Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
19. 4. 2024

Založba Neseblod Records v Oslu (prej Helvete, ki je bila prvotno v lasti Euronymousa – to je tista klet z napisom "BLACK METAL", ki jo vsi slikajo), je bila pretekli teden v požaru hudo poškodovana. Požar, ki naj bi izbruhnil v kleti, je uničil velik del njene vsebine. Policija požar še preiskuje.

Helvete so zaprli v začetku leta 1993, potem ko je pritegnila negativno pozornost lokalne policije in medijev zaradi dejavnosti Black Metal Inner Circle. Založbo so nato znova odprli kot Neseblod Records. Na splošno velja, da je založba Helvete muzej black metala, ta požar pa je za svet metala preprosto tragičen. Solastnik Kenneth Neseblod je povedal, da je velik del tega, kar imajo v založbi, samo na ogled in ni naprodaj. To je prizorišče, podobno muzeju, hkrati pa trgovina s ploščami.

10. 4. 2024

Indonezijski brutalneži Anthropophagus Depravity so s komadom Obliterate the Sanctified napovedali drugi dolgometražec Demonic Paradise. Plošček, ki bo izšel 21. junija pri Comatose Music, prinaša vsega skupaj deset komadov:

The Obscure Realm
Dogma Weakened Souls
Malicious Catastrophe
Obliterate the Sanctified
Preaching Above Depravity
Demonic Paradise
When the Darkthrone Reigns
Pseudo Salvation
...of Condemnation
Delusions of the Unholy

22. 12. 2023

Rudolf Maister in Jože Plečnik krojita usodo naslednje edicije Brutal Janez Festa. Ker je Maister zavzel Janezovo vojašnico (Štuk) in zadolžil Plečnika za njeno prenovo, se je morala ekipa, zadolžena za nemoteno izvedbo ponovnega počitniškega domovanja Brutalnega Janeza v Mariboru, seliti onkraj Drave.

V varnem zavetju kluba MC Pekarna bodo PartySani, Paranoidovci in IndiJanezi 7. septembra gostili skupine, ki so za kratek čas zapustile svoj dom, da po svetu širijo novico o novem svetovnem redu.

Zato, dragi sledilci težke kovine, ne oklevajte, pridružite se Maistrovi črni vojski in pokažite, da vam je mar. Mar za mesto, mar za deželo, mar za metal! Na juriš!

3. 11. 2023

Enočlanski black metal band Urachel iz Madžarske je izdal svoj prvenec Pseudomonaachia Daemonium, ki mu lahko prisluhnete spodaj.

3. 11. 2023

Finska neoklasična pevka Tarja bo kmalu, natančneje naslednji petek, 10. novembra, izdala Dark Christmas, svoj plošček številka deset. Tracklista:

The First Noel
Frosty the Snowman
O Holy Night
Dark Christmas
Jingle Bell Rock
White Christmas
All I Want for Christmas Is You
Wonderful Christmastime
Last Christmas
Jingle Bell
Rudolph the Red-Nose Reindeer
Angels We Have Heard on High

17. 10. 2023

Finski doom metalci Cardinals Folly bodo 27. oktobra pri Soulseller Records izdali svoj šesti dolgometražec, ki bo nosil naslov Live by the Sword. Album bo obsegal osem komadov:

Life Eternal
Ride or Die 666
Luciferian
Priesthood of Darkness
Innsmouth Royalty
Live by the Sword
Ludovico
Last Bastion of Doom

28. 8. 2023

Legendarni nemški heavy metalci U.D.O. so minuli petek izdali album Touchdown in besedilni video za pesem Fight For The Right s tega albuma.

9. 8. 2023

Italijanski sludgerji Magnitudo napovedujejo izid najnovejšega EP-ja z naslovom Scotoma. EP bo izšel 22. septembra in bo zajemal naslednje komade:

Monument (Audio bei Bandcamp)
The Healing
The Algorithm
Rebirth

31. 7. 2023

Legendarni nemški heavy metalci U.D.O., pri katerih je še nedavno igral naš Tilen Hudrap, so posneli video za single Touchdown, naslovni komad prihajajočega albuma Touchdown, katerega izid je bil napovedan za 25. avgust.

26. 6. 2023

Legendarni U.D.O. so posneli besedilni video za pesem Forever Free, ki je del njihovega prihajajočega 18. albuma Touchdown.

22. 5. 2023

Legendarni U.D.O. bodo avgusta izdali album Touchdown. To bo njihov 18. dolgometražec, vseboval pa bo trinajst pesmi:

Isolation Man
The Flood
The Double Dealer's Club
Fight For The Right
Forever Free
Punchline
Sad Man's Show
The Betrayer
Heroes Of Freedom
Better Start To Run
The Battle Understood
Living Hell
Touchdown

Na spodnji sliki lahko preverite datume prihajajočih evropskih nastopov velikih Nemcev.

8. 5. 2023

Medvoški klub Jedro je v soboto, 6. maja, gostil letni nastop učencev in učenk Šole bobnov Klemen Markelj.

V letošnjem letu je nastopilo 21 bobnarjev in bobnark, ki so imeli čudovito priložnost zaigrati s pravim bandom, na odru in pred občinstvom. Vsak je zaigral po eno rokersko pesem skupaj z bandom. Za zaključek je basist Sandi povabil za bobne mentorja Klemna in skupaj so odigrali eno rokersko klasiko.

Spremljevalni band:
Sandi Ževart - bas kitara in back vokal
Nejc Vidmar - el. kitara
Andrej Jeličič - vokal

28. 4. 2023

Radenška hard rock/heavy metal zasedba Einschlog bo v četrtek 8. junija nastopila v ljubljanskem Orto Baru. Na pobudo domačinov bo organizirala avtobusni prevoz na koncert in nazaj, ki skupaj z vstopnico znaša 25 EUR. Prijave zbirajo do torka 2. maja. Za več informacij glejte objavo na Facebooku.

17. 2. 2023

Grški Necromantia bodo ta marec z enoletno zamudo končno izdali svojo biografijo. Prednaročilo za biografijo, ki bo izšla v omejeni in redni nakladi pri Pagan Records, že lahko oddate, na tem mestu pa še samo kratka opazka, da je bil malenkostno spremenjen tudi naslov biografije. Ta se zdaj glasi The Serpent and the Pentagram: The Official Chronicles of Necromantia.

19. 12. 2022

Tilen Hudrap je zapustil nemško zasedbo U.D.O. Tukaj je njegova izjava, ki jo je minuli petek objavil na svojem Facebook profilu:

»I want to inform you that I decided to leave the U. D. O band on my own accord. This is completely my decision, I came to it after weeks of careful consideration. After 4 albums (2 studio albums and 1 live album/DVD and studio compilation) and worldwide live tours and performances with both U. D. O and Dirkschneider I decided that it's time for me to pursue other interests in the metal world. Thanks to all the fans all over the world for the massive support and good luck to the band on all future endeavors! There is SO much more to come!«

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška