izpeljejo le v primeru, da karte rezervira (vsaj) 2000 oseb. Trenutno se številka giblje malo nad 600. V ceno 79 € je všteto tudi kampiranje in parkiranje na znani lokaciji. Pomemben podatek pa je seveda tudi ta, da bo za obisk dogodka (vsaj glede na trenutne ukrepe) potreben eden izmed pogojev »PCT« oziroma »preboleli, cepljeni, testirani«. Več o dogodku pa tukaj.

Avtorica: Tina Urek
20. 5. 2021

Zaradi posledic epidemije, ki pri nas še vedno traja, je odpovedan letošnji domači festival Metaldays. Slovenska vlada še ni podala informacij, kakšna zbiranja oziroma dogodki bodo dovoljeni poleti, zato organizatorjem ni preostalo nič drugega, kot festival odpovedati. Kaj to pomeni? Glede na cepilne strategije in potek epidemije bo festival prihodnje leto potekal med 24. in 30. julijem. Kljub vsem znani gradnji tolminske obvoznice pa organizatorji zagotavljajo, da se bo dogodek odvil na Sotočju. Glede na to, da je bil festival iz leta 2020 prestavljen na 2021, je kot omenjeno tokrat festival povsem odpovedan. Iz tega in več drugih razlogov se seznam nastopajočih več ne more prenesti v prihodnje leto, a vsekakor je pričakovati vsaj približno identičen lineup z nekaterimi zamenjavami.

Glede samih vstopnic organizatorji ponujajo 3 možnosti. Pomembno je dejstvo, da vstopnice (ni pomembno, v kateri obliki) iz leta 2020 ali 2021 niso več veljavne. Vaša prva možnost je, da na tej povezavi zamenjate vašo vstopnico za povsem novo v elektronski obliki. Druga možnost je prodaja karte preko TicketSwap, tretja pa zaprositev za povrnitev kupnine vstopnice, kar lahko storite na isti povezavi kot zamenjavo. Tako menjava kot t. i. refund je mogoč do 1. septembra, po tem datumu vstopnice propadejo.

Uradna predprodaja kart za prihodnje leto se začne s 7. junijem, organizatorji pa pravijo, da bo prihodnje leto festival potekal po ustaljeni tradiciji: 12.000 obiskovalcev, 2 odra, ponudba hrane in pijače brez omejitev ter seveda standardno kampiranje na več območjih. Na tej povezavi lahko preverite ostale ponudnike prenočitev.

Festival pa prav tako še vedno sprejema finančne donacije, ki pa so lahko v obliki podarjene vstopnice, donacije preko kampanje "GoFundMe" ali z nakupom mercha.

Avtorica: Tina Urek
6. 11. 2020

Štajerski death/thrash metalci Decatholicize so sredi dela za svoj debitantski studijski album. Snemanje je prevzel bandov stari znanec Matic Mlakar v svojem studiu The Kraken Productions, kmalu pa bo tudi vse pripravljeno za miks ter mastering, ki ga bo izvedel Dražen Kecman iz Banjaluke (Cirith Ungol Music Studio). Za band dolgo pričakovani album bo nosil naslov Remains Of Dominance, na njem pa bodo naslednji komadi:

God Ends Here
Take Our Souls
Demon Divine
Isotope 235
Down To Four Men
Retribution Awaits Us All
Life Imprisonment
Doomsday Machine
Remains Of Dominance

Obenem bo snemanje albuma tudi zadnje dejanje z dosedanjim pevcem Juretom Vandurjem, zato band, ki ga sestavljajo še Mladen Buletinac (ritem kitara), Jošt Skale (lead kitara), Leon Pondelak (bas kitara) in Alen Breber (bobni), ob tej priložnosti vabi k sodelovanju pevca, ki bi se videl v Decatholicize in prevzel vlogo frontmana. Vsi zainteresirani lahko kontaktirate band preko njegovega profila na Facebooku.

V zvezi z albumom pa band še sporoča, da zaradi trenutne situacije datum izdaje še ni znan, vsekakor pa bo ta ugledal luč sveta drugo leto, ko se stvari umirijo.

10. 2. 2020

V Klubu Jedro znova organizirajo glasbeni natečaj BOB (Battle Of Bands) 2020, na katerega se lahko prijavijo mlade glasbene skupine. Natečaj je sestavljen iz dveh predizborov in finala. Na predizborih in finalu publika z glasovnicami izglasuje zmagovalca.

Skupina, ki zmaga v finalu, prejme nagrado, in sicer brezplačno snemanje in produkcijo videospota s profesionalno ekipo.

Termini so naslednji:

13. 3. 2020 Prvi predizbor
20. 3. 2020 Drugi predizbor
27. 3. 2020 Finale

Prijave in informacije: rok@zavodsotocje.si

11. 10. 2019

Zvečer je v medvoškem Klubu Jedro na sporedu tradicionalni koncert Metal med vodami, na katerem bodo svoj aktualni EP predstavili speed metalci Challenger in svoj sveži album Big Bad Wolf. Kot uvod v večer bodo nastopili novinci na sceni March Of War.

Dogodek se začne ob 21. uri, tukaj pa ga lahko spremljate na Facebooku. Vstopnina je 5 €. Vabljeni!

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška