Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
18. 4. 2024

17. maja izide nov plošček brutalnežev Gatecreeper. Dark Superstition bo izdala založba Nuclear Blast, band pa je pred izidom izdal še tretji single Masterpiece of Chaos, ki mu lahko prisluhnete tukaj.

8. 4. 2024

Poslušate lahko Supersonic Megafauna Collision, četrti album grških stonerjev Acid Mammoth.

4. 4. 2024

Domači progresivni death metalci Morost bodo nastopili na festivalu Exit, ki se bo letos odvijal med 11. in 14. julijem v Novem Sadu v Srbiji.

Na odru Explosive stage si bodo oder delili z The Casualties, Conflict, Ratos de Porao, Coroner, Ancient, The Take, Uada, Risk It, Lineout, Shirenc Plays Pungent Stench, The Stone, Nemesis, Liquid Supercharge, Tortharry in še mnogimi drugimi.

Celoten nabor nastopajočih je objavljen tukaj.

2. 4. 2024

Iz društva Železni Aktivizem sporočajo, da so v prodaji ugodnejše vstopnice (super early bird) za Vratolom 2024. Do konca aprila stanejo samo 20 EUR, kupite pa jih lahko v spletni trgovini On Parole. Festival se bo odvijal 12. in 13. julija na letnem kinu ob Škalskem jezeru v Velenju, potrjeni nastopajoči pa so: Escuela Grind, Hellripper, Traitor, Basement Torture Killing, Hobos, Rabid Dogs, Srd, Vulvathrone, Human Host Body, Diamond Dust in Black Camo.

Deseta izvedba festivala bo na žalost tudi zadnja, zato ga nikakor ne zamudite. Ogrevanje na Vratolom v klubu Jalla Jalla na Metelkovi bo 18. maja s skupinama Dead Corcoras in Marjetice.

27. 3. 2024

Stonerji Acid Mammoth pred izidom novega albuma Supersonic Megafauna Collision objavljajo single Fuzzorgasm (Keep on Screaming). Spodaj si lahko ogledate tudi video za komad, izid albuma pa je napovedan za 5. april.

25. 3. 2024

Italijanski psihedelični doom trojec Ufomammut je s komadom Leeched, ki ga je v obliki besedilnega videospota objavil v YouTubu, napovedal svoj deseti album Hidden. Ta bo izšel 17. maja pri Neurot Recordings (ZDA) in Supernatural Cat Records (Evropa). Tracklista:

Crookhead
Kismet
Spidher
Mausoleum
Leeched
Soulost

14. 3. 2024

Ameriški death metalci Gatecreeper bodo 17. maja pri Nuclear Blast Records izdali tretji dolgometražec Dark Superstition. Spodaj si lahko ogledate nov video za komad The Black Curtain.

1. 3. 2024

Nova progresivna metalska super zasedba Whom Gods Destroy predstavlja video za tretji single Crawl s prihajajočega prvenca Insanium, katerega izid so napovedali za 15. marec pri InsideOut Music.

26. 2. 2024

Mlad hrvaški festival Pannonian Rock Festival 2024, ki se bo letos odvil v Katakombah v Osijeku, že ponuja možnost nakupa festivalskih vstopnic. Do 5. marca je na voljo 150 »super early bird« vstopnic, in sicer na tej povezavi.

In ne pozabimo, na letošnji ediciji bodo nastopili ljubljanski Noctiferia. Več informacij o festivalu najdete v našem Napovedniku.

15. 2. 2024

Tehnično futuristični metal duo Weston Super Maim bo 15. marca izdal prvenec See You Tommorow Baby. Včeraj sta predstavila videospot za single Autistic Kill Trance.

Avtorica: Tina Urek
7. 2. 2024

Ameriški death metalci Necrot bodo 12. aprila izdali naslednika svojega drugega albuma Mortal iz leta 2020. Ta bo nosil naslov Lifeless Birth, izšel pa bo na vinilu, CD-ju, kaseti in digitalno ter prinesel sedem komadov:

Cut The Cord
Lifeless Birth
Superior
Drill the Skull
Winds of Hell
Dead Memories
The Curse

30. 1. 2024

Poslušate lahko samonaslovljeni album od Slower, nove superskupine s člani zasedb Kyuss, Fu Manchu, Kylesa, Lowrider, Monolord in Year of the Cobra. Zasedba je na tem albumu priredila pet komadov legendarnih Slayer.

15. 1. 2024

Nova progresivno metalska super zasedba Whom Gods Destroy, ki jo sestavljajo člani Derek Sherinian – klaviature (Dream Theater, Sons of Apollo, Black Country Communion), Ron »Bumblefoot« Thal – kitare (Guns N'Roses, Sons of Apollo), Dino Jelusick – vokal (Whitesnake, Trans-Siberian Orchestra), Yas Nomura – bas in Bruno Valverde na bobnih, so za 15. marec pri Insideout Music najavili izid studijskega prvenca z naslovom Insanium.

Predstavljajo pa tudi sveži video za prvi single In The Name Of War.

28. 11. 2023

Te dni se je na socialnih omrežjih predstavil nov progresivni rock/metal projekt pod imenom Whom Gods Destroy. Zasedbo sestavljata stara mačka scene, in sicer kitarist Bumblefoot in klaviaturist Derek Sherinian, včeraj pa je svojo prisotnost v zasedbi v vlogi vokalista najavil Dino Jelusick.

Avtorica: Tina Urek
23. 11. 2023

Kot smo že poročali, so se angleški veterani Saxon poleti zaprli v studio in začeli pripravljati material za nov dolgometražec, zdaj pa so gospodje obelodanili naslov in datum izida. Album z naslovom Hell, Fire And Damnation bo izšel 19. januarja naslednje leto pri založbi Silver Lining Music, pri kateri ga že lahko prednaročite, spodaj pa si lahko ogledate video za naslovni komad plošče. Tracklista:

The Prophecy
Hell, Fire And Damnation
Madame Guillotine
Fire And Steel
There’s Something In Roswell
Kubla Khan And The Merchant Of Venice
Pirates Of The Airwaves
1066
Witches Of Salem
Super Charger

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška