Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
1. 3. 2021

Danska black'n'roll zasedba Angstskríg je objavila besedilni video za single Skyggespil, na katerem gostuje kitarist Attila Vörös, poznan po sodelovanju z imeni, kot so Satyricon, Nevermore, Sanctuary in Warrel Dane. Gre za naslovno skladbo prihajajočega prvenca, ki bo izšel pri Despotz Records.

2. 10. 2018

Na tej povezavi lahko prisluhnete skladbi As Fast As The Others s prihajajočega solo albuma Warrela Danea (Sanctuary, Nevermore) z naslovom Shadow Work, ki bo posthumno izšel 26. oktobra pri založbi Century Media Records. 

3. 9. 2018

Pri založbi Century Media Records bo 26. oktobra posthumno izšel zadnji solo album vokalista Warrela Danea (Sanctuary, Nevermore), ki nosi naslov Shadow Work. Tukaj že lahko prisluhnete tudi prvemu singlu Disconnection System.

Shadow Work prinaša naslednje skladbe:
Ethereal Blessing
Madame Satan
Disconnection System
As Fast As The Others
Shadow Work
The Hanging Garden (priredba The Cure)
Rain
Mother Is The Word For God

17. 4. 2018

Eruption so posneli priredbo Long Since Dark skupine Sanctuary, ki so jo posvetili spominu na pokojnega vokalista Warrela Dana.

Fotografije za pripadajoči video so prispevali Nina Grad (Rockline), Peter Gregorc (Paranoid Zine) in Tina Ahačič (Profanity).

13. 12. 2017

V današnji noči je zaradi srčne kapi umrl Warrel Dane, vokalist skupin Sanctuary in Nevermore. Dane je nazadnje delal na svojem drugem solo albumu Shadow Work, katerega izid so pri Century Media Records napovedovali za prvo polovico prihodnjega leta.

25. 9. 2017

Warrel Dane (Sanctuary, Nevermore) se vrača z novim solo albumom z naslovom Shadow Work, ki naj bi izšel v prvi polovici prihodnjega leta pri založbi Century Media Records. Naslednika albuma Praises To The War Machine iz leta 2008 bo produciral Roy Z (Bruce Dickinson, Halford, Helloween, Sebastian Bach), medtem ko zasedbo sestavljajo Johnny Moraes (kitara), Thiago Oliveira (kitara), Fabio Carito (bas) in Marcus Dotta (bobni), ki vsi z Daneom igrajo že od leta 2014.

6. 11. 2014
Organizatorji prireditve Day Of Metal Fest sporočajo: »MH Concerts in Dirty Skunks s ponosom najavljamo Day Of Metal Fest - koncertni paket, ki je ob enem nepozaben festivalski dan. 10. 3. 2015 bodo oder ljubljanskega Kina Šiška zasedli Overkill in Death DTA. Nastop obeh co-headlinerjev bodo podprli Sanctuary in Massacre, ker pa za tako dozo odlične glasbe rabimo res dobro ogrevanje, najavljamo še Abysmal Dawn, Chronosphere, Methedras in Loudblast.
Sodelovanje MH Concerts in Dirty Skunks bookinga že tretje leto z odličnim naborom nastopajočih na festivalu Metaldays prepriča tako domače, kot tuje občinstvo. Zdaj se je to sodelovanje podaljšalo v odličen dan metala, ki nam bo dokončno prečistil ušesa in prebudil telo po hladni zimi.
Čast glavnih nastopajočih si bodo razdelili newyorški norci Overkill in odmevni Death DTA. Kljub temu, da bomo Overkill v Sloveniji prvič gostili klubsko, ne rabijo posebnega prestavljanja. Ekipa, ki jo že čez trideset let vodita neutrudna Bobby Blitz in D.D. Verni, je že dvakrat nastopila na našem najljubšem metal festivalu v Tolminu. Trešerji, ki jih zob časa nikakor ni načel, so slovenskim metalcem dobro znani. Zdaj je čas, da prepričajo tudi v intimnem ozračju kluba.
Death DTA Tours je institucija, ki je v zadnjem času dobro razburkala metal skupnost po celem svetu. To nikakor ni zgolj še eden tribute band ali patetičen poskus ponovnega delovanja Death. Njihov namen je poklon delu Chucka Shuldinerja in Death. Tokrat se v Evropo vračajo ob dvajsetletnici kultnega albuma Symbolic. Nastopili bodo v zasedbi, ki je Death tvorila v času tega albuma. Torej bomo na odru gledali Stevea Di Giorgia, Genea Hoglana, Bobbyja Koelblea, Maxa Phelpsa in seveda posebnega gosta na vokalu Steffena Kummererja. V Kinu Šiška se bomo lahko ponovno predali nostalgiji in v živo podoživeli glasbo skupine, ki je v devetdesetih za vedno spremenila death metal.
Ob bok obema glavnima nastopajočima postavljamo dve imeni, ki sta zaznamovali osemdeseta in devetdeseta leta. Massacre so brez dvoma kult floridskega death metala. Svoje začetke so sicer preživeli kot demo skupina, vendar jim je spotoma uspelo pridobiti titulo enega prvih death metal bandov in izumiteljev death metal growla (ne, ne bomo omenjali Kama Leeja ...). Po precej burnih spremembah v zasedbi so v devetdesetih le sklepali dva albuma in se za nekaj časa poslovili. Kult je ostal in po globokem vdihu so letos izdali album Back From Beyond in se podali na odre. Dober death metal stare šole je tako zagotovljen, če so pa fantje dorasli kultu, se boste morali prepričati sami.
Sanctuary so skupina, ki v resnici nikoli ni prenehala, zato je težko govoriti o vrnitvi. Še preden so Seattle zavzeli grungerji, so Sanctuary v tem mestu na novo definirali ameriški power metal. Albuma Refuge Denied in Into Mirror Black se še zdaj štejeta v kodeks heavy metala. Kreativna pot Warrel Dana in družbe je bila burna, saj so 1992 Sanctuary razpustili in formirali Nevermore. Leta 2010 so se začeli ozirati v preteklost in obudili Sanctuary, takrat samo za nekaj nastopov. Leto pozneje se je krog zaključil, saj so fantje k počitku položili Nevermore in letošnje leto obeležili z odličnim Sanctuary albumom The Year The Sun Died. Warrel Dane & co. v živo nikoli ne razočarajo. Prepričani smo, da bo tako tudi ostalo.
Oder in občinstvo glavnim štirim adutom večera bodo ogrevali ameriški death metalci Abysmal Dawn, grški trešerji Chronosphere, italijanski terešerji Methedras in novi up francoskega death trasha Loudblast.
Koncert začnemo ob 16h, zato si nikar ne pozabite zagotoviti prostega dneva :)
Vstopnice po ceni 34 € so že v predprodaji, dobite jih v spletni trgovini On Parole, na koncertih Dirty Skunks in v trgovinah Master Of Metal in Madness.« /P.G./

5. 7. 2013

V skupini Ghost Ship Octavius so se zbrali bobnar Van Williams (Ashes Of Ares, ex Nevermore), kitarista Chris Amott (ex Arch Enemy, Armageddon), Matt Wicklund (God Forbid, ex Himsa, Warrel Dane), basistka Sara Claudius in vokalist Adon Fanion. Band trenutno pripravlja debitantski album.

12. 7. 2011
Pevec Warrel Dane je v nedavnem intervjuju povedal, da z Nevermore še niso rekli zadnje besede in da je izid nove plošče vsekakor planiran. Trenutno je v ospredju izid tretjega albuma Sanctuary, ki se bo po vsej verjetnosti imenoval The Year The Sun Died. /B.B./

12. 5. 2010
Warrel Dane (Nevermore) je najavil, da se bo zasedba Sanctuary ponovno zbrala za snemanje novega studijskega albuma. /A.J./

Avtorica: Ajda Jelenc
4. 1. 2010
Nevermore vokalist Warrel Dane je 19. decembra v Seattlu prvič nastopil solo s spremljevalno zasedbo. Posnetke si lahko ogledate tukaj. /A.J./

Avtorica: Ajda Jelenc
29. 12. 2008
V današnji oddaji Metal detektor sledi 2. del pregleda metal albumov in dogodkov, ki so se zgodili v letu, ki se izteka. Z bandi Judas Priest, Edguy, Communic, Warrel Dane, Enslaved, In Flames, Hollenthon, Cradle Of Filth, Dekadent, Satyricon, Darkthrone in Trinacria. Metal detektor je na sporedu vsak ponedeljek ob 22. uri na Radiu Študent, 89.3 MHz ali www.radiostudent.si. /M.P.C./

8. 9. 2008
Konec oktobra bo izšel Doro EP z naslovom Celebrate (The Night Of The Warlock). Ob 25. obletnici delovanja pa Doro pripravlja poseben dogodek, ki bo 13. decembra v Düsseldorfu. Zaenkrat potrjeni gosti so Leaves' Eyes, Warrel Dane in Udo Dirkschneider. /P.G./

29. 8. 2008
Warrel Dane je objavil video za skladbo Brother. /P.N./

28. 4. 2008
V današnjem Metal detektorju bomo poslušali nove izdaje bandov Fate, Soilent Green, Malus, Cholera, Thine Eyes Bleed, Dream Theater, Savage Crow, Palace, Testament, Deicide in Warrel Dane. Metal detektor je na sporedu ob 22:00 na Radiu Študent, 89.3 MHz ali www.radiostudent.si. /M.P.C./

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška