Na današnji dan
2010
Se je poslovil Ronnie James Dio.
NAGRADNE IGRE
Traja do: 19. 5. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
28. 6. 2021

Ameriški doom rock trio Ike's Wasted World, ki ga vodi kitarist/vokalist Eric »Ike« Baestlein (Lost Breed, Cardiac Noose, ex-Blind Legion, ex-The Vengeance Brothers, ex-Blackjack Blades, ex-Black Juju) je nedavno objavila novo skladbo z naslovom Get Quarantined, v kateri se je skupini kot posebni gost na kitari pridružil legendarni Scott »Wino« Weinrich (The Obsessed, Shrinebuilder, ex-Saint Vitus, ex-Lost Breed, ex-Spirit Caravan).

10. 2. 2021

Desert rockerji Red Mesa, doma iz Albuquerqueja v New Mexicu, so objavili videospot za naslovno skladbo aktualnega dolgometražnega albuma The Path To The Deathless, ki je izšel lansko poletje pri založbi Desert Records. Na albumu med drugim gostujeta tudi Scott »Wino« Weinrich (The Obsessed, ex-Saint Vitus, ex-Shrinebuilder) in Dave Sherman (Earthride, ex-Spirit Caravan).

1. 7. 2020

Legendarni pevec in kitarist Scott »Wino« Weinrich, poleg skupine The Obsessed poznan tudi po svojem delu s Saint Vitus, Spirit Caravan, Shrinebuilder in The Hidden Hand, je konec prejšnjega tedna pri založbi Ripple Music izdal nov akustični solo album z naslovom Forever Gone, ki ga lahko v celoti preverite na tej povezavi.

Forever Gone prinaša naslednje skladbe:
Forever Gone
Taken
The Song's At The Bottom Of The Bottle
No Wrong
Dark Ravine
Dead Yesterday
You're So Fine
Crystal Madonna
Lavender And Sage
Was Is And Shall Be
Isolation (priredba Joy Division)

13. 12. 2019

Legendarni Scott »Wino« Weinrich (The Obsessed, Shrinebuilder, ex-Saint Vitus, ex-Premonition 13, ex-Spirit Caravan, ex-The Hidden Hand, ex-Place Of Skulls) je podpisal za založbo Ripple Music, pri kateri bo v okviru novolansirane akustične serije pod imenom Blood And Strings izšel njegov nov solo album. Forever Gone bo izšel v začetku prihodnjega leta, več podrobnosti pa naj bi bilo znanih kmalu.

3. 4. 2019

Nova potrditev za East Edge Festival so ameriški botri dooma The Obsessed, ki jih vodi legendarni frontman Scott »Wino« Weinrich (Shrinebuilder, ex-Saint Vitus, ex-Premonition 13, ex-Spirit Caravan, ex-The Hidden Hand, ex-Place Of Skulls).

Festival se bo odvijal 4. avgusta na Mostovni v Novi Gorici v organizaciji izkušene ekipe iz East Edge Collective.

22. 9. 2017

The Obsessed bodo 17. novembra pri založbi Relapse Records ponovno izdali remasterizirano edicijo ledendarnega samonaslovljenega debitantskega albuma, kateremu so dodali še zelo iskan demo Concrete Cancer. Nova izdaja bo vsebovala tudi razširjeno grafično podobo, še nikoli prej videne fotografije in obširno spremno besedo, ki jo je prispeval pevec, kitarist in vodja skupine Scott »Wino« Weinrich.

Na tej povezavi že lahko prisluhnete novi verziji skladbe The Way She Fly.

1. 12. 2016

Preko Clrvynt.com lahko premierno prisluhnete novi verziji skladbe Sodden Jackal (sedaj  imenovana Sodden Jackyl) kultne doom metal zasedbe The Obsessed, ki se v originalu sicer nahaja na njihovem 7" singlu iz leta 1983.

The Obsessed so letos podpisali za založbo Relapse Records, pri kateri bo tudi izšel njihov novi studijski album z naslovom Sacred.  Skupino po novem sestavljajo kitarist/vokalist Scott »Wino« Weinrich (Saint Vitus, Spirit Caravan, Shrinebuilder, Probot, ex-Premonition 13, ex-Spirit Caravan, ex-The Hidden Hand, ex-Place Of Skulls), basist Bruce Falkinburg (ex-The Hidden Hand), bobnar Brian Costantino (ex-Spirit Caravan, ex-Insane) in kitaristka Sara Seraphim (Arsantiqva, ex-Armageddon, ex-Ghost Ship Octavius).

31. 5. 2016

Legendarna doom metal zasedba The Obsessed, ki jo je leta 1976 ustanovil Scott »Wino« Weinrich (Saint Vitus, Spirit Caravan, Shrinebuilder, Probot), je podpisala za založbo Relapse Records. Skupina se je nedavno ponovno zbrala in začela z delom na novem albumu. S snemanjem naslednika njihove klasike The Church Within iz leta 1994 pa naj bi pričeli letos poleti.

Na tej povezavi že lahko prisluhnete demo verziji skladbe Be The Night s prihajajočega albuma, kinaj bi se imenoval Sacred.

31. 7. 2015

Člani ameriških zasedb Sixty Watt Shaman, Foghound ter King Giant so se povezali v nov projekt Serpents Of Secrecy in konec leta ali v začetku 2016 napovedujejo izid prvenca, ki ga trenutno snemajo v Magpie Cage Studios v Marylandu, kjer so med drugim že snemali Clutch, Wino ter The Sword.

10. 6. 2015
Ameriška stoner rock zasedba Sons Of Huns predstavlja skladbo An Evil Unseen s prihajajočega albuma While Sleeping Stay Awake, v kateri na vokalu gostuje Scott »Wino« Weinrich (Saint Vitus, The Obsessed). Album bo izšel 21. julija pri založbi RidingEasy Records, vsebovane skladbe pa so sledeče:
Osiris Slain
Ad Astra
An Evil Unseen (feat. Scott »Wino« Weinrich)
Eye In The Sky
Philosopher's Stone (feat. Dale Crover)
Alchemist Part I
Alchemist Part II
While Sleeping Stay Awake
The Reaper Is Waiting For You
/B.B./

2. 2. 2015
Royale Daemons je nova superskupina, v kateri so moči združili pevec in kitarist Scott »Wino« Weinrich (Saint Vitus, The Obsessed, ex-Spirit Caravan), basist Nick Oliveri (Mondo Generator, Bl’ast, ex-Kyuss, ex-Queens Of The Stone Age) in bobnar Joey Castillo (ex-Danzig, ex-Queens Of The Stone Age). /B.B./

25. 11. 2013
Po dvanajstih letih se je ponovno združila ameriška doom/stoner metal zasedba Spirit Caravan, ki jo sestavljajo Scott "Wino" Weinrich (Saint Vitus, The Obsessed, ex-Premonition 13, ex-Shrinebuilder, ex-The Hidden Hand, ex-Shine, ex-Place Of Skulls) na kitari in vokalu, Dave Sherman (Earthride, Ectoplasm, Weed Is Weed, ex-Shine, ex-Wretched) na basu in Gary Isom (Weed Is Weed, ex-Shine, ex-Iron Man, ex-Pentagram, ex-Unorthodox, ex-Wretched) na bobnih. Skupina je bila potrjena za prvega headlinerja Desertfesta 2014 v Londonu kot tudi v Berlinu. /B.B./

8. 11. 2012

Blood Of The Sun nameravajo 27. novembra pri založbi Listenable Records izdati svoj četrti studijski izdelek z naslovom Burning On The Wings Of Desire. Hard rock zasedbo z očitnim pridihom 70-ih je leta 2002 ustanovil bobnar Henry Vasquez (Saint Vitus, ex-Archie Bunker), na novem albumu pa sodelujejo še vokalist John O'Daniel, kitarist Rusty Burns (oba Point Blank) in multiinštrumentalist Tony Reed (Stone Axe, Mos Generator), ki je med drugim poskrbel tudi za produkcijo. Tracklista je sledeča:
Let It Roll
Burning On The Wings Of Desire
Can't Stop My Heart
Brings Me Down
Rock Your Station
Good Feeling
The Snitch
Good And Evil (feat. Scott "Wino" Weinrich)
/B.B./

4. 7. 2012

Kultni ameriški doomerji The Obsessed pod vodstvom Scotta "Wina" Weinricha (Saint Vitus, Premonition 13, ex-Spirit Caravan, ex-Place Of Skulls, ex-The Hidden Hand) bodo kot headlinerji nastopili na letošnjem South Of Mainstream Festivalu, ki bo med 6. in 8. septembrom potekal v Stolzenhainu v Nemčiji. /B.B./

24. 4. 2012

Na tej lokaciji si lahko ogledate posnetke celotnega koncerta kultnih doomerjev The Obsessed z letošnjega festivala Roadburn na Nizozemskem. Skupina se je za to priložnost zbrala v zasedbi z zadnje plošče The Church Within iz leta 1994, ko so jo sestavljali Scott "Wino" Weinrich (kitara/vokal), Guy Pinhas (bas) in Greg Rogers (bobni). /B.B./

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna