VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
14. 5. 2024

Ameriški thrash metalci Havok sporočajo, da se bodo letos poleti znova oglasili v Evropi. Med drugim bodo obiskali tudi našo prestolnico. 20. avgusta se bodo skupaj z Dust Bolt, ki bodo pred tem že razgrajali na Tolminatorju, ustavili v Menzi pri koritu.

Vstopnina v predprodaji znaša 25 EUR, na dan koncerta pa 30 EUR, več informacij pa najdete v našem Napovedniku.

13. 5. 2024

Industrialni black metalci Dusk iz Kostarike so v obliki videospota predstavili single Industrie VI s prihajajočega albuma Industrie, ki bo izšel 31. maja.

13. 5. 2024

Avstralski progresivni metalci Teramaze predstavljajo video za drugi single Step Right Up s prihajajočega albuma Eli: A Wonderful Fall From Grace, katerega izid je napovedan za 24. maj pri založbi Wells Music.

13. 5. 2024

Nizozemski simfoniki Within Temptation bodo 21. junija izdali že sedmi live plošček. Tokratni bo nosil naslov Worlds Collide Tour – Live in Amsterdam. Tracklista:

Our Solemn Hour
Faster
Paradise (What About Us?)
Stand My Ground
Angels
Iron
Raise Your Banner
Entertain You
The Reckoning
Supernova
Don't Pray for Me
All I Need
Ice Queen
Mother Earth

10. 5. 2024

Black/doom metal zasedba Forgotten Tomb se po štirih letih vrača z novim albumom. Enajsta kreacija z naslovom Nightfloating bo izšla 12. julija pri Agonia Records, spodaj pa si lahko ogledate video za naslovni komad ploščka.

10. 5. 2024

Legende nemškega power metala Freedom Call, ki so danes izdale nov celovečerec Silver Romance, predstavljajo video za komad Supernova. Včeraj so Nemci v Münchnu že začeli evropsko turnejo, konec oktobra pa bodo znova romali po Evropi, tokrat kot posebni gostje velikanov Rhapsody Of Fire.

9. 5. 2024

Nizozemski deathcorovci Distant, ki so lani skupaj z domačimi Within Destruction izdali video za komad Exofilth 2.0, predstavljajo nov single Loveless Suffering. Video za komad je nastal v sodelovanju s producentom Alanom Grnjo.

8. 5. 2024

Italijanska slam/brutal death metal zasedba Vulvectomy je podpisala za založbo Comatose Music, kjer bo naslednje leto izdala dolgo pričakovani četrti dolgometražec. Na tega njeni sledilci čakajo že od leta 2013, ko so Italijani izdali Abusing Dismembered Beauties.

Band poleg tega sporoča, da se je »upokojil drum machine« in da bo prihajajoči album posnel s pravim bobnarjem.

8. 5. 2024

Brutal death metalci iz Savdske Arabije Sijjeel so posneli videospot za komad Relinquished Unto Thee 14 kot del prihajajočega albuma Affiliation of Horrid Containment, ki bo izšel 5. julija pri Comatose Music. Tracklista:

Intro
Descendent Incertitude
Abominable Captivation
Torment upon Their Existence
Relinquished unto Thee 14
The Congregation Under the Shade
Infallible
Acquittal of the Cursed Appraiser
Everlasting Infamy
Impaled upon the Pyre

8. 5. 2024

17. maja bo pri Scarlet Records izšel debitanski plošček od Duft. Za novi single Only Dead Fish Follow the Stream so posneli tudi videospot, na omenjenem ploščku Altar Of Instant Gratification pa bo skupno spodaj zapisanih enajst komadov.

Intro
Caved In
Dragged Across Concrete
Instant Gratification
Waste from Birth
Scarfaced Blues
Doctrine
20th Century Doom
Anomic Suicide
Open Casket
Only Dead Fish Follow the Stream

Avtorica: Tina Urek
7. 5. 2024

Jutri bodo v Mariboru nastopili Mondo Generator, ki jih je ustanovil Nick Oliveri, basist in pevec pri zasedbah Kyuss in Queens Of The Stone Age. Kot predskupini bosta nastopili avstrijski Harrowist in domači stonerji Omega Sun. Časovnica je taka:

21.00 Harrowist
22.00 Omega Sun
23.00 Mondo Generator

7. 5. 2024

Švedska superskupina Grand Cadaver je izdala single Terminal Exit​​ / Skinless Gods.

Avtorica: Tina Urek
7. 5. 2024

Ameriški black/death metalci Altar Of Gore bodo 17. maja pri Nameless Grave Records izdali album Litanies of the Unceasing Agonies. Komad Destined for the Pit je bil včeraj premierno predstavljen na portalu MetalSucks, sicer pa sta na voljo za poslušanje vsega skupaj že dva komada od sedmih:

Introduction
Excoriation Prayers
Infinite Visions of Violence
Destined for the Pit
Carrion Womb
Blood for Blood (Flesh for Flesh)
Litanies of Unceasing Agonies

Avtorica: Tina Urek
6. 5. 2024

Poljski stonerji Dopelord, ki bodo nastopili na letošnji ediciji Tolminatorja, in Francozi Red Sun Atacama se novembra odpravljajo na skupno turnejo po Zahodni in Južni Evropi. Vse datume turneje najdete na priloženi sliki.

6. 5. 2024

Francoski enočlanski black metal band Les Chants du Hasard je razkril Chant I - Parmi les Poussi​è​res, prvi single s prihajajočega drugega albuma Livre Quart. Album sicer prinaša vsega skupaj sedem pesmi:

Chant I - Parmi les poussières
Chant II - La chauve-souris
Chant III - Le bruit du monde
Chant IV - Sous la mitre de fer
Chant V - La nuit échappée
Chant VI - Procession du sabbat
Chant VII - Les ombres vagabondes

KONCERTI & FESTIVALI
14. 5. 2024
Cultura Tres
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna