RECENZIJE

31. 1. 2018
The 3rd Attempt - Egocidal Path
Dark Essence Records, 2017

Dve leti po prvencu Born in Thorns se The 3rd Attempt vračajo z drugim studijskim albumom, ki nosi ime Egocidal Path. Ta je sicer dosti manj vezan na velikega brata Carpathian Forest, toda dotičnemu black'n'rollu se še zmeraj sliši, od kod izvira.

Medtem ko me je pri prvencu v glavnem motila podobnost s starostami norveške black metal scene, me pri aktualnem ploščku najbolj žuli njegova povprečnost, iz katere se band sicer relativno uspešno vleče s pravo dozo zapomljivosti. »Lastno« identiteto, ki so si jo nadeli Blood Pervertor, Tchort in co., sicer zelo pozdravljam, toda tako zvokovno kot tudi idejno band tudi z najnovejšimi osmimi komadi ponuja bore malo novega. S tega vidika je torej treba razumeti in konzumirati album kot klasičen primerek norveškega black metala, ki je daleč od tega, da bi bil slab, a hkrati se od povprečnosti tudi ne odlepi kaj preveč. Človek torej lahko posluša Egocidal Path ali album katerega drugega norveškega banda z manj lastne identitete – rezultat je podoben.

Pa kar je še tudi zelo hecno pri tem celovečercu, je okoliščina, da največ tega, kar bi si od dotičnega banda želel, ponuja uvodni komad Blood, Dope and Black N Roll. Z ozirom na to, da Carpathian Forest že več kot dekado niso izdali nič novega, sem se v zadnjih dveh letih sprijaznil s tem, da prvenec recenziranega banda pač zveni podobno kot zasedba, v kateri sta več kot desetletje delovala dva člana, zaradi česar sem pač upal, da jim bo v drugo uspelo ponuditi boljšega naslednika, ki bi se dejansko lahko meril z albumom, kot je recimo Black Shining Leather (CF). Ironično pa se je band deloma izgubil v povprečnosti, že omenjeni uvodni komad pa je edini, ki tako lirično kot tudi glasbeno ponuja tisto, po čemer se mi najbolj kolca: seksualno sprevržen black metal. Žal temu kot pikica na i manjka še zloraba saksofona, medtem ko je z uporabo klaviatur in raznolikih vokalov ponujena zadostna pestrost, da je vsaj zagotovljena tista prava black metal zabava, v glavnem v živo.

SORODNE VSEBINE:
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
16. 5. 2018
Primordial - Exile Amongst The Ruins
Recenzija
14. 5. 2018
The Canyon Observer - NØLL
Recenzija
11. 5. 2018
Carpathian Forest - Likeim (EP)
Recenzija
9. 5. 2018
Marduk - Werwolf (single)
Recenzija
4. 5. 2018
Archgoat - Eternal Damnation of Christ (EP)
Recenzija
27. 4. 2018
Grob - Metanoia
Recenzija
23. 4. 2018
Within Destruction - Deathwish
Recenzija
13. 4. 2018
Marax - The Abyss of Illusions (EP)
KONCERTI & FESTIVALI
23. 5. 2018
Manilla Road, Küenring, Mathan
Viper Room, Dunaj, Avstrija
23. 5. 2018
Noctiferia: 20. obletnica albuma Baptism at Savica fall
Gala Hala, Metelkova, Ljubljana
25. 5. 2018
Count Raven, Jack Frost, Sarcasm Syndrome, Angor
Viper Room, Dunaj, Avstrija
25. 5. 2018
Tomcat, Charlie Butter Fly
Rock Bar Down Town, Kranj
25. 5. 2018
The Cruel Intentions, Speed Stroke, The Lethal Idols
Grind House, Padova, Italija
25. 5. 2018
Kramp Fest
Bajer, Godovič