Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
30. 11. 2023

Newyorški posebneži Imperial Triumphant so objavili videospot za skladbo Nefertiti. Gre za priredbo skladbe, ki jo je prvotno napisal ameriški jazzovski saksofonist Wayne Shorter. Band je namreč včeraj pri založbi Century Media Records izdal EP Covers Collection z naslednjimi priredbami:

Paranoid Android (Radiohead)
A Night in Tunisia (Dizzy Gillespie)
Motorbreath (Metallica)
Jacob's Ladder (Rush)
Nefertiti (Wayne Shorter)

27. 9. 2023

Ikone industriala Static-X so ponovno preložile izdajo svojega osmega studijskega albuma. Project Regeneration: Vol. 2 bo izšel 26. januarja prihodnje leto, gre pa za album, za katerega je posnel vokale leta 2014 preminuli ustanovni člana Wayne Static. Tukaj lahko prisluhnete dražilniku desetih komadov.

Avtorica: Tina Urek
24. 3. 2023

Sporočamo žalostno vest, da je po nenadnih možganskih krvavitvah umrl Wayne Swinny, kitarist zasedbe Saliva. Naj počiva v miru.

9. 7. 2021

Ameriška heavy/doom metal zasedba Mourn The Light je pretekli petek pri Argonauta Records izdala svoj studijski prvenec z naslovom Suffer, Then We’re Gone, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj.

Skupino je leta 2018 ustanovil kitarist Dwayne Eldredge, sicer tudi soustanovitelj New England Stoner and Doom Festivala. Mourn The Light poleg Dwayna sestavljajo še vokalist Andrew Stachelek, kitarist Kieran Beaty, basist Bill Herrick in bobnar Kyle Hebner.

18. 5. 2020

Static-X so objavili videospot za single All These Years, ki se nahaja na prihajajočem dolgometražcu Project Regeneration Vol. 1. Gre za enega izmed zadnjih komadov, za katerega je vokale posnel preminuli vokalist Wayne Static.

Avtorica: Tina Urek
25. 11. 2019

Londonski sludge metal kvartet Beggar predstavlja videospot za skladbo Nine Atmospheres. Gre za prvo skladbo s prihajajočega debitantskega albuma Compelled To Repeat, ki bo izšel aprila prihodnje leto pri založbi APF Records. Za snemanje albuma je bil odgovoren producent Wayne Adams (Green Lung, 11Paranoias, Terminal Cheesecake), medtem ko so mastering zaupali mojstru Jamesu Plotkinu (Sunn O))), Isis, Pelican, Earth).

10. 10. 2019

Static-X so objavili promo video za prihajajoči album Project Regeneration, ki vsebuje novo skladbo Hollow kot tudi na novo posneto verzijo hita Push It, v kateri sodeluje gostujoči koncertni vokalist Xer0. Plošček Project Regeneration prinaša dvanajst povsem novih skladb, posnetih v originalni zasedbi – Tony Campos (bas), Ken Jay (bobni) in Koichi Fukuda (solo kitara, klaviature, programiranje). Za skoraj vse skladbe na albumu, ki bo izšel 29. maja 2020, so uporabili tudi še nedokončane vokale pokojnega Waynea Statica.

Static-X se trenutno mudijo po Evropi na turneji ob 20. obletnici debitantskega albuma Wisconsin Death Trip, na kateri jih najbližje Sloveniji ujamete 12. 10. v Pinarelli (Rock Planet), 13. 10. v Münchnu (Backstage) in 15. 10. na Dunaju (Simm City).

19. 4. 2019

Five Finger Death Punch so objavili videospot za skladbo Blue On Black, v kateri gostujejo legendarni kitarist in rock ikona Brian May iz Queen, country zvezda Brantley Gilbert in blues rocker Kenny Wayne Shepherd, ki je tudi avtor in originalni izvajalec pesmi. Skupina bo procente od prodaje namenila fundaciji Gary Sinise Foundation za podporo prvih reševalcev na kraju nesreče.

17. 7. 2018

Britanska trash metal zasedba Onslaught je na odru festivala Bloodstock predstavila dva nova člana. Sicer dolgo ustaljeni zasedbi sta se pridružila bobnar James Perry in kitarist Wayne Dorman. 

 

Avtorica: Tina Urek
6. 7. 2018

In Flames so izbrali novega bobnarja, ki bo za setom sedel med poletnimi festivalskimi nastopi. Tanner Wayne je najbolj znan po svojem delu v bendih Underminded, Scary Kids Scaring Kids ter Chiodos. 

Avtorica: Tina Urek
8. 6. 2018

Superskupina Dream Child predstavlja single You Can't Take Me Down s prihajajočega debitantskega albuma z naslovom Until Death Do We Meet Again, ki bo izšel 14. septembra pri založbi Frontiers Music.

Dream Child sestavljajo kitarist Craig Goldy (ex-Dio, ex-Giuffria, Resurrection Kings), bobnar Simon Wright (ex-AC/DC, ex-Dio, Operation: Mindcrime), basist Rudy Sarzo (ex-Quiet Riot, ex-Ozzy Osbourne, ex-Whitesnake, ex-Dio), kitarist/klaviaturist Wayne Findlay (ex-MSG) in vokalist Diego Valdez (Helker).

19. 1. 2018

Založba Frontiers Music je pod svojo streho sprejela novo hard rock/heavy metal superskupino z imenom Dream Child, v kateri so se zbrali kitarist Craig Goldy (ex-Dio, ex-Giuffria, Resurrection Kings), kitarist/klaviaturist Wayne Findlay (MSG), bobnar Simon Wright (ex-AC/DC, ex-Dio, ex-UFO, Operation: Mindcrime), basist Rudy Sarzo (ex-Quiet Riot, ex-Ozzy Osbourne, ex-Whitesnake, ex-Dio) in vokalist Diego Valdez (ex-Helker, Iron Mask).

7. 12. 2017

Michael Schenker Fest pod vodstvom legendarnega kitarista Michaela Schenkerja (MSG, ex-Scorpions, ex-UFO) so objavili videospot za skladbo Warrior s prihajajočega albuma z naslovom Resurrection, ki bo izšel 2. marca pri Nuclear Blast Records.

Na albumu gostujejo Kirk Hammett (Metallica, ex-Exodus), Wayne Findlay (Slavior, Michael Schenker Group) in Michael Voss-Schön (Mad Max, Wolfpakk, ex-Bonfire, ex-Casanova), kot tudi vsi trije originalni vokalisti skupine MSG - Gary Barden, Graham Bonnet in Robin McAuley, ter Doogie White, s katerim sodelujeta tudi pri projektu Michael Schenker's Temple Of Rock.

19. 9. 2017

Skupina Clockwork Revolution, v kateri so se zbrali nekdanji člani Yngwie J. Malmsteen, Crimson Glory in Kamelot, je objavila videospot za skladbo Heritage s samonaslovljenega debitantskega albuma, ki bo izšel 22. septembra pri Sonic Night Music Club. Tracklista je sledeča:
Give Me The Reins
Now I Know
Heritage
Fade Away
Monsanto
Carnivore
Sweet Leaf
Endless
Last In Line
Test My Pride

Clockwork Revolution sestavljajo bobnar Patrick Johansson (ex-W.A.S.P., ex-Yngwie J. Malmsteen), vokalist Wade Black (ex-Leatherwolf, ex-Crimson Glory, ex-Seven Witches), basist Dirk Van Tilborg (ex-Alias, ex-Kamelot) in kitarist Dewayne Hart (Kinlin).

26. 7. 2016

Nova heavy metal zasedba z imenom Clockwork Revolution, v kateri so se zbrali bobnar Patrick Johannson (Yngwie Malmsteen’s Rising Force, W.A.S.P., Gus G, Lynch Mob), vokalist Wade Black (Leatherwolf, Crimson Glory, Seven Witches, Leash Law), basist Dirk Van Tilborg (Alias, Attakk, Crimson Glory, Kamelot) in kitarist Dewayne Hart (Kinlin), trenutno dela na masteringu svojega debitantskega albuma, ki naj bi izšel enkrat letos.

Clockwork Revolution so posneli tudi videospot za skladbo z naslovom Give Me The Reins, ki si ga lahko ogledate spodaj.

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška