VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
29. 3. 2024

Organizator Sindian Underground sporoča, da je koncert skupin Ektomorf, Tag My Heart, The Broken Horizon in Inmate, ki bi se moral 5. aprila odviti v klubu MC Pekarna v Mariboru, zaradi slabe prodaje vstopnic odpovedan. Izjava organizatorja:

»Spoštovani, predprodaja kart za koncert ni dosegla pričakovanj in smo se skupaj z nastopajočimi odločili, da dogodek še pravočasno odpovemo. Zelo nam je žal, da je prišlo do tega, saj smo si dalj časa prizadevali, da po dolgem času pripeljemo ta odličen line-up v Slovenijo. Denar za karte boste seveda dobili povrnjen na prodajnem mestu – mojekarte.si ali MC Pekarna.«

4. 3. 2024

Grški black metalci Septuagint so podpisali za založbo Underground Kvlt Records, kjer bo po desetih letih delovanja izšel bandov dolgometražni prvenec z naslovom Acosmic Conflagration. Ta bo na CD-ju prinesel pet komadov:

Spirituus Luna Nox
The Cauterizing Sulphur
Restoration of Apophis
Cainite Bloodtrails
Into the Furnace of Moloch

12. 2. 2024

Italijanski heavy metalci Crying Steel so napovedali live album Live and Thunder, ki bo izšel 28. februarja pri Underground Symphony. Tracklista:

Hammerfall
Crank it Up
Defender
Shut Down
Killer Inside
Raptor
Hell Ain’t a Bad Place
Born in the Fire
Rockin’ Train
Heavens of Rock
Running’ Like a Wolf
Thundergods

26. 1. 2024

Znani so še zadnji nastopajoči na letošnji izvedbi festivala Tolminator, ki se bo odvijal med 24. in 28. julijem v Tolminu. Kot četrti in zadnji headliner so potrjeni Electric Wizard! Na glavnem odru bodo nastopili Jungle Rot in Dödsrit, na underground odru pa Stillbirth, Dust Bolt, Monochromatic Black, Mezzrow, Nemesis, Infest, Dusk in Dezaztre.

Poleg že omenjenih na festivalu igrajo še zasedbe Natural, Battlesword, Public Grave, False Crown, Carrion, Patroness, Behind Bars, Astral Paralysis, Chronic Hate, Nekrodeus, Total Annihilation, Contractkiller, Slave To Sirens, Thy Legion in Eternal Struggle, od domačih bandov pa Kamra, Samperium, Dethrone The Corrupted in Sovrag.

Znan je tudi že razpored nastopajočih po dnevih in naslednji teden gre v prodajo omejeno število dnevnih vstopnic. Festivalske vstopnice so na voljo na tej povezavi.

15. 12. 2023

Francoski death/black metalci Necrowretch so objavili besedilni video za pesem Ksar Al-Kufar s svojega petega albuma Swords of Dajjal, ki ga bodo izdali 2. februarja pri Season of Mist Underground Activists.

7. 12. 2023

Francoski black metal veterani Merrimack so posneli videospot za skladbo Sulphurean Synods. Gre za prvi single s prihajajočega albuma Of Grace and Gravity, ki bo 8. marca izšel pri založbi Season of Mist Underground Activists. Izid obsega naslednje naslove:

Sulphurean Synods
Sublunar Despondenc
Dead and Distant Clamors
Wounds that Heal
Starving Crowns
Under the Aimless Spheres

23. 11. 2023

Death/black metalci Necrowretch predstavljajo svež komad Numidian Knowledge, za katerega so posneli spodnji videospot. Gre za enega izmed osmih komadov, ki jih bodo Francozi izdali na albumu Swords of Dajjal. Njihov peti album po vrsti izide 2. februarja pri Season of Mist Underground Activists in obsega naslednje naslove:

Ksar Al-Kufar
The Fifth Door
Dii Mauri
Swords of Dajjal
Numidian Knowledge
Vae Victis
Daeva
Total Obliteration

16. 11. 2023

Islandski black metal dvojec Helfró predstavlja skladbo Traðkandi Blómin í Eigin Hjartagarði s svojega drugega albuma Tálgröf, ki izide 1. decembra pri Season of Mist Underground Activists.

27. 10. 2023

Islandski black metal dvojec Helfró je razkril pesem Ildi Óhreins Anda s prihajajočega albuma Tálgröf, katerega izid je napovedan za 1. decembra pri Season of Mist Underground Activists.

6. 10. 2023

Islandski black metal band Helfró je posnel videospot za skladbo Fláráð Fræði s prihajajočega albuma Tálgröf. To bo bandov drugi studijski album, njegov izid pa je napovedan za 1. decembra pri Season of Mist Underground Activists. Tracklista:

Jarteikn
Fláráð fræði
Fangelsaður í tilvist að eilífu
Þögnin ytra, kyrrðin innra
Guðlegt réttlæti
Sindur
Ildi óhreins anda
Traðkandi blómin í eigin hjartagarði
Minning um morðingja

28. 9. 2023

Zasedba Coping Method je na tej povezavi objavila svoj novi single Underground.

Avtorica: Tina Urek
22. 9. 2023

Založba Season of Mist tukaj ponuja v posluh novi album ameriških black/death metal heretikov Profanatica z naslovom Crux Simplex, ki izide danes pri Season of Mist Underground Activists.

21. 9. 2023

Mariborski Dangerous Meeting to soboto obeležuje deseto srečanje mariborske underground scene v Dvorani Gustaf in pravi:

»Letošnji Dangerous Meeting bo udaril, kot še nikoli do sedaj. Kot vedno bo poskrbljeno za hrano in pijačo, na odru pa se nam bodo tokrat pridružili Cowboys From Hell, ki so že precej znani po svojem preigravanju metalskih klasik, kakor tudi energiji na odru. Seveda bodo težki rifi in grobi vokali odmevali tudi, ko ne bo banda na odru.«

14. 8. 2023

Nizozemski industrial metal band Autarkh, v katerem delujejo člani zasedb Dodecahedron, Inferum in Dear Mother, so napovedali nov album. Ta bo nosil naslov Emergent in bo izšel 10. novembra pri Season of Mist Underground Activists. Poleg naslovnice je znana še tracklista:

Open Focus
Strife
Duhkha
Trek
Refocus
Aperture
Eye Of Horus
Countless Kaleidoscopes
Ka

30. 6. 2023

Ameriški black/death metal heretiki Profanatica so pred kratkim razkrili nov komad z naslovom Take Up the Cross. Gre za drugi komad s prihajajočega albuma Crux Simplex, ki bo 22. septembra  izšel pri Season of Mist Underground Activists. Prinaša naslednje komade:

Condemned to Unholy Death
Take Up the Cross
The First Fall
Meeting of a Whore
Compelled by Romans
Wipe the Fucking Face of Jesus
The Second Fall
Cunts of Jerusalem
The Third Fall
Division of Robes

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana