Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
27. 2. 2024

Italijanske simfonične death metalce Fleshgod Apocalypse, ki so nedolgo nazaj nastopili v Ljubljani, je zapustil ustanovni član/basist Paolo Rossi. Paolo je bil kot mnogi drugi glasbeniki v času koronavirusne pandemije namreč primoran poiskati službo zunaj glasbenega sektorja. Ko pa je življenje počasi stopalo v normalne tirnice, je Paolo skušal usklajevati novo službo z bandom, kar pa se je žal izkazalo za nemogoče. Prevladala je nova kariera, in Rossi se je odločil zapustiti zasedbo. Fleshgod Apocalypse bodo nadaljevali kot kvintet, Francesco Paoli, trenutni kitarist zasedbe, bo prevzel dolžnosti basista, Veronica Bordacchini (klaviaturistka in back vokalistka), pa bo prevzela še clean vokale. Pripeta fotografija je zadnje darilo oboževalcem zasedbe, gre pa za delo vizionarskega fotografa Francesca Esposita.

Avtorica: Tina Urek
23. 1. 2023

Heavy metalci Liv Sin bodo po štirih letih od albuma Burning Sermons ta petek izdali njegovega naslednika. Ta bo nosil naslov KaliYuga in bo obsegal deset komadov:

The Process
Antihero
King Of Fools
Forget My Name
Karma
I Am The Storm (najnovejši single)
Virus
D.E.R.
The Swarm
Horizon On Black

1. 12. 2022

Liv Sin bodo konec januarja pri založbi Mighty Music izdali album z naslovom KaliYuga, ki prinaša naslednje skladbe:

The Process
Antihero
King of Fools
Forget My Name
Karma
I Am the Storm
Virus
D.E.R.
The Swarm
Horizon in Black

21. 11. 2022

Nemška metalcore zasedba Caliban je posnela dva guitar playthrough videospota, in sicer za komada VirUS in Dystopia. Oba sta vzeta z letošnjega albuma Dystopia.

29. 3. 2022

Nemški metalcore veljaki Caliban in Marcus Bischoff (Heaven Shall Burn) so posneli videospot za pesem VirUS, ki je del prihajajočega dolgometražca Dystopia. Album izide 22. aprila pri Century Media Records, tracklista pa je takšna:

Dystopia
Ascent of the Blessed
VirUS
Phantom Pain
Alien
sWords
Darkness I Became
Dragon
Hibernate
mOther
The World Breaks Everyone

3. 11. 2021

Naš partner Koncerti.net sporoča: »Dragi naročniki aranžmajev za ogled koncertov v naši organizaciji!

Že več kot leto in pol se soočamo z epidemijo koronavirusa, ki je ohromila koncertno dogajanje in situacija še ni takšna, kot bi si želeli. Dostop do koncertnih prizorišč je v tem času omejen oz. zagotovljen le tistim, ki za vstop izpolnjujejo pogoje, ki jih določijo državni organi, v posameznih primerih pa tudi organizator.

Trenutno veljavni pogoji za vstop na koncertna prizorišča v tujini so:
- v Avstriji in na Madžarskem pogoj PC (vstop le za prebolele v zadnjih 6 mesecih in cepljene - od cepljenja mora preteči vsaj 14 dni),
- v Nemčiji odvisno od organizatorja pogoj PC ali PCT+ (vstop le za prebolele, cepljene in PCR testirani, hitri test ne velja),
- na Hrvaškem, Češkem in Italiji pogoj PCT (preboleli, cepljeni in testirani, lahko s hitrim testom).

Ti pogoji se lahko do izvedbe koncertov, na katere ste prijavljeni, še spremenijo.

Če pogoje izpolnjujete oz. ste prepričani, da jih boste do datuma koncertov, na katere ste prijavljeni, ste lahko brezskrbni.

Če pa pogojev ne izpolnjujete in niste prepričani, da jih do datuma koncertov boste, pa vam do 20.11.2021 ponujamo možnost odpovedi vaših naročenih aranžmajev z vračilom celotne vrednosti plačila, zmanjšane za 5 eur administrativnih stroškov. Če se za to odločite, nam do 20.11.2021 to sporočite in pošljite številko TRR za vračilo.

Kasneje bo morebitna odpoved možna le skladno z našimi pogoji poslovanja. Upamo in verjamemo, da bodo ogledi koncertov kmalu možni v kar najbolj sprejemljivi obliki za vse, vendar se nam zdi prav, da vas opozorimo na pogoje, ki trenutno veljajo.

Lep pozdrav!«

7. 7. 2021

Ko je virus lani spremenil naše dolgočasno in stabilno življenje, so Hellcrawler ravno vadili nove pesmi za svoj tretji celovečerni opus. In ko je pandemija ponovno ustavila celotno koncertno sezono, so se fantje odločili, da bodo v domačem klubu Mostovna posneli »vajo na odru«, na kateri so predstavili nekaj novega materiala in že znane stare melodije, vendar posnetka z imenom The Plague Sessions nekako nikoli niso uspeli objaviti.

Toda ta teden je skupina na YouTubu pričela z objavami, kjer se bo zvrstilo pet popolnoma novih pesmi in divja Pathway In The Dunes s prejšnjega albuma. Drugi del koncerta bo morda na voljo jeseni, če le smrt ne bo ponovno udarila. Včeraj smo vam že predstavili video za Deadlands Fiesta // Cosmic Seeders, zdaj si pa lahko spodaj ogledate še Sand Ether Buccaneers.

26. 4. 2021

Kanadsko-ameriška sympho-melo death metal zasedba Gone in April, ki se ji je pred časom na basu pridružil Steve Di Giorgio, je objavila video za pesem Haven. Skladba se nahaja na zadnjem, tretjem albumu z naslovom Shards of Light, video, ki je premišljeno postavljen v jamo, zatočišče pred virusom, ki se nezadržno širi, pa je režiral norveški umetnik Thomas Mortveit.

Avtorica: Tina Novaković
15. 4. 2021

Heavy metal bogovi so trenutno samo še eni od mnogih bandov, ki so letos ponovno žrtve koronavirusnih ukrepov. Vrnitev veličastnih Judas Priest naj bi v Stožicah pričakali že lani, organizatorji pa so se v skladu z ukrepi za omejevanje širjenja virusa odločili za preložitev. Turneja 50 let heavy metala naj bi se tako pri nas ustavila 12. julija 2022, do takrat pa si lahko krajšate čas z opusom sedemnajstih studijskih albumov, posebnih izdaj in DVD-ji koncertnih posnetkov.

Avtorica: Mateja Felc
10. 3. 2021

Organizator norveškega festivala Inferno Metal Festival 2022 je objavil dnevni razpored nastopajočih:

Četrtek, 14. april:
Triumph of Death, Ihsahn, Kampfar, Cadaver, Djerv, Bølzer, Sylvaine, 1914, Regarde Les Hommes Tomber.

Petek, 15. april:
Venom, Gorgoroth, Ved Buens Ende, Uada, Hamferd, Benighted, The Great Old Ones, Asagraum, Solbrud.

Sobota, 16. april:
Mayhem, Marduk, Vreid, Asphyx, Dark Fortress, Tulus, Valkyrja, Xenoblight, Gnida.

Nedelja, 17. april:
Kreator, Taake, Myrkskog, Oranssi Pazuzu, Whoredom Rife, Dyscarnate, Nyrst, Eridu.

Še bolj pregleden razpored najdete na spletni strani festivala, kjer lahko tudi kupite vstopnice. Sicer pa za edicijo v naslednjem letu veljajo že kupljene vstopnice za lansko ali letošnjo edicijo, ki sta bili odpovedani zaradi koronavirusa.

1. 3. 2021

Velenjčani Inmate so danes izdali album The Salt. Album je od danes naprej na voljo na znanih spletnih platformah, kot so Spotify, Apple Music, iTunes, Google Play, YouTube, Amazon, Pandora, Deezer, Tidal, itd. Fizično kopijo je možno dobiti preko spletne strani Big Cartel in Bandcamp.

V zvezi z albumom pravi band: »Definitivno gre za naš najboljši album do sedaj, saj je bilo vloženega ogromno truda in časa. Vsaka skladba na albumu je za nas posebna in hkrati najboljša, zato enostavno ne moremo izbrati favorita. Velika zasluga za izdajo novega albuma gre našemu producentu Urošu Boršiču, ki je kljub težkim razmeram zaradi omejitev koronavirusa svoje delo opravil vrhunsko in ažurno. Gre tudi za naš najhitrejši album do sedaj, najhitrejša skladba ima 230 bpm (udarcev na minuto).«

18. 12. 2020

Norveška progresivna zasedba Green Carnation je sredi zaprtja zaradi koronavirusa napisala in posnela single The World Without a View, povsem svež komad, ki ni del letos izdanega albuma Leaves of Yesteryear. Nov single je odraz trenutnega stanja sveta, band pa ga je posvetil vsem poslušalcem. Za odličen videospot je poskrbel Costin Chioreanu.

Avtorica: Tina Urek
25. 9. 2020

Britanski prog rockerji Anathema so zaradi pandemije koronavirusa in vseh nevšečnosti povezanih z njo napovedali, da za si bodo za nedoločen čas vzeli predah.

Uradno izjavo si lahko v celoti preberete na njihovi Facebook strani.

4. 9. 2020

V skladu s spremenjenimi pogoji organizacije javnih dogodkov zaradi virusa Covid-19 so se organizatorji festivala Vratolom 2020 odločili, da letošnjo edicijo prestavijo na naslednje leto, letos pa bodo izvedli »Buttcrack edition«. V praksi to pomeni, da predhodno najavljeni bandi, ko sta Extreme Smoke 57 in Snøgg, ne bodo nastopili, celoten festival pa se je spremenil v enodnevni dogodek z naslednjimi tremi bandi:

12. 8. 2020

Kdor sledi novicam in objavam na družbenih omrežjih, je že pred slabim mesecem dni lahko prebral naslednje uradno sporočilo: »Brekaši, po zadnjih napovedih slovenske vlade je zbiranje na javnih prireditvah spet omejeno. Nihče ne ve z natančnostjo do kdaj. Ko smo potrdili festival v mesecu marcu, smo vsi bili mnenja, da se bo situacija s pandemijo poleti umirila in da bomo festival lahko izvedli. V mesecu maju je že kazalo na bolje, vendar smo žal prehitro verjeli, da se stanje izboljšuje. Situacija z virusom covid-19, kot nam jo predstavljajo pristojne institucije, niso najboljše, zato je težko kaj načrtovati. 13. edicija Breka Fest OAF je tako uradno prestavljena na leto 2021. Hvala za vso vašo podporo. Resnično verjamemo, da bomo to skupaj premagali. Se vidimo avgusta 2021!«

Velenjski festival Vratolom OA 20 tako ostaja edini slovenski festival, ki zaenkrat še ni bil odpovedan.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška