Na današnji dan
1984
Mötley Crüe predstavijo single Too Young to Fall in Love
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
27. 2. 2024

Kot smo nedavno že pisali, so Wintersun po dolgih letih čakanja razveselili poslušalce z najavo težko pričakovanega ploščka Time II. Včeraj pa so razkrili tudi datum izida z vsemi povezanimi informacijami. Time II in t. i. Time Package bosta izšla 30. avgusta pri Nuclear Blast Records. Tisti, ki bodo Time Package med 1. marcem in 30. aprilom naročili prek platforme Indiegogo, bodo na prej omenjeni datum album prejeli v digitalni obliki.

Če se sprašujete, po kateri različici poseči, zasedba priporoča nakup kar obeh, saj vsaka ponuja nekaj dodatnega. Time Package bo tako poleg komadov fizičnega albuma ponudil tudi knjižico albuma (v HQ), instrumetalne, master ter izolirane različice komadov in še mnogo več. Seveda pa z nakupom albuma prek Indiegogo zasedbo direktno finančno podprete, saj kot pravijo, pripravljajo kar štiri nove studijske albume.

Avtorica: Tina Urek
13. 2. 2024

Finski melodični death metalci Wintersun so po dolgih letih čakanja oboževalcem končno razkrili podrobnosti prihajajočega albuma Time II. Znana je tako naslovnica kot tudi tracklista albuma:

Fields of Snow
The Way of the Fire
One with the Shadows
Ominous Clouds
Storm
Silver Leaves

Prednaročila za novi album bodo možna s 1. marcem preko Indiegogo.

19. 1. 2024

Finski moderni metalci Crownshift so v sredo premierno objavili prvi single in videospot za komad If You Dare. Skupino sestavljajo ti člani: vokalist Tommy Tuovinen (MyGrain), kitarist in vokalist Daniel Freyberg (ex-Children Of Bodom, ex-Bodom After Midnight), basist Jukka Koskinen (Nightwish, Wintersun) in bobnar Heikki Saari (Finntroll). V prvi polovici letošnjega leta pa bodo pri Nuclear Blast Records izdali tudi debitantski album.

7. 9. 2023

Iz tabora velikanov Megadeth sporočajo, da bo zaradi družinskih težav kitarist Kiko Loureiro izpustil del turneje Crush The World. Začasno ga bo na kitari zamenjal Teemu Mäntysaari (Wintersun). Celotno izjavo lahko preberete na priloženi sliki.

10. 3. 2023

Finci Wintersun se po dolgem času vračajo s svežim materialom. Na njihovi Bandcamp strani lahko prisluhnete novemu instrumentalnemu komadu Warning, ki bo tam na voljo le za kratek čas.

3. 10. 2022

Epic extreme metalci Craving so podpisali za založbo Massacre Records, kjer bo izšel njihov četrti album. Ta naj bi zadovoljil ljubitelje zasedb, kot so Wintersun, Insomnium ali Ensiferum. Več informacij sledi.

25. 8. 2022

Finci Nightwish imajo tudi uradno novega basista. To je seveda postal Jukka Koskinen (Wintersun), ki se je zasedbi kot session član pridružil po odhodu Marca Hietale. V zasedbi sta tako zdaj dva člana, ki sta skupaj na odru stala že kot člana zasedbe Wintersun – poleg Jukke je to še bobnar Kai Hahto.

Avtorica: Tina Urek
25. 5. 2022

V svetu metala smrt Alexija Laiha (Children Of Bodom, Bodom After Midnight) še vedno zelo odmeva. Skupina bolj ali manj znanih glasbenikov je svojo naklonjenost in poklon izrazila s profesionalno posneto priredbo komada Follow The Reaper. Imena sodelujočih so:

Melissa Bonny - vokali (Ad Infinitum, The Dark Side Of The Moon)
Michalina Maisz - hurdy gurdy (Eluveitie)
Jonas Wolf - kitara (Eluveitie, Illumishade, Ful Halen)
Teemu Mäntysaari - kitara (Wintersun, Smackbound)
Vili Itäpelto - klaviature (Smackbound)
Rob Van Der Loo - bass (Epica)
Jocke Wallgren - bobni (Amon Amarth)

Avtorica: Tina Urek
5. 5. 2022

Finci Wintersun sporočajo, da so se razšli z drugim kitaristom Asimom Searahom. Asim je postal session član zasedbe leta 2017, ko se je vodja zasedbe Jari Mäenpää odločil, da se bo na koncertih posvetil le vokalnim dolžnostim. Zamenjava za Asima zaenkrat še ni znana.

20. 10. 2021

Mehiški melodičarji Sense of Noise po singlu Zero Killed, pri katerem je sodeloval Björn »Speed« Strid od Soilwork, zdaj predstavljajo še single Our Dying Light, ki naj bi nagovoril predvsem ljubitelje bandov, kot so Soilwork, In Flames, Dark Tranquillity, Amorphis in Wintersun. Mastering je opravil Tony Lindgren v poznanem švedskem studio Fascination Street Studios.

31. 5. 2021

Nightwish so za konec tedna z virtualnima dogodkoma z imenom An Evening With Nightwish In A Virtual World predstavili novega basista. Zanimivo je to postal Jukka Koskinen, ki je prav tako kot trenutni bobnar Kai Hahto redni član zasedbe Wintersun. Je pa Koskinen trenutna zamenjava zgolj za svetovno turnejo Human :II: Nature. Glede na to, da je Hahtovo sodelovanje z Wintersun trenutno v mirovanju prav zaradi preobremenjenosti z Nightwish, je moč pričakovati še zanimiv razvoj na mestu basista.

Avtorica: Tina Urek
21. 5. 2018

V soboto se je v klubu KMC Kompleks (Ravne na Koroškem) odvijal Wacken Metal Battle, na katerem so tokrat prvič izbirali zasedbo, ki bo na letošnjem festivalu Wacken Open Air zastopala vse Ex-Yu države. Nastopile so domače zasedbe Big Bad Wolf, Cordura, Hangar 55, Morana, Carnifliate, SkyEye ter Moshead, Slovenijo pa bo v Wacknu zastopala progressive-death metal zasedba Cordura. Fantje bodo tako drugi slovenski band, ki bo stal na enem izmed odrov tega legendarnega festivala. Prvi so bili Noctiferia leta 2015. Na letošnji ediciji festivala bodo nastopili Judas Priest, Ghost, Halloween, Nightwish, Wintersun, Dimmu Borgir in mnogi drugi. 

Avtorica: Tina Urek
13. 2. 2018

North Hammer je one-man projekt, ki črpa ideje iz velikih (folk) metal bandov, kot so npr. Ensiferum, Amon Amarth, Aether Realm, Blind Guardian in Wintersun. Vodja projekta Andrew James je sam poskrbel za snemanje vseh instrumentov, album Stormcaller pa bo luč sveta ugledal 16. marca. Tukaj lahko prisluhnete komadu Avatar, ki bo delal družbo sledečim:

Avatar
Wanderer
Written In The Stars 
Magic Mead
Tip of The Spear 
A Soldier's Song 
Black Forest Rain
Spellbinder
North Hammer
Lion's Winter

Avtorica: Tina Urek
8. 8. 2017

Wintersun so objavili besedilni video za skladbo Loneliness (Winter) z najnovejšega studijskega albuma The Forest Seasons.

Skupino bomo lahko v živo kmalu videli tudi pri nas, saj 25. septembra prihaja v ljubljansko Cvetličarno.

26. 7. 2017

Wintersun so objavili besedilni video za skladbo The Forest That Weeps (Summer) z najnovejšega studijskega opusa z imenom The Forest Seasons.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana