Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
5. 5. 2023

Ameriška death metal/grindcore zasedba Kill Division bo naslednji teden izdala EP z naslovom Thoughts and Prayers. EP bo vseboval štiri pesmi:

Thoughts and Prayers
Memories of Tomorrow (Suicidal Tendencies cover)
World Painted Blood (Slayer cover)
Screaming at a Wall (Minor Threat cover)

27. 7. 2022

Sporočamo, da je v prometni nesreči umrl Bob Heathcote, nekdanji basist zasedbe Suicidal Tendencies. Star je bil 58 let. Naj počiva v miru.

4. 8. 2021

Finska death metal zasedba Noutaja bo jeseni izdala debitantski EP. Tukaj lahko prisluhnete novemu singlu Deicidal Tendencies.

Avtorica: Tina Urek
29. 1. 2021

Poljski thrasherji Terrordome že čez teden dni izdajajo nov studijski album Straight Outta Smogtown, na katerem bomo lahko slišali kar 14 komadov. Varovanci založbe Selfmadegods Records so k sodelovanju povabili kar nekaj glasbenih sotrpinov, kot so denimo Frank Blackfire (Sodom), Manu Joker (Uganga), Jairo Vaz (Chaos Synopsis), Friggi Mad Beats (Chaos Synopsis) ter Konrad Ramotowski (Untervoid). Band, ki je na sceni že od leta 2005, zaznamujejo vratolomna hitrost in brzinske solaže ter agresivni kriki, v 15 letih obstoja pa so imeli priložnost deliti oder s Suicidal Tendencies, Anthrax, Sepulturo in mnogimi drugimi.

Tracklista:
Terrorizing the Nation as the Best Way to Thwart Shameful Schemes
Possessed by Blyat
Worried Again
Steel on the Road
Plastic Death
Your Personal Comfort Versus the Global Disaster
Desordem e Regresso
Into the Void
Ego-Boost Downfall
Money Kills
Demolition
I Don't Care
Conspiracy
The Day They Left Their Graves

Avtorica: Mateja Felc
20. 10. 2020

Kot sedmi band je za Metaljot Raspaljot open air festival, ki bo 2. julija v Laškem, potrjen avstrijski crossover/thrash metal band Insanity Alert. Organizator je ob najavi zapisal:

»Naslednji potrjen band za Metaljot Raspaljot - open air festival 2021 je odličen avstrijski crossover/thrash metal band Insanity Alert! Skupina je nastala leta 2011, kar pomeni, da bodo naslednje leto obeležili 10 let delovanja! V tem času je skupina izdala 3 studijske albume, igrala na največjih svetovnih metal festivalih, kot so Hellfest, Brutal Assault, Summer Breeze, Obscene Extreme in mnogih drugih. V vseh letih obstoja je skupina počasi, a vztrajno gradila na svojem renomeju in naravnost odličnem odrskem nastopu, kar jih brez dvoma uvršča med največje svetovne crossover/thrash metal bande, kot so S.O.D., Suicidal Tendencies, D.R.I., Nuclear Assault in Municipal Waste. RUN TO THE PIT, MOSH FOR YOUR LIFE!«

18. 8. 2020

Mr. Bungle se po 21 letih vračajo z novim studijskim albumom The Raging Wrath Of The Easter Bunny Demo, ki bo izšel 30. oktobra pri založbi Ipecac Recordings. Jedro skupine predstavljajo vokalist Mike Patton (Faith No More, Dead Cross, Fantômas), kitarist Trey Spruance (ex-Faith No More, ex-Scourge, ex-Asva ) in basist Trevor Dunn (Fantômas, Tomahawk, ex-Melvins), na noven albumu pa sta se jim pridružila še kitarist Scott Ian (Anthrax, ex-S.O.D.) in bobnar Dave Lombardo (Dead Cross, Suicidal Tendencies, ex-Slayer).

Tracklista albuma je sledeča:
Grizzly Adams
Anarchy Up Your Anus
Raping Your Mind
Hypocrites / Habla Español O Muere
Bungle Grind
Methematics
Eracist
Spreading The Thighs Of Death
Loss For Words
Glutton For Punishment
Sudden Death

Skupina je objavila tudi videospot za skladbo Raping Your Mind, ki si ga lahko ogledate spodaj.

3. 1. 2019

Spodaj si lahko ogledate videospot za komad All Kinda Crazy, ki se nahaja na aktualnem albumu Suicidal Tendencies, ki nosi naslov Still Cyco Punk After All These Years.

Avtorica: Tina Urek
8. 8. 2018

Suicidal Tendencies predstavljajo svežo skladbo F.U.B.A.R. z novega studijskega albuma STill Cyco Punk After All These Years, ki na police trgovin prihaja 7. septembra. To bo tudi njihov drugi album, na katerem sodeluje bobnar Dave Lombardo (ex-Slayer, Dead Cross).

5. 7. 2018

Ritem kitarist Jeff Pogan (Oneironaut) je zaradi osebnih razlogov zapustil skupino Suicidal Tendencies, ki pa zaenkrat še ni podala nobene uradne izjave.

7. 5. 2018

Superskupina Dead Cross, v kateri sodelujejo bobnar Dave Lombardo (ex-Slayer, Suicidal Tendencies, Misfits), vokalist Mike Patton (Faith No More, Tomahawk), basist Justin Pearson (The Locust, Retox) in kitarist Michael Crain (Retox, Festival Of Dead Deer), bo 29. junija pri založbi Ipecac Recordings izdala samonaslovljeni EP, ki prinaša dve novi skladbi in dva remiksa. Četverica je za skladbo My Perfect Prisoner posnela tudi videospot, ki si ga lahko ogledate spodaj.

Tracklista je sledeča:
Skin Of A Redneck
My Perfect Prisoner
Shillelagh (Panicker Remix)
Church Of The Motherfuckers (Planet B Remix)

30. 1. 2018

Suicidal Tendencies predstavljajo skladbo Nothing To Lose z novega EP-ja Get Your Fight On!, ki v trgovine prihaja 9. marca.

Novi izdelek je tudi tokrat produciral Paul Northfield, s katerim so prvič sodelovali leta 1992 na albumu The Art Of Rebellion, med drugim pa se je podpisal tudi pod njihov aktualni studijski album World Gone Mad.

19. 1. 2018

Znane so nove potrditve za letošnji festival Brutal Assault:

Testament, Gojira, Suicidal Tendencies, Pain, Brujeria, Wiegedood, Act of Defiance, Dragged into Sunlight, Angelmaker, Armored Saint, Graveyard, Azarath, Integrity ter Terror.

Med 8. in 11. avgustom bodo na trdnjavi v Jaromeru med drugim nastopili še At th Gates, Behemoth, Carnifex, Carpathian Forest, Converge, Dying Fetus, Hate, Ihsahn, Ministry, Misery Index, Nocturnus AD, Novembers Doom, Paradise Lost, Pestilence, Saint Vitus, The Black Dahlia Murder, Unleashed, Wardruna, Celeste, Dead Congregation, Dodecahedron, Blood Incantation, Grave Pleasures, Pillorian in Whoredom Rife. Vsi doslej potrjeni bandi so objavljeni tukaj.

5. 12. 2017

Suicidal Tendencies so pravkar končali z delom na novem EP-ju, ki naj bi predvidoma izšel v začetku prihodnjega leta. Novi material so snemali s producentom Paulom Northfieldom (Rush, I Mother Earth, GZR), s katerim so prvič sodelovali že leta 1992 pri albumu The Art Of Rebellion, kasneje pa je produciral še nekatere druge njihove albume, med drugim tudi aktualni studijski izdelek World Gone Mad iz 2016.

11. 8. 2017

Ko se Reginald »Fieldy« Arvizu zaradi drugih obveznosti ni mogel udeležiti nedavne turneje Korn po Južni Ameriki, ga je na basu zamenjal dvanajstletni Tye Trujillo, sin Roberta Trujilla (Metallica, ex-Suicidal Tendencies, ex-Infectious Grooves, ex-Ozzy Osbourne). Spodaj je na voljo kratki dokumentarec o »čudežnem dečku« na omenjeni turneji, za katerega je spremne komentarje prispeval in posnel prav njegov nadvse ponosni oče, Trujillo starejši.

29. 6. 2017

Suicidal Tendencies predstavljajo videospot za skladbo Living For Life z aktualnega studijskega albuma z naslovom World Gone Mad.

Medtem skupina že pripravlja tudi novi EP, ki naj bi izšel letos jeseni.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška