Na današnji dan
2010
Se je poslovil Ronnie James Dio.
NAGRADNE IGRE
Traja do: 19. 5. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
15. 5. 2024

Festival Eindhoven Metal Meeting je razkril še sobotnega headlinerja – to so Katatonia. Na ogrevalnem koncertu v četrtek bodo nastopili Deadhead in The Omega Swarm, napovedali pa naj bi še dve zasedbi. Na dogodku, ki se bo odvil 13. in 14. decembra, bodo torej nastopile te zasedbe:

DARK FUNERAL (petkov headliner) | KATATONIA (sobotni headliner) | ASPHYX | THE KOVENANT | AGENT STEEL | M.O.D. | ANAAL NATHRAKH | IMPALED NAZARENE | CARPATHIAN FOREST | REVEL IN FLESH | HOUR OF PENANCE | EMPYRIUM | SCHAMMASCH | CHAPEL OF DISEASE | AKHLYS | ALFAHANNE | SVARTTJERN | SOULBURN | SAVAGE GRACE | THY ANTICHRIST | MALPHAS | FRACTURED INSANITY | VIOLENTHOR | THREE EYES OF THE VOID

Avtorica: Tina Urek
10. 5. 2024

Švedski viking/folk black metalci Månegarm so razkrili, da že nekaj časa pripravljajo material za nov album. Sedaj pa sporočajo, da so že v studiu in snemajo komade za dvanajsti studijski album. Več informacij za zdaj še ni znanih.

8. 5. 2024

Društvo Subart išče nove posameznike za sodelovanje na dogodkih v kranjskem klubu TrainStation SubArt. Če obožujete glasbo, radi delate v živahnem okolju in uživate v timskem delu, se lahko pridružite njihovi ekipi.

Ponujajo:

– priložnost za delo na raznolikih glasbenih dogodkih in festivalih,
– izkušnje pri organizaciji in izvedbi dogodkov,
– dinamično delovno okolje in možnost za osebno rast ter razvoj veščin,
– priložnost za sodelovanje s priznanimi umetniki in organizacijami v glasbeni industriji.


Iščejo:

– šankiste,
– prodajalce vstopnic,
– izvedbenike,
– tonske tehnike,
– lučkarje.

Če se prepoznate v zgornjih opisih in bi radi postali del njihove ekipe, se prijavite tukaj.

3. 5. 2024

Uprising, solo projekt Jana van Berlekoma, ki je bolje poznan pod psevdonimom Winterherz (Waldgeflüster), je postal del »metal družine« založbe AOP Records. Prva dva albuma sta tako zdaj na voljo na vseh pretočnih platformah, tretji album pa je tudi že posnet in bo kmalu izšel pri novi založbi. Več informacij bo znanih kmalu.

30. 4. 2024

Že trinajsta edicija festivala 70.000 Tons Of Metal se bo prihodnje leto odvila med 30. januarjem in 3. februarjem. Ladja bo izplula iz Miamija, končna destinacija pa bo tokrat Ocho Rios na Jamajki.

Prve potrjene zasedbe, ki bodo odigrale en (ali dva) koncerta na križarki, so Benighted, Candlemass, Delain, Emperor, Flotsam & Yetsam, In Extremo, Kalmah, Majestica, Samael, SepticFlesh, Stratovarious, Tankard in The Kovenant.

Avtorica: Tina Urek
22. 4. 2024

Ameriški stonerji Gozu bodo junija koncertirali v Evropi. Zaenkrat je znanih šest od enajstih koncertov (glej sliko).

22. 4. 2024

Konec januarja smo vam sporočili datum letošnje edicije MetalWitcha, tradicionalnega ljubljanskega festivala, ki se bo odvil 19. septembra. Zdaj pa so znane že tudi vse štiri nastopajoče zasedbe, in sicer: Nightmare, Depresy, Doomas in Godzilla.

Poleg tega sporočamo, da se festival vrača v Klub Cirkus.

26. 3. 2024

Domači heavy metalci SkyEye so preteklo soboto na naši obletnici prvič nastopili v prenovljeni zasedbi. Na odru se je namreč predstavil njihov novi kitarist Urban. Prav tako smo bili deležni napovedi njihovega tretjega studijskega albuma. Naslovnica in morda še kakšna informacija več bosta znani že jutri.

Avtorica: Tina Urek
22. 3. 2024

Tokrat so znani štirje novi bandi, ki bodo nastopili na češkem festivalu Basinfirefest 2024. To so: Atreyu, Crowbar, Dangerface, Nanowar Of Steel.

Vse bande in razpored po dnevih najdete v našem Napovedniku.

22. 3. 2024

Festival Metaljot Raspaljot se je zbudil iz dvoletnega spanca. Kaj bo najprej naznanil, se zaenkrat še ne ve, zato: več informacij sledi.

21. 3. 2024

Atmosferični black metalci Elderwind predstavljajo nov single Prospectors, ki je tudi znanilec novega albuma. Kdaj bo album ugledal luč sveta, pa je zaenkrat še zavito v tančico skrivnosti.

11. 3. 2024

Znanih je vseh 28 bandov, ki bodo nastopili od 4. do 7. julija na hrvaškem festivalu Bear Stone Festival 2024. Seznam teh lahko preverite na sliki ali v našem Napovedniku, kjer boste našli še kopico drugih uporabnih informacij. Glavna nastopajoča sta High on Fire in Kadavar.

6. 3. 2024

Znani so vsi nastopajoči za Steelfest 2024, finski festival ekstremne glasbe. Nedavno so bili dodani Délétère, Ereshkigal, Hellbutcher, Licht Des Urteils, Mysticum in Unleashed, kompleten seznam nastopajočih oziroma razpored po dnevih pa najdete na sliki.

6. 3. 2024

Nemški black metalci Groza so se zatekli v gore sosednje Avstrije, kjer so pričeli s snemanjem naslednika leta 2021 izdane druge plošče The Redemptive End. Nov izdelek naj bi luč sveta ugledal še letos, več informacij pa za zdaj še ni znanih.

Oktobra boste lahko Nemce v živo ujeli tudi pri nas v ljubljanskem Orto Baru, kjer bodo 13. oktobra nastopili skupaj z Ellende in Servant.

4. 3. 2024

Znani so trije novi bandi, ki bodo nastopili na češkem festivalu Basinfirefest 2024. To so: Battle Beast, Fleshgod Apocalypse in Rotting Christ.

Seznam vseh zaenkrat potrjenih bandov: Battle Beast, Blind Guardian, Brand Of Sacrifice, Cradle Of Filth, Destruction, Fear Factory, Fleshgod Apocalypse, Gutalax, Hulder, Insomnium, Kataklysm, Halocene, Panzerfaust, Rotting Christ, Skalmöld, Suffocation, Suicidal Angels.

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna