Na današnji dan
1986
Metallica izda legendarni album Master Of Puppets
NAGRADNE IGRE
Traja do: 7. 3. 2021
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

REPORTAŽE

26. 5. 2001

Christian Death / Phantasmagoria

Channel Zero, Ljubljana / 17. 5. 2001
Avtorica: Ajda Jelenc

Po torkovem death večeru se nam je v četrtek v Channel Zero obetal še gothic večer. Natančneje, nastop angleške goth-rock skupine Christian Death, predskupina pa so bili hrvaški Phantasmagoria. Koncert se je začel kar s precejšnjo zamudo, saj je imel glavni band nekaj težav na meji. Tako se je koncert pričel okrog 23. ure z nastopom prvega banda.
Phantasmagoria prihajajo iz Zagreba, obstajajo pa že kar od leta 1988. Nastopanje in igranje jim je v devetdesetih v veliki meri onemogočila vojna, zdaj pa so se ponovno zbrali. V začetku njihovega nastopa je bilo pod odrom malo ljudi; število pa se je postopoma povečevalo. To pa niti ni presenetljivo, saj se je skupina na odru izkazala z dobrim nastopom in dobrim interpretiranje svojih gothic metal komadov, pa tudi priredbami skupin Abba (Gimme Gimme), Stooges (Dog) in The Cure (A Forest). V njihovi glasbi so opazni vplivi kultnih bandov gothic scene, na primer Sisters Of Mercy, ki jih dobro kombinirajo z metalskim »žaganjem«, vseeno pa vse skupaj še vedno zveni prav lepo melodično. Zaradi zamude glavnega banda so odigrali samo osem komadov, poleg omenjenih še Lightness, Isolated, Fenix, Nephilim in Land Of Fantasy. Glede na to, da so s svojim nastopom pozitivno presenetili, ne bi bilo nič narobe, če bi odigrali še kakšnega več.
Do konca nastopa predskupine se je v Channel Zero nabralo kar dosti publike. Vsem pa je na obrazih pisalo, da ne vedo čisto natančno, kaj jih čaka. Podobno je bilo tudi z mano. Po dvajsetih minutah čakanja so na oder prišli Christian Death. Prvo, kar je padlo v oči, predvsem moški publiki, je bila basistka in vokalistka. S svojo postavo in na nekaterih delih telesa idealnimi merami, kar je še poudarila z izzivalno obleko, je fascinirala občinstvo. No, glede obleke, predvsem kreativnosti le-te, pa ni zaostajal tudi pevec; oblečen je bil namreč v nekakšnega gusarja. Tako kot izgled pa je specifična tudi njihova glasba. Prevladovali so počasni riffi, glasne kitare, malo melodije in izmenjujoča se ženski in moški vokal, s tem da je bil ženski visok in na trenutke vreščeč. Na začetku nastopa so prevladovali ravno ti, manj dinamični komadi, šele proti koncu pa so se malo razživeli in bolj »zažagali«. Njihov nastop je trajal slabo uro in pol. Zanimiva je bila pevčeva napoved enega od zadnjih komadov: »This is not Pokemon and also not Pikachu. It is Peek A Boo.« Predstavili so tudi nekaj komadov z nove plošče Born Again anti Christian. Publike s svojim nastopom niso ravno prepričali, saj je kar nekaj ljudi odšlo pred koncem.
Vtis o koncertu je tako nekako povprečen, saj so bila pričakovanja glede nastopa Christian Death nekoliko večja. Vseeno; koncert je bil zanimiv, Vragu pa se zahvaljujem za karto.

Fotografije so poslikane s filmi Fuji.

Fotogalerija
Ogled fotogalerije
SORODNE VSEBINE:
29. 8. 2016Metaldays 2016, 4.dan / Galerija
25. 3. 2003Orgy Of Sin Tour 2003 / Reportaže
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
17. 11. 2020
The Metallica helping hands concert & auction benefiting the All Within My Hands Foundation
Reportaža
30. 9. 2020
Vulvathrone
Reportaža
21. 9. 2020
Behemoth (In Absentia Dei Live Stream)
Reportaža
21. 9. 2020
Taste Of Plague
Reportaža
15. 9. 2020
Laibach
Reportaža
8. 9. 2020
Gruden
Reportaža
31. 8. 2020
Trnovfest: Armaroth / Carnifliate / Ensanguinate / Sakrabolt
Reportaža
15. 7. 2020
Unforgiven 4
KONCERTI & FESTIVALI
9. 3. 2021
In Flames
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
12. 3. 2021
ODPOVEDANO! Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
18. 3. 2021
STREAM: Noctiferia plays Reforma - Tribute to Laibach
Kino Šiška, Ljubljana
20. 3. 2021
ODPOVEDANO!Heidelberg Deathfest 2021
Heidelberg, Nemčija
23. 3. 2021
The Mission, Phantasmagoria
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
1. 4. 2021
ODPOVEDANO! Inferno Metal Festival 2021
Rockefeller, John Dee, Oslo, Norveška