VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
5. 10. 2023

Legendarna ženska hard rock zasedba Vixen je objavila video za svoj nov single Red.

3. 6. 2019

Janet Gardner, nekdanja vokalistka skupine Vixen, je objavila videospot za skladbo Your Place In The Sun z istoimenskega solo albuma, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri Pavement Entertainment. Po samonaslovljenem prvencu iz leta 2017 je to že drugi album, ki je nastal v sodelovanju z njenim možem, kitaristom in producentom Justinom Jamesom, poznanem tudi po delu s Staind, Collective Soul in Tyketto.

Tracklista je sledeča:
Your Place In The Sun
Assassinate
Standing
Try
Web
Kicks Me Back
A Way To Your Heart
Should Have Known
Unconditionally
You Said
Without You
Flame Thrower

25. 1. 2019

Lorraine Lewis (Femme Fatale) je nova vokalistka pri ameriških hair metal legendah Vixen.

22. 1. 2019

Vokalistka Janet Gardner je zapustila skupino Vixen, ker se namerava osredotočiti na solo kariero in preživeti več časa s svojo družino. Bobnarka Roxy Petrucci, basistka Share Ross in kitaristka Brittany Denaro so že sporočila, da bodo nadaljevale z novo vokalistko, za letošnje leto pa je planiran tudi izid novega albuma.

19. 6. 2018

Vixen predstavljajo akustično verzijo svoje uspešnice Edge Of A Broken Heart, ki se kot ena od dveh studijskih skladb nahaja na prihajajočem koncertnem albumu z naslovom Live Fire.

12. 6. 2018

Vixen bodo 6. julija pri Rat Pak Records izdale koncertni album z naslovom Live Fire. Dvanajstim skladbam, posnetim v živo na uspešni lanski turneji, so dodali še dve studijski skladbi. Gre za novo verzijo skladbe You Ought to Know By Now in akustično verzijo njihove največje uspešnice Edge Of A Broken Heart, medtem ko so v živo posneli tudi do sedaj še neizdano skladbo Big Brother.

11. 5. 2018

Pri založbi Rat Pak Records bo 18. maja izšla kompilacija z naslovom Deep Cuts & Rarities, ki prinaša redke in neobjavljene priredbe, večinoma znanih rock klasik iz 70-ih in 80-ih let. Na kompilaciji so se znašli izvajalci, kot so Dug Pinnick (King's X), Todd La Torre (Queensryche), John Connolly (Sevendust), Metal Church, Michael Angelo Batio, Mark Tremonti (Alterbridge), Chuck Garric (Alice Cooper), Vixen, Dave Rude (Tesla), Kurdt Vanderhoof (Metal Church), Roxanne, Lynch Mob, Presto Ballet, Beasto Blanco, Tommy Baldwin, Jeff Plate (Trans-Siberian Orchestra), Craig Blackwell in John Corabi (The Dead Daisies, ex-Mötley Crüe, ex-The Scream).

Metal Church so tako prispevali priredbo Nazareth z naslovom Please Don't Judas Me, medtem ko se Todd La Torre iz Queensryche predstavlja s Heart klasiko Barracuda.

30. 10. 2017

Britanska zasedba Down 'N' Outz, ki jo vodi frontman Joe Elliott (Def Leppard), je objavila koncertni video za skladbo Overnight Angels.

V skupini poleg Elliotta sodelujejo še Paul Guerin (The Quireboys) na kitari, Guy Griffin (The Quireboys) na drugi kitari, Keith Weir (The Quireboys) na klaviaturah, Phil Martini (ex-Tokyo Dragons, ex-The Quireboys) na bobnih in Share Ross (Vixen, ex-Contraband) na basu.

28. 8. 2017

Legendarna hard rock zasedba Madam X, v kateri igra tudi bobnarka Roxy Petrucci (Vixen), je podpisala za založbo EMP Label Group. Skupina bo tako 31. oktobra po več kot treh destletjih končno dočakala izid svojega drugega studijskega albuma z naslovom Monstrocity.

30. 3. 2017

Pozabljeni glamerji Madam X iz 80-ih, ki jih vodi kitaristka Maxine Petrucci (VIP Aftershow), so končali z delom na svojem drugem albumu, za katerega je skoraj v celoti miks opravil legendarni producent Michael Wagener (Ozzy Osbourne, Skid Row, Dokken, Extreme, White Lion), pri treh skladbah pa je reglerje  prevzel Mark Slaughter. Naslovnico za novi album bo prispeval Llexi Leon, mogoče najbolj poznan po svojem delu z Iron Maiden.

28. 3. 2017

Kitaristka Britt Lightning in klaviaturistka Tyson Leslie sta novi članici legendarne ženske hard rock zasedbe Vixen.

15. 9. 2016

Novi švedski projekt Saecred Spirit, ki ga sestavljajo Anuviel na vokalu in klaviaturah, Lars Chriss (Lion’s Share, Seven) na kitari in bobnih,  Andy Loos (Glory, Lion’s Share, Seven) na basu ter Jeff Paris (Mr. Big, Vixen, Y&T) na spremljevalnih vokalih, je objavil videospot za novi single z naslovom Unbreakable.

7. 8. 2014
Martin Popoff, eden od najbolj priznanih novinarjev v heavy metalu in glavni urednik spletnega portala BraveWords, bo 14. avgusta pri Voyageur Press izdal novo knjigo z naslovom The Big Book Of Hair Metal: The Illustrated Oral History Of Heavy Metal's Debauched Decade. Na 224 straneh so zbrana številna pričevanja glasbenikov, producentov, promoterjev, ljudi iz založb in drugih, ki so sodoživljali vzpon in padec tako imenovane »hair metal« scene skozi 80-ta do začetka 90-ih. Seveda tukaj ne gre brez najbolj uspešnih protagonistov tega podžanra, kot so Twisted Sister, Bon Jovi, Poison, Mötley Crüe, Ratt, Warrant, Great White, Whitesnake, Cinderella, Vixen, Skid Row, L.A. Guns, Guns N' Roses in mnogi drugi. /B.B./

6. 12. 2013
Pevka Janet Gardner, bobnarka Roxy Petrucci in basistka Share Ross Pedersen so naznanile, da bodo prihodnje leto v spomin na letos tragično preminulo kitaristko in ustanovno članico Jan Kuehnemund ponovno nastopale pod imenom Vixen. Na kitari se jim bo pridružila še Gina Stile, s katero je trojica zadnje čase nastopala v skupnem projektu JSRG. Skupino bo mogoče ujeti na nekaterih izbranih festivalih, uradno pa bo njihov prvi nastop na križarjenu Monsters Of Rock Cruise, ki štarta iz Miamija na Floridi 29. marca 2014. /B.B./

12. 10. 2013
Dolgo borbo z rakon je izgubila Jan Kuehnemund, kitaristka zasedbe Vixen. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna