VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
29. 3. 2024

Evergrey predstavljajo videospot za skladbo Ominous z aktualnega albuma A Heartless Portrait (The Orphean Testament), ki so ga predlani izdali pri Napalm Records.

21. 2. 2024

Laibach so včeraj najavili nastop na letošnjem češkem metal festivalu Brutal Assault. V nastop bodo vključili Opus Dei set ter best of komade. Festival se bo odvil med 7. in 10. avgustom, med nastopajočimi pa se letos najdejo Abbath, Behemoth, Cynic, Deicide, My Dying Bride, Testament in drugi.

Avtorica: Tina Urek
7. 2. 2024

45 let Pomaranče, 45 let heavy metala v Sloveniji! 6. junija se bo v Kinu Šiška odvil veliki koncert praznovanja težke kovine, saj bodo oder zasedli Pomaranča s posebnimi gosti Metalsteel. Več informacij o dogodku bo znanih kmalu, zaenkrat pa je razkrito že prvo veliko presenečenje: na odru bo po več kot 40 letih s Pomarančo stal originalni klaviaturist Tomaž Žontar!

Moči za ta enkraten dogodek sta združila kreator metala v Sloveniji, človek, ki je inspiriral generacije in bil prvi metal heroj Jugoslavije, Mijo Popović, ter največji slovenski metal glasbenik Tilen Hudrap (Northtale, Doro, U.D.O., Vicious Rumors, Testament, Pestilence). Ko k temu dodamo Matica Nareksa, eno najboljših grl v državi, in bobnarja Matjaža Winklerja (Keller, Requiem …), je spektakel garantiran.

Vstopnice za dogodek bodo naprodaj od 1. marca dalje na vseh Eventimovih prodajnih mestih. Fantje pravijo, da to ni še niti polovica zgodbe, tako da več informacij sledi.

Avtorica: Tina Urek
24. 1. 2024

Konec novembra in decembra bo Evropa thrashersko obarvana. Na turnejo se namreč skupaj odpravljajo Anthrax in Kreator. Kot posebni gostje pa jim bodo družbo delali še Testament. Žal se turneja pri nas tokrat ne bo ustavila, kje boste lahko ujeli velikane thrash metala, pa si oglejte na sliki.

18. 12. 2023

Poljski black metalci Behemoth so bili minuli petek napovedani kot glavni headliner na Tolminatorju 2024. Poleg njih je organizator najavil še legendarne Testament in druge zanimive zasedbe: Rise Of The Northstar, Asphyx, Misery Index, Stoned Jesus in Lik.

Celoten seznam nastopajočih je zdaj takšen: Behemoth, Testament, Exodus, Dark Tranquillity, Rise Of The Northstar, Primordial, Suffocation, Tankard, Asphyx, Gutalax, Toxic Holocaust, Misery Index, Harakiri for the Sky, Deströyer 666, Gaerea, Lik, Sinister, Stoned Jesus, Milking The Goatmachine, Dopelord, Devil Master, Necrot, Dark Insanity.

4. 12. 2023

Organizatorji češkega festival Brutal Assault so najavili sedem ameriških thrash metal bandov, ki bodo nastopili na naslednji ediciji. To so: Testament, Exodus, Armored Saint, Sadus, Havok, Toxic Holocaust in Laid to Waste.

29. 8. 2023

Predstavljamo nenavadno super skupino Quadvium, ki se lahko pohvali kar z dvema slavnima baskitaristoma. Člani zasedbe so:

Jennings Smith - kitara
Steve Di Giorgio (Testament, Death) - baskitara
Jeroen Paul Thesseling (Obscura, Pestilence) - baskitara
Yuma van Eekelen - bobni

Zasedba trenutno pripravlja nov album, ki naj bi izšel v prvi polovici leta 2024.

7. 8. 2023

Izšel je samonaslovljen prvenec power/thrash zasedbe The Shredderz. Album, pri katerem so sodelovali Gary Holt (Slayer, Exodus), Brandon Ellis (Black Dahlia Murder), Alex Skolnick (Testament), Derrick Green (Sepultura), George Lynch (Dokken, Lynch Mob), Dan Lilker (Anthrax, Nuclear Assault), Taina Bergamaschi & Jessica DiFalchi (Crypta), Dave Davidson (Revocation) in Jessica Pimentel (Brujeria), lahko naročite tukaj.

18. 7. 2023

Brujeria, ki bodo nastopili prvi dan letošnje krstne edicije Tolminatorja, z novim vizualizerjem predstavljajo komad Mochado s prihajajočega albuma Esto es Brujeria, ki bo izšel 15. septembra pri Nuclear Blast Records. To bo njihov peti studijski dolgometražec po vrsti, prinaša pa naslednjih 16 komadov:

Esto es Brujeria
El patrón del reventón
Estado profundo
Bruja encabronada
G-A-K
Tu vida loca
Mexorcista
Bestia de la muerte
Políticamente correctos
Mochado
Perdido en el espacio
Odio que amo
Testamento 3.0
Covid-666
Lord nazi ruso
Cocaína

12. 7. 2023

Tilen Hudrap (Thraw, Keller, Wartune, Scepsis, James Rivera's SJS (live), ex-Paradox, ex-Pestilence, ex-Vicious Rumors, ex-Doro (live), ex-Testament (live)) se je kot live basist pridružil mednarodni heavy/power metal zasedbi Northtale. Gre za zasedbo pod odkriljem založbe Nuclear Blast Records, pri kateri sta izšla tudi oba njihova studijska albuma. Tilen bo z njimi nastopil že ta konec tedna na festivalu Masters Of Rock.

Avtorica: Tina Urek
21. 6. 2023

Tudi Testament so eni izmed tistih, ki so v enem od zadnjih intervjujev izjavili, da imajo napisanih že vsaj 5 komadov za svoj prihajajoči studijski album. Ta naj bi izšel prihodnje leto.

Avtorica: Tina Urek
12. 6. 2023

Angleški old school thrasherji Chupacabra z besedilnim videospotom za komad Burn The Clowns za 4. avgust napovedujejo debitantski EP Fortified with Ashes. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Kreator, Slayer, Arch Enemy, Holy Moses, At The Gates, Lamb of God, Pest Control, Testament ali Sodom. Tracklista:

Burn The Clowns
F.T.T.D.
Fortified with Ashes

2. 6. 2023

Danes bodo v Ljubljani nastopili Testament in Voivod, v Mariboru pa Mentors in Mass Crysis. Takšni sta časovnici:

Časovnica v Kinu Šiška:
19.00 vrata
20.00 Voivod
21.30 Testament

Časovnica v Dvorani Gustaf:
21.30 Mass Crysis
23.00 The Mentors

25. 5. 2023

Alex Skolnick, kitarist skupine Testament, je sporočil, da bo zaradi družinskih težav izpustil tokratno evropsko turnejo. Zamenjal ga bo Phil Demmel. Testament se bodo na tokratni turneji ustavili tudi pri nas, in sicer 2. junija v ljubljanskem Kinu Šiška.

Foto: Blaž Grünfeld

19. 5. 2023

Dirty Skunks so včeraj sporočili, da je junijski koncert Voivod, Exodus in Testament v Kinu Šiška razprodan.

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana